Byferie – Norge og Europa

The London Eye og Big Ben setter sitt preg på verdensmetropolen London (Foto: Shutterstock)

Storbyer i Europa

Har du en favorittby du vender tilbake til gang på gang? Byferier er populære ferier fulle av livsglede, velvære og utallige opplevelser. Her er noen små storbytips fra oss:

Gå for eksempel på shopping i London, hør en konsert i Berlin, ta den berømte trikk 28 i Lisboa, eller nyt et glass vin på Piazza Navona i Roma. I Barcelona kan du se Gaudis fantastiske arkitektur, ta en dukkert i Middelhavet eller rusle rundt i det gotiske kvarteret.

Barcelona

Jarle Roheim Håkonsen guider deg i denne boka gjennom byen med sine personlige tips og hemmeligheter.
Jarle Roheim Håkonsen guider deg i denne boka gjennom byen med sine personlige tips og hemmeligheter (Foto: Kagge Forlag)

Trekk pusten dypt. Føl duften av havet som blander seg med krydderiene i de fargerike markedene. Spis tapas og besøk det berømte markedet, La Boqueria der du kan kjøpe grønnsaker og oster.

Vi anbefaler å bo på et sentralt hotell i, så får du mest ut av storbyferien.

Kjøp og les boken 100 unike opplevelser av Jarle Roheim Håkonsen, bedre innblikk i Barcelona finner du ikke.

Les mer om Barcelona her!

Berlin

Berlin er en levende og energisk storby med fantastisk shopping, god mat, hyggelige grønne områder og en interessant historie. Nyt utsikten fra glasskuppelen på Riksdagen, shop i et av de kjente varehusene og avslutt kvelden på en koselig bar eller kafé i Kreuzberg-området.

Ta gjerne en spasertur forbi de mer klassiske stoppene, som Brandenburger Tor, Berlinmuren og minnesmerket til de drepte jødene i Europa. Den korte flytiden gjør Berlin til det perfekte reisemålet for en lengre helg.

Boka 100 unike opplevelser av Else Marte Sørheim er absolutt å anbefale.

Brandenburger Tor (Foto: Berthold Werner)

London

I London er det mange severdigheter, shopping i verdensklasse og deilige restauranter. Se alt fra toppen av London Eye, nyt en ettermiddag blant skattene i British Museum eller besøk det sjarmerende Soho-området.

Du kan avslutte storbyferien med en musikalsk opplevelse i West End, som har et utall av teatre. Vi kan også anbefale en båttur på Themsen, et besøk i Buckingham Palace og den gotiske kirken, Westminster Abbey eller en omvisning i et av Londons mange markeder.

Boka 100 opplevelser i London av Celine Irgens Aagaard gir deg et unikt innblikk i Londons litt hemmelige perler.

Les mer om London her!

Berømte Tower Bridge i London (Foto: Wikimedia)

Roma

Roma er verdens hovedstad og virkelig en perle blant alle de største byene. Tenk deg de mange deilige restaurantene, vinbarene og kafeene. I tillegg er Roma et mekka for deg som reiser for shopping. Det er alltid en opplevelse bare å rusle rundt i Roma og oppleve gatelivet som utspiller seg foran øynene dine.

En storbyferie i Roma vinker med severdigheter som Colosseum, Trevifontenen, Spansketrappen og Peterskirken.

Anders Hornslien har skrevet er herlig bok om 100 unike opplevelser i Roma der han deler sine beste insidertips.

København

Her kan du lese egen artikkel om København!

Nyhavn – kanskje byens mest kjente landemerke (Foto: Shutterstock)

Paris

Hege Duckert

Paris er symbolet på sjarm og romantikk med mange severdigheter, koselige områder og nydelig mat. Ta en spasertur langs Seinen med en god kopp kaffe i hånden, ta en tur oppover Eiffeltårnet og nyt utsikten over byen eller se på et show i den berømte Moulin Rouge.

Du kan handle alt hjertet ønsker på Champs Elysees, samt utforske noen av de mange museene Paris har å tilby. Vi kan også anbefale en spasertur i Montmartre-området, hvor du finner koselige kafeer, svingete gater og kunstnere som sitter og maler. Hege Duckert (bildet) forteller om nystekte croissanter og perlende champagne i boken 100 unike opplevelser, du kan kjøpe den her!

Wien

En av Europas vakreste hovedsteder og en by som fengsler deg med kultur og historie. Nyt musikken til byens mange verdenskjente komponister, Mozart og Beethoven for bare å nevne noen, og se frem til gode opplevelser i Østerrikes musikalske hovedstad.

Ta en spasertur gjennom byens mange sjarmerende områder der du passerer de mange vakre historiske bygningene som Stefansdomen, Karlskirken og Kunsthistorisk museum.

Knut Olav Åmås og Knut Aastad Bråten viser deg gladelig veien til 100 unike opplevelser i Wien i sin flotte bok om byen.

Stockholm

Stockholm er byen for de gode opplevelsene. Fra trendy uteliv og shopping til gamle slott, parkanlegg og kunstgallerier – byen oser av tradisjon og nyskaping, avslappet atmosfære og fest.

Og hvilken annen storby kan skryte av så fantastiske utfluktsmuligheter som det Stockholm har? I boka 100 unike opplevelser deler forfatteren Odd Inge Skjæveland sine beste insidertips til denne tradisjonsrike svenske hovedstaden.

Mer om Stockholm her!

Kollektivtrafikk i Stockholm – her Söder Mälarstrand (Foto: Visit Stockholm)

Annonse:

Verdenskart for vegg – hjelper deg å finne land og byer

Kart over verden til å henge på veggen.
Med dette verdenskartet på veggen finner du lett fram til land, byer og hav over hele verden.

Spennende byer i Norge følger på neste side!

Sider: 1 2