La deg sjarmere av København!

Ingen kommentarer

Nordens koseligste hovedstad er full av kafeer, butikker og noen av de beste restaurantene i Skandinavia.

Kombinasjonen av smale brosteinsgater, parker og slott, banebrytende samtidsarkitektur og spennende attraksjoner gjør København til en perfekt blanding av gammelt og nytt.

Lei en sykkel eller spaser gjennom byen mens du nyter den avslappede atmosfæren. Her finner du tips og inspirasjon til sightseeing, shopping, mat- og kulturopplevelser i København.

Nyhavn er kjent for alle som har besøkt denne sjarmerende byen (Foto: Shutterstock)

Mye mer om København på: VisitDenmark (kilde)

København rundt – byvandringer med spennende historie

Ønsker du å komme skikkelig under huden på byen kan du oppdage København gjennom 9 byvandringer som leder deg rundt indre by, og brokvarterene på Christianshavn, Amager og Frederiksberg.

Alle avsnitt er utstyrt med en QR-kode som leder deg direkte til stedet via Google Earth.

Denne boken på 264 sider skildrer byens historie, topografi og kultur. Den forteller også om de menneskene som gjennom over tusen år har skapt og utviklet denne byen. Boken følger 9 ruter med til sammen over 150 skueplasser som har en spennende historie å fortelle.

Ytterpunktene er Kongelundsfortet på det sydlige Amager og Kastrup Lufthavn lengst mot øst, Enghaveparken og Carlsberg på Vesterbro, Assistens Kirkegård og Jægersborggade på Nørrebro, samt Kanslergade og Kvartmilstenen i Fælledparken på Østerbro. Rikt illustreret med nye og gamle fotos, tegninger og kart.

Perfekt som gavebok. Tilgjengelig i nettbutikken.

En gastronomisk hovedstad

København er også en ekte matdestinasjon med noe for enhver smak. Nyt gastronomi på sitt beste på en av Københavns mange Michelin-restauranter, heng med lokalbefolkningen på et street food-marked, eller spis et klassisk dansk smørbrød. Hva er du fysen på?

Du finner en koselig kafe på hver gatehjørne. Her Cafe Europa på Strøget (Foto: Robin Skjoldborg / VisitDenmark)

Flere storbytips finner du her!

Tivoli er et overflødighetshorn av opplevelser, fra ville fornøyelser til gode middager og store konserter – et must for alle (Foto: Kim Wyon / Visit Denmark)

Legg inn en kommentar