Det nye Munchmuseet ruver godt i bybildet (Foto: Guttorm Stilen Johansen / Munchmuseet)

Oslo – massevis av unike opplevelser!

8 kommentarer
Karls Johans gate i Oslo er hovedstadens paradegate. Slottet ses i bakgrunnen.
Karl Johan – Oslos paradegate en varm sommerdag (Foto: Tord Baklund / VisitOSLO)
Les om det flotteste byen
har å by på.

Bli med til de fineste, morsomste og kuleste stedene i hovedstaden!

Hvorfor reise på helgetur til London når du kan reise til Oslo? Den norske hovedstaden vokser i rekordfart. Det dukker stadig opp nye, spennende bymiljøer, som på Tjuvholmen, Tøyen og i Bjørvika.

Boka Oslo – 100 unike opplevelser viser deg det flotteste byen har å by på, litt utenfor de åpenbare severdighetene. Oslo-entusiast Karianne Bjellås Gilje gir innsidetips om de beste spisestedene, de fineste turene, de største kunstopplevelsene og de kuleste klesbutikkene.

I tillegg byr andre Oslo-kjennere på egne Oslo-anbefalinger, blant andre Haddy N’jie, Harald Eia, Åsne Seierstad og Lars Lillo-Stenberg. Både tilreisende og fastboende kan oppdage byen på nytt gjennom denne boka.

Alt om Oslo også på byens offisielle nettside:visitoslo.com

Tips:

Ekebergparken – samspill mellom kunst og natur

Ekebergparken er en skulptur- og kulturminnepark som setter eldre og nyere kunst i samspill med natur og omgivelser. Parken inneholder en rekke skulpturer av anerkjente kunstnere og publikum får ta del i en kunstopplevelse som står i sammenheng med Ekebergskogens rike og varierte kulturhistorie.

Les gjerne vår artikkel om Ekebergparken.

En av skulpturene i Ekebergparken. Utført i blankpusset stål.
Marilyn på tur i Ekebergparken (Foto: Tord Baklund / Visit Oslo)

Tips:

Munchmuseet

Munchmuseet, eller bare kalt MUNCH, er et nytt kunstmuseum i Bjørvika. Museet inneholder Edvard Munchs etterlatte arbeider som han testamenterte til Oslo kommune i 1940. Museet åpnet dørene for første gang for publikum på Tøyen i 1963, hundre år etter maleren og grafikerens fødsel.

Sjekk gjerne hjemmesiden for åpningstider, priser og arrangement.

Det nye Munchmuseet ruver godt i bybildet (Foto: Guttorm Stilen Johansen / Munchmuseet)
Det nye Munchmuseet ruver godt i bybildet (Foto: Guttorm Stilen Johansen / Munchmuseet)

Tips!

Badstuliv ved Oslofjorden

Urban badstukultur har tatt Oslo med storm, og langs havnepromenaden har det dukket opp flere muligheter for å kombinere en tur i badstua med et forfriskende bad i fjorden. Les om de ulike tilbudene her!

Badstuliv langs havnepromenaden har blitt utrolig populært de siste årene. Her fra Oslo Fjord Sauna (Foto: Becky Zeller / Oslo Badstuforening)
Badstuliv langs havnepromenaden har blitt utrolig populært de siste årene. Her fra Oslo Fjord Sauna (Foto: Becky Zeller / Oslo Badstuforening)

Tips:

Øyhopping i Oslofjorden – hver øy har sin egen historie

Du kan ta rutebåt mellom øyene og oppleve livet i Oslofjorden! Med vanlig billett fra Ruter eller med Oslo Pass kan man hoppe av og på alle båtene som går mellom Vippetangen, Hovedøya, Lindøya, Nakholmen, Bleikøya, Gressholmen og Langøyene.

Øyene er populære badesteder om sommeren, men hver øy har også sitt unike særpreg og historie.

Hovedøya

Hovedøya ligger rett utenfor sentrum og har flotte skoger og mange badeplasser og kulturminner. I bukta på østsiden av øya er det gjestehavn. På øyas vestside er det to store badestrender. Midt på øya er det en stor gresslette for ballspill og andre aktiviteter. Hovedøya er også et populært turområde. Blomster, trær, dyr m.m. er fredet.

En av Oslofergene legger til kai ved Hovedøya.
Oslo-fergene bringer deg til Hovedøya og de andre øyene i fjorden (Foto: Sabine Zoller / VisitOSLO)

Tips:

Byvandring i Oslo – en fantastisk måte å lære byen å kjenne

En flott og lærerik måte å oppleve Oslo på er å delta på en organisert byvandring med guide. Oslo vokser raskt og deler av kartet må tegnes på nytt. Byguidene er entusiastiske og kunnskapsrike og oppdatert på siste nytt i byplanleggingen eller på nye funn som kan kaste nytt lys over gammel historie.

Byvandringer er populært i mange storbyer verden over; Barcelona, København, New York, Roma eller London for å nevne noen.

Byvandring i Oslo er også spennende, og vandringene har mange forskjellige temaer. Guidene er spesialister på hver sine tema. Det arrangeres mange forskjellige byvandringer i Oslo. Mange er gratis, andre koster litt.

Les gjerne vår artikkel om: Byvandring i Oslo.

Akerselva er et populært turområde. Her er huset til Hønse-lovisa der det er enkel servering.
En av de mest populære turene går langs Akerselva. Her fra Hønse-Lovisas hus (Foto: Tord Baklund / VisitOSLO)

Det arrangeres regelmessige vandringer blant annet i regi av Oslo Guidebyrå og Oslo Bymuseum. Det er også andre mer sporadiske byvandringer som arrangeres av ulike foreninger, museer og så videre.

Sjekk ut tilbudet på Oslo Guidebyrå sine hjemmesider her!

Flere artikler om byferie her!

Sjekk denne kule videoen:

Her er en liste over Oslos 10 på topp. Hentet fra Norges offisielle reiselivsportal VisitNorway:

  1. Vigelandsparken. “En oase midt i Oslo” skriver en av brukerne på TripAdvisor. Vigelandsparken er verdens største skulpturpark utført av en enkelt kunstner, og er åpen døgnet rundt gjennom hele året. Sjekk ut statuene Sinnataggen og Monolitten, eller nyt en hyggelig piknik i den grønne parken om sommeren.
  2. Den Norske Opera & Ballett. Operahuset i Oslo er tegnet av det anerkjente arkitektkontoret Snøhetta, og landemerket er verdt et besøk i seg selv. Bygget minner om et isfjell der det reiser seg skrått opp fra vannkanten, og fra Operataket kan man nyte panoramautsikt over Oslofjorden, eller speile seg i byggets moderne glassflater. På innsiden settes det opp klassiske og moderne verker i særklasse, og enkelte lørdager arrangeres det også en lavterskel-opera for en billig penge.
  3. Frammuseet. På Frammuseet på Bygdøy kan du se verdens sterkeste skute av tre, som ble ferdig bygget i 1893. Du kan også gå om bord for å se hvordan mannskap og hunder levde på verdens kaldeste og farligste steder – Arktis og Antarktis.
  4. Bygdøy. Halvøya utenfor Oslo sentrum huser flere av Oslos beste museer, og er kjent for sine nydelige omgivelser. Dra på stranda, utforsk skogen, gå tur langs vannet eller spill litt volleyball. Les gjerne vår artikkel om Museene på Bygdøy.
  5. Holmenkollen. På Oslos tak finner du Holmenkollens skimuseum og hopptårn. Ta heisen opp til toppen av tårnet, og nyt den fantastiske utsikten fra hoppbakken. “Skimuseet har en spennende atmosfære, prøv også skisimulatoren”, skriver en bruker av Tripadvisor. Besøk Skiforeningens hjemmeside her!
  6. Norsk Folkemuseum. Folkemuseet på Bygdøy er Norges største kulturhistoriske museum, og har utstillinger både inne og ute. Her kan du se en stavkirke på kloss hold, mate gårdsdyrene eller lære deg norsk folkedans. Museet har også masse spennende aktiviteter for barn. Besøk hjemmesiden her!
  7. Vikingskipshuset. På Vikingskipmuseet på Bygdøy kan du ta en nærmere titt på de mest spektakulære vikingskipene og gravfunnene fra vikingtiden. “Utrolig spennende å reise tilbake i tiden”, skriver en bruker på TripAdvisor.
  8. Oslofjorden. Oslofjordens mange idylliske øyer egner seg best til og utforskes med båt om sommeren, og det er også veldig enkelt. Fra sentrum går det flere rutebåter som tar deg med på øyhopping for en billig penge.
  9. Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design. Museet kommer til å by på en utrolig samling av norske verker, med innslag av internasjonal malerkunst. Se den norske nasjonalromantikken blomstre, for å ikke glemme de tidlige hovedverkene til Edvard Munch.
  10. Sognsvann. Dette stedet er ikke bare populært blant turister, men også for Oslo-borgere flest. Området nord i Oslo er perfekt både for gåturer rundt vannet, eller for skiturer i retning Frognerseteren eller Ullevålsseteren. Det er også et hyggelig sted å grille på tidlig vår eller høst. Les gjerne vår artikkel: Fra Sognsvann til Åklungen.
Mennesker ute på en brygge i Sognsvann utenfor Oslo. Høstfarger og ender i vannet.
Fra en rolig søndag ved Sognsvann – perfekt for turgåere (Foto: CH / VisitNorway.com)

OBS! Anbefaler også vår artikkel om Nordmarka! Les den her!

Les mer om opplevelser i norske byer på VisitNorway her!


Annonse:

Verdenskart for vegg – nyttig og lærerikt

Kart over verden til å henge på veggen.
Med dette verdenskartet på veggen finner du lett fram til land, byer og hav over hele verden.