kuer Danmark vandre Mors

Vandring i Danmark

Vandre to damer med ryggsekk
På vandretur langs Søren Kirkegaard-stien ved Gilleleje på Nord-Sjælland (Foto: ©Tine Uffelmann / VisitNordsjælland

Danmark har mange spennende turstier i forskjellige deler av landet. Det meste av den danske naturen er tilgjengelig, og her er det mange merkede stier å velge mellom.

Går du turer og holder deg på stier og veier eller følger stranden og ellers respekterer anvisninger på skilt, kommer du veldig langt i det danske landskapet.

Du må også gjerne ta med hunden din, forutsatt at den holdes i bånd. Dog er det noen merkede turstier langs bekker eller gjennom storfebeite der det er forbud mot hund, noe som selvfølgelig må respekteres.

En rast langs idylliske Hærvejen (Foto: Hærvejen)

På høst- og vinterdager kan også en skiltet turvei gjennom en privat skog være stengt på grunn av jakt. I så fall må du finne en alternativ vei på kartet, noe som alltid er mulig.

Les gjerne: Noen vandretips i Danmark.

I Danmark kan du ikke sette opp telt hvor som helst i naturen, men det er likevel mange tilbud for turgåere som ønsker å overnatte i det fri. Primitive campingplasser, som er merket med en stolpe eller skilt med ordensregler, finnes langs de fleste turstier. Noen slike plasser er kun en gressplen der du kan telte, mens andre er utstyrt med gapahuk, bålplass med ved, toalett og vann. Grunneieren kan kreve et gebyr for overnatting, men de fleste steder er det gratis.

kuer Danmark vandre Mors
Glade vandrere med tilskuere på Mors i Limfjorden (Foto: Mette Johnsen)

Vandreturer i Danmark er en herlig bok!

En ny og utvidet praktisk guide til spennende og naturskjønne vandreturer i hele landet. Boken er perfekt for alle som elsker Danmark. Kjøp den her!

Du finner 135 vandreruter fordelt på Jylland, Fyn, Sjælland og øyene. Turene er av ulik lengde og vanskelighetsgrad med grundige beskrivelser og angivelse av severdigheter underveis.

Gode og detaljerte kart over alle turene der severdighetene er plottet inn. Det er informasjon og kart over primitive leirplasser underveis.

Både forslag til avslappende spaserturer samt til de lange flerdagsturene som Hærvejen og Camønoen. Innledning med gode råd om å vandre i Danmark.

Boken er skrevet av Torben Gang Rasmussen, forfatter med en lang rekke guide- og severdighetsbøker bak seg. Torben Gang Rasmussen jobber dessuten som fagbogsredaktør og skriver for flere aviser om natur og friluftsliv.

Boken er oppdater og utvidet i april 2019 og på lettlest dansk.

Du kan kjøpe den i vår nettbutikk! Mer om vandring finner du her!

Antall sider: 314, smussavvisende soft cover.

Er du en pilegrimsvandrer kan vi anbefale deg denne boken:

Opplev hele Danmark

En praktisk guide til opplevelser i

Danmark bok forside kart verdenskart
Unn deg denne flotte boken om Danmark

Boken forteller om en lang rekke spennende severdigheter du må se i Danmark og den er fylt med inspirasjon til utallige turer rundt i landet.

Noe av innholdet:

Danmark er et lite land, men det er masse flott natur og spennende steder som forteller om landets historie. Boken inneholder alt sammen; naturskjønne områder, utsiktspunkter, skoger, kystområder, slott, herregårder, museer, kirker, gamle kjøpsteder, fyrtårn og masse mer.

De omtalte stedene er ikke nødvendigvis de mest kjente, men det er snakk om store og små perler av naturmessig, kulturell og historisk art fra hele landet.

Boken er inndelt i regioner slik at det er enkelt å finne severdighetene i det enkelte område. Bak i boken er det et veikart over Danmark der alle stedene er plottet inn.

Boken er på lettlest dansk og er skrevet av Jørgen Hansen. Jørgen Hansen har arbeidet i dansk reiseliv i mange år og har skrevet en lang rekke bøker.

Skaff deg boken i vår nettbutikk!

Trenger du fyldig og detaljer informasjon om Danmark og Danmarksferie bør du sjekke innholdet på Visit Denmark sin offisielle hjemmeside. Du finner den her!

Sykle i Danmark

Vi vil gjerne invitere deg på sykkeltur i Danmark. Eller rettere sagt: ut på oppdagelse med sykkelen som det viktigste transportmiddelet. Den kan nemlig bringe deg til både fjern og nær. Den er lett å parker når du vil nyte en is eller en utsikt. Les gjerne våre artikler her!


Annonse

Boka om sykkelturer i Danmark
Boka om sykkelturer i Danmark