Vandring i Danmark

Danmark har mange spennende turstier i forskjellige deler av landet. Det meste av den danske naturen er tilgjengelig, og her er det mange merkede stier å velge mellom.

Går du turer og holder deg på stier og veier eller følger stranden og ellers respekterer anvisninger på skilt, kommer du veldig langt i det danske landskapet. Du må også gjerne ta med hunden din, forutsatt at den holdes i bånd. Dog er det noen merkede turstier langs bekker eller gjennom storfebeite der det er forbud mot hund, noe som selvfølgelig må respekteres.

En rast langs idylliske Hærvejen (Foto: Hærvejen)

På høst- og vinterdager kan også en skiltet turvei gjennom en privat skog være stengt på grunn av jakt. I så fall må du finne en alternativ vei på kartet, noe som alltid er mulig.

I Danmark kan du ikke sette opp telt hvor som helst i naturen, men det er likevel mange tilbud for turgåere som ønsker å overnatte i det fri. Primitive campingplasser, som er merket med en stolpe eller skilt med ordensregler, finnes langs de fleste turstier. Noen slike plasser er kun en gressplen der du kan telte, mens andre er utstyrt med gapahuk, bålplass med ved, toalett og vann. Grunneieren kan kreve et gebyr for overnatting, men de fleste steder er det gratis.

Vandreturer i Danmark er en herlig bok!

En ny og utvidet praktisk guide til spennende og naturskjønne vandreturer i hele landet. Boken er perfekt for alle som elsker Danmark. Kjøp den her!

Du finner 135 vandreruter fordelt på Jylland, Fyn, Sjælland og øyene. Turene er av ulik lengde og vanskelighetsgrad med grundige beskrivelser og angivelse av severdigheter underveis.

Gode og detaljerte kart over alle turene der severdighetene er plottet inn. Det er informasjon og kart over primitive leirplasser underveis.

Både forslag til avslappende spaserturer samt til de lange flerdagsturene som Hærvejen og Camønoen. Innledning med gode råd om å vandre i Danmark.

Boken er skrevet av Torben Gang Rasmussen, forfatter med en lang rekke guide- og severdighetsbøker bak seg. Torben Gang Rasmussen jobber dessuten som fagbogsredaktør og skriver for flere aviser om natur og friluftsliv.

Boken er oppdater og utvidet i april 2019 og på lettlest dansk.

Du kan kjøpe den i vår nettbutikk! Mer om vandring finner du her!

Antall sider: 314, smussavvisende soft cover.

Er du en pilegrimsvandrer kan vi anbefale deg denne boken:

Pilegrimsturer i Danmark

En praktisk guide til vandreturer og opplevelser langs de danske pilegrimsrutene.

I en tid med stress og tette kalendere er pilegrimsvandringer på nytt kommet på mote. Også i Danmark finnes adskillige pilegrimsruter der du kan søke roen og få en pause fra hverdagens tidstyranni.

Boken tar for seg i alt 117 etapper i det danske landskapet med fine beskrivelser av natur- og kulturopplevelsene underveis.

Noe av innholdet:

  • Turer langs Hærvejen, Klosterruten og andre danske pilegrimsruter som f. eks. Camønoen.
  • De mange flotte bildene gir et godt inntrykk av natur- og kulturopplevelsene underveis.
  • De mange og gode kartene med markering av severdighetene underveis gjør det enkelt å tilrettelegge turen.
  • Praktisk informasjon om transport og overnatting.
  • Pilegrimsrutenes historie i Danmark.
  • Gode råd om pilegrimsvandring.

Boken er skrevet av Jørgen Hansen, som har arbeidet med dansk turisme i mange år. Han er mannen bak Margueritruten og forfatter til en lang rekke bøker om severdigheter og opplevelser i Danmark.

Skaff deg boken i vår nettbutikk!