To jenter på en fjellrabbe sitter og hviler

Reisetips for hele familien – året rundt!

Opplevelsene venter der ute!

Del gjerne med venner og kjente!


Naturbaserte opplevelser og aktiviteter

Denne nettsiden er en praktisk guide for deg som ønsker litt inspirasjon til helge- og ferieturen. Vi håper å gi deg gleden med naturbaserte opplevelser i inn- og utland.

Dame med ryggsekk i nasjonalpark
Norges geografiske midtpunkt – et av Norges største sammenhengende villmarksområder og fedrelandets absolutte midtpunkt (Foto: Bernartwood / trondelag.com)


Mange bærer vel på en drøm om en gang å stå fritt på en høyde og kjenne på mestringsfølelsen det er å ha nådd et mål du har satt deg. Eller kjenne vinden ruske i hårlokkene fra sykkelsetet på en dansk landevei? Eller nyte den belønningen det er å spise matpakka ved et stille skogstjern med vid utsikt til terrenget rundt deg?

For å gjøre det enkelt å finne de ulike mulighetene er nettsiden oppdelt i søkbare temaer som igjen er utstyrt med nøkkelord. Det er lagt vekt på at utvalget vi presenterer skal være noe for alle både i lengde, vanskelighetsgrad og geografisk spredning.

I Norge er vi så heldige at vi har allemannsretten. Allemannsretten gjelder i utmark, altså udyrket land. I Norge dekker dette mesteparten av kysten, myrområder, skog og fjell. Ubenyttet mindre areal i dyrket mark regnes ikke som utmark. Du kan lese om hva dette innebærer på Visit Norway sine sider her!

Her er temaene du finner på våre sider:

Sykkel

Sykkeltur i Danmark kan være uforglemmelig

Det er en sykkel-feber som raser, og stadig flere plan-legger sin egen sykkelopplevelse. Mer info finner du her!

Vandring

Kjenn på friheten ute i naturen

Å vandre er et lavterskeltilbud for de mange. Du må ikke opp på vidda eller fjellet for å gå på tur. Mer info finner du her!

Bilferie

Norge er som skapt for bilferie

Er tiden inne for å planlegge en bilferie utenom det vanlige? Da står du fritt til å bestemme selv hvordan ferien skal formes. Mer info finner du her!

Bli din egen Norgesguide!

Fyll den norske hverdagen med et utall av opplevelser ute i naturen eller i en av de mange flotte byene våre.

Med disse bøkene i hus står du aldri fast i planlegging og gjennomføring av ferie-, weekend- eller dagsturer.

Topptur

Besseggen, et norsk nasjonalikon

Norge er et langt land og det er hundrevis av topper å velge mellom. Her er tips fordelt på alle landsdeler supplert med gode råd og vink. Mer info finner du her!

Storby

London – den beste av
de beste storbyene

En storbyferie er akkurat det du vil at den skal være. Det meste står og faller på god planlegging, god timing og litt flaks med været. Mer info finner du her!

Norge

Mjøsas hvite svane,
Skibladner

Flere og flere oppdager Norge som et deilig tur- og ferieland. Ingen land har så mange opplevelser innenfor så korte avstander. Mer info finner du her!


Bøker og kart

Du har alltid glede av et godt kart (Foto: Shutterstock)

Et godt kart og en detaljert reisehåndbok til stor hjelp når du planlegger ferien. I vår nettbutikk finner du kart for bilturer, sykkel- og vandreturer og andre temarelaterte kart.

Sjekk gjerne ut vårt populære:

Verdenskart – det bør du ha på veggen

Kart over verden til å henge på veggen.
Med dette verdenskartet på veggen finner du lett fram til land, byer og hav over hele verden.

Dessuten har vi gode bøker innen vandring, toppturer, sykkelturer og storbyer du ønsker å besøke.

Håper du finner noe av interesse.

Velkommen til Norge med bil. Her ved Loenvatnet i Stryn, Nordfjord (Foto: CH / VisitNorway)

Les gjerne våre blogginnlegg:

Hyggelig at du vil lese videre!

Par som raster i fjellet i Hemsedal mens de får besøk av nysgjerrige sauer

Vandre i Hemsedal – opplev unik variasjon

I Hemsedal er det det frodige fjellandskapet som ønsker deg velkommen. Den åpne og varierte naturen er et godt utgangspunkt for både vandrere, klatrere, ryttere og syklister. En stolheis kan ta med sykler opp i fjellet til 1100 meters høyde, og ned igjen kan du velge mellom lett terreng og bratte utforløyper. Ikke bare en

Fortsett å lese
På en brygge ut i Sognsvann

Fra Sognsvann til Åklungen – enkel tur i Nordmarka med telt

Ingen hovedsteder i verden kan måle seg med Oslo sine turmuligheter. Her er kilometervis med skogsbilveier, sykkelveier og stier som knytter sammen det hele til et eneste stort friluftseldorado med sine vann, tjern og rekreasjonsmuligheter. Ofte kan en tur med T-banen være nok til å kunne nyte vakker ren natur og ikke minst, kjenne litt

Fortsett å lese

Følg oss gjerne!

Få nyheter og tips rett i innboksen.