Norges sørligste fyr

Lindesnes Fyr – der to hav møtes

2 kommentarer
Familie utenfor Lindesnes fyr
Lindesnes er et herlig turmål for hele familien (Foto: Peder Austrud / visitsørlandet)

Lindesnes Fyr er det sydligste fyret på Norges fastland og et av Sørlandets mest besøkte steder, og et godt bevart kulturminne.

Gutter på toppen av Lindesnes Fyr
Utrolig gøy å komme seg til topps og nyte utsikten (Foto: Peder Austrud / visitsørlandet)

Norges første fyr som ble tent i 1656. Her finnes spor etter mer enn 350 års fyr- og sjøfartshistorie. Dagens fyrtårn er et 16,1 meter høyt, rundt støpejernstårn, bygget i 1915.

Anlegget består også av to boliger, maskinhus, uthus, naust og landing, ruiner etter et kullblussfyr og krigsminner fra annen verdenskrig.

Les gjerne vår artikkel: Hva med en rundreise i Sør-Norge?

Farvannet omkring Lindesnes var fryktet blant sjøfolk, og det med god grunn. Her møtes to hav: Skagerrak og Nordsjøen. Mang en skute har gått på grunn i dette området. Kraftige vinder og havstrømmer har blåst og strekningen mellom Lindesnes og Lista er av sjøfartshistorikere blitt omtalt som et klassisk forlisdistrikt.

Besøk også Stiftelsen Lindesnes fyrmuseum, du finner det rett i nærheten. Museet formidler fyrhistorie og kystkultur og formålet er å ivareta fyrstasjonen som et fredet kulturminne.

Norges sørligste fyr
Lindesnes fyr, Norges sørligste punkt, er et sted du må få med deg dersom du er i nærheten av det (Foto: Anders Martinsen / visitsørlandet)

Alt om historien, museet, overnattingsmuligheter, opplevelser og været rundt fyret finner du på Lindesnes Fyr sine egne hjemmesider!

Et godt tips: Kjøp boka Opplev Norge og les mer om Lindesnes og et par hundre andre spennende reiseopplevelser i Norge.


Annonse:

Verdenskart for vegg – til glede og nytte for alle

Kart over verden til å henge på veggen.
Med dette verdenskartet på veggen finner du lett fram til land, byer og hav over hele verden.

2 kommentarer om “Lindesnes Fyr – der to hav møtes”

Legg inn en kommentar