Toppturer sommer

Flere og flere nordmenn oppdager Norge som et deilig tur- og ferieland.

Neppe noe land har så mange naturbaserte opplevelser og severdigheter innenfor så korte avstander. Både seniorer og barnefamilier velger i økende grad å stifte nærmere bekjentskap med Norges natur, landskaper, kultur og historie. Ikke minst har interessen for store og små toppturer skutt i været de seneste årene. Noen riktig spennende er beskrevet i denne bloggen.

Flott panoramabilde som viser utsikt over Tyrifjorden og Steinsfjorden i Hole kommune. Tatt fra Kongens Utsikt.
Kongens Utsikt ligger 484 meter over Tyrifjorden og Steinsfjorden, vest for Kleivstua.
Absolutt et av Ringerikes mest populære utfartssteder (Foto: Stig Sunde)

For å gjøre det enkelt å finne de ulike perlene er bloggen tagget med regioner. Det er også lagt vekt på at utvalget skal være noe for alle både i lengde, vanskelighetsgrad og geografisk spredning. Full oversikt over alle turene finner du i boka Toppturer i Norge.

Forsiden av boken Toppturer i Norge med bilder fra ulike turmål landet rundt.
Et spennende cover som gir et
lite hint om innholdet.

Denne anbefalte boken er først og fremst en praktisk guidebok for deg som ønsker en inspirasjonskilde og et oppslagsverk.

Det er redaktørens håp at boken gir deg lyst til selv å oppdage landet så å si fra lufta. Alle bærer vel på en drøm om en gang å stå fritt på en topp og kjenne på mestringsfølelsen det er å ha nådd et mål du har satt deg. Og ikke minst nyte den belønningen det er å spise matpakka med en 360-graders vid utsikt over terrenget under deg.

Naturbaserte turmål og severdighetene er i stadig endring.

Mange steder og stier blir oppgradert og naturen pleiet og tatt vare på av lag og foreninger. Helt frivillig. Naturen gir rom for opplevelser og aktiviteter til alle årstider og i all slags vær. Ha tanke og forståelse for betydningen av en bærekraftig utvikling. Vis kjærlighet til naturen og ikke etterlat deg mer enn dine lette foravtrykk.

De opplysningen som fremkommer i boken er så korrekte og nøye etterprøvd som mulig, men endringer kan forekomme som vi ikke er herre over.

Les også egen artikkel om vandreturer her!

Far og sønn på vei over Besseggen en klar og solrik sommerdag.
Fra ikoniske Besseggen en fantastisk sommerdag (Foto: Terje Karlung)

Annonser