
Ingen annen hovedstad kan by på vandreturer i skog og mark, padling i kano på et skogsvann, strandhugg på en øy eller en svømmetur i et stille tjern innenfor sin egen bygrense.
Nordmarka brukes hele året som en kilde til rekreasjon av Oslos innbyggere, men også i stigende grad av besøkende utenfra.

Bli lommekjent i marka med dette kartet. Du kan kjøpe det her!
Som utgangspunkt for gode turopplevelser i marka er Holmenkollen, Frognerseteren, Maridalen, Sørkedalen og Sognsvann gode steder å starte. Hit er det enkelt å komme seg med offentlig transport, og det er utrolig mange flotte turmuligheter innover i marka.
Les også vår artikkel om hovedstaden her!
De mest populære rutene i Nordmarka er:
Fra Frognerseteren til Tryvannstua, Skjennungstua og Ullevålseter, fra Sørkedalen skole til Kobberhaughytta og Kikut, fra Sognsvann til Ullevålseter, fra Tverrsjøen til Svarttjernshøgda og fra Skar til Øyungen. Sistnevnte er en enkel tur som passer for alle.
Ta buss til Hammeren og gå opp mot Skjersjøen. Ta deretter Rondanestien inn til Øyungen. Alternativt kan du ta buss helt frem til Nordre Skar og følge Skarselva opp til Øyungen. Denne turen er kortere og lettere å gå. Ved Øyungen er det koselige holmer å raste på eller du kan campe ved bålplassen som er opparbeidet i sørenden.

Sykle i marka
I Oslomarka er det flere hundre kilometer med grusveier som er perfekte for lange helgeturer på sykkel eller raske treningssturer etter jobb.
Vi anbefaler Skiforeningens nettside om sykkeltips i marka, der finner du masse god og nyttig informasjon.

Tips
Den høyeste toppen i Oslo fylke ligger i Nordmarka og heter Kjerkeberget (se bilde under). Toppen ligger rett ovenfor Sandungen og kan kombineres med en overnatting på den ubetjente DNT-hytta Katnosdammen. Dette er en lang, men ikke så tøff tur, som også passer bra på sykkel.

Mange flere gode opplevelser finner du på Visit Oslo sin hjemmeside HER!
Vinter i Oslo
I Oslos skoger finner du mer enn 2 600 kilometer med preparerte langrennsløyper. 90 km er opplyste løyper for den spesielle atmosfæren som du kan få på kveldsturer.

Det finnes hele 44 hytter langs løypene, hvor langrennsløpere kan stoppe for forfriskninger. 21 av markastuene er rene serveringssteder, 17 er kun for overnatting, og på 6 av hyttene har du muligheten for begge deler.
Enten du søker en avslappende opplevelse blant snødekte trær eller ønsker en ordentlig treningsøkt, ligger løypene der og venter på deg!
Sjekk gjerne Skiforeningens hjemmesider, du finner de her!
(Kilde: VisitOslo)
Annonse:
Verdenskart for vegg – til hygge og nytte

2 kommentarer om “Nordmarka – tureldorado i Norges hovedstad”
Du må logge inn for å legge inn kommentar.