Kon-Tiki er stadig like populær (Foto: Gunnar Strøm / VisitOslo)

Museene på Bygdøy i Oslo

Museene på Bygdøy forteller spennende historier fra både fjern og nær fortid og ligger alle i gangavstand fra hverandre.

Én kommentar
Jente med ljå
Mange aktiviteter hver dag på Norsk Folkemusuem (Foto: Haakon Harriss / Norsk Folkemuseum)

Museene på Bygdøy forteller spennende historier fra både fjern og nær fortid og ligger alle i gangavstand fra hverandre.

Interiør fra eldre 60-talls OBOS-leilighet med parafinovn sort/hvitt TV og bokroa bokhylle.
Denne originale OBOS-leiligheten fra Wessels gate 15 finner du på Norsk Folkemuseum (Foto: Norsk Folkemuseum / Haakon Harriss)

Det er god kommunikasjon fra sentrum både med buss og båt.

Du kan kjøpe billetter og sjekke all lokaltrafikk i Oslo og Akershus på Ruter sine hjemmesider her!

Norsk Folkemuseum    

Norsk Folkemuseum ble grunnlagt i 1894 og er verdens første friluftsmuseum. Kong Oscar IIs Samlinger fra 1881 er en del av museet. Her er mer enn 150 historiske hus og bygninger.

Museet viser historie, dagligliv, kultur og livsvilkår i Norge fra 1500-tallet frem til i dag. Fortid og samtid møtes og historien blir levende gjennom aktiviteter, musikk og folkedans.

De faste utstillingene viser folkekunst, folkedrakter, bomiljøer, samisk kultur og Norges første stortingssal.

Rikholdig program

Museet har et rikholdig aktivitetsprogram. Sjekk programmet, åpningstider og alt annet spennende på museets hjemmesider her!

Et omfattende museum

Museet omfatter også Ibsenmuseet, gårdsdriften ved Bygdø Kongsgård, Eidsvoll 1814 på Eidsvoll, Norsk Farmasihistorisk Museum, Norsk etnologisk gransking samt Bogstad Gård i Sørkedalen.

Julemarkedet

Det tradisjonsrike julemarkedet er spesielt populært. Det er julepyntede stuer, historiske juletradisjoner, markedsboder, konserter, underholdning og aktiviteter.

Julemarked på Norsk Folkemuseum. Mange mennesker og boder og stor stemning.
Julemarked er utrolig populært (Foto Norsk Folkemuseum / Haakon Harriss)

Her skjer det meste utendørs!

Kon-Tiki museet             

Kon-Tiki museet viser Thor Heyerdahls ekspedisjoner med balsaflåten Kon-Tiki. Inneholder også en mengde andre båter/flåter og gjenstander fra Thor Heyerdahls ekspedisjoner.

Kon-Tiki er stadig like populær (Foto: Gunnar Strøm / VisitOslo)
Kon-Tiki er stadig like populær (Foto: Gunnar Strøm / VisitOslo)

Her kan du se den originale Kon-Tiki flåten (1947) med en 10 meter lang hvalhai under, statuer og en hellig familiegrotte fra Påskeøya (1956), papyrusbåten Ra II (1970) og en spennende samling av arkeologiske funn fra Påskeøya, Øst-Polynesia, Galapagos og Peru. Sjekk mer på hjemmesiden!

Norsk Maritimt Museum           

Norsk Maritimt Museum (tidl. Norsk Sjøfartsmuseum) er et landsdekkende museum for sjøfart, kystkultur og undervannsarkeologi. Museet kan by på faste utstillinger og en fantastisk reise langs norskekysten i en Supervideograf. Det er til sammen seks utstillingssaler, inklusive den frittstående Båthallen.

Utstillingene spenner fra bred gjennomgang av sjøtransportens tekniske forutsetninger til interiører og modeller fra den norske handelsflåtens storhetstid på 1800- og 1900-tallet.

Maritim kunst kan oppleves i Gramsalen, signert blant annet Christian Krohg, Hans Gude og Axel Revold. Museet har både egen kafé og museumsbutikk og på sommeren man hygge seg på Fjordterrassen, med makeløs utsikt over indre Oslofjord. Les mer om hva som skjer på museets hjemmeside!

Fyrtårnet i plast ved Norsk Maritimt Museum (Foto: Didrick Stenersen / Visit Oslo)
Fyrtårnet i plast ved Norsk Maritimt Museum (Foto: Didrick Stenersen / Visit Oslo)

Frammuseet    

Frammuseet er et museum med polarskipet «Fram» fra 1892 som hovedattraksjon. Museet skildrer de historiske norske polferdene og de tre store polfarerne Fridtjof Nansen, Otto Sverdrup og Roald Amundsen. Fram er verdens sterkeste skute av tre, og det skip som har vært lengst mot nord og lengst mot syd.

En stolt Frithjof Nansen foran skuta si (Foto: Gunnar Strøm / VisitOslo)

På museet kan du virkelig se hvordan mannskap og hunder greide seg på verdens kaldeste og farligste steder – Arktis og Antarktis. Nytt Gjøa-bygg ble åpnet i 2013, med nye utstillinger om Arktis og nordområdene. Her finner du hjemmesiden som gir svar på det meste!

Frammuseets utstillinger er illustrert ved hjelp av moderne design, fotografier, film, et interaktivt kart, spesielle lyseffekter, en modell av Fram frosset i isen – og selve skuta.

Vikingskipshuset: Stengt

Vikingskipshuset er nå stengt for ombygging. De gjenåpner som Vikingtidsmuseet i 2026.

I Vikingtidsmuseet vil du finne gravfunnene fra Tune, Gokstad, Oseberg og Borre. Skipene ble bygget på 800-tallet og er funnet i tre store gravhauger. Her ble de haugsatt for å være farkoster for sine kongelige eieres siste reise til dødsriket.

Lær masse om vikinger og hvordan de levde og virket på museets hjemmesider her!

(Foto: Didrick Stenersen / Visit Oslo)

Vi du lese mer om Oslo kan vi anbefale vår artikkel om byen her!

Annonse:

Kart over verden til å henge på veggen.
Med dette verdenskartet på veggen finner du lett fram til land, byer og hav over hele verden.

Vi har også en artikkel om rundreise på Østlandet du kanskje vil lese? Du finner den her!

1 kommentar om “Museene på Bygdøy i Oslo”

Legg inn en kommentar