Fotosafari moskus Dovre nasjonalpark

Moskussafari på Dovre – med guide og telt

3 kommentarer
Denne moskusen er en av 200 som finnes på Dovrefjell.
Selveste kongen av Dovrefjell; moskusen (Foto: Oppdal Safari)

Se for deg å våkne i telt i Dovrefjell nasjonalpark. Utenfor skinner sola denne klare morgenen, og plutselig oppdager du 500 meter fra teltplassen din det du kom for; Kongen av Dovrefjell; moskusen.

Det er et majestetisk syn å oppleve disse dyrene på nært hold.
Du kan oppleve disse flotte dyrene hele året (Foto: Grim Berge / Visit Trøndelag)

Det finnes i overkant av 200 moskuser på Dovrefjell, og nærmere 150 av dem beiter vest for Drivdalen og i de frodige liene ned mot elva Driva i Oppdal kommune. Området har en stabil bestand av moskus, bestanden er faktisk en av veldig få som øker i antall. Med moskus på nært hold blir du både ydmyk og bergtatt når en flokk på 11-12 dyr står samlet og spiser, bare 200 meter nedenfor der du har slått leir for natten.

Det er Oppdal Safari som tilbyr todagerstur med overnatting i telt i moskusens rike. Turen gir deg en tett-på-naturen-opplevelse med erfarne guider. Disse gir deg lokalkunnskap om område og tilnærming til moskus, i tillegg til å skape trygghet med sin erfaring innen friluftsliv under alle slags forhold.

Og hva er vel bedre enn nydelig vær, mange flotte moskusdyr, deilig bålkaffe og en utrolig hyggelig og kunnskapsrik guide? (Foto: Oppdal Safari)

Arrangøren har flere års erfaring med moskussafari på Dovrefjell, og de har et brennende ønske om at alle deltagere skal være fornøyde med turen. Opplevelsen av å sove i et lunt telt i sommerfjellet kan for mange være uvant, men med utstyr av høy kvalitet er dette en komfortabel og behagelig aktivitet som absolutt kan anbefales for alle. Som bonus kan det også hende at du får se villrein eller fjellrev, så det er bare å holde øynene åpne.

Trenger du turkart over Dovre eller andre regioner i Norge? Du finner de i vår nettbutikk!

Dette er som du skjønner, en tur helt utenom det vanlige. Har du noensinne sett en stor brun stein røre på seg? Sannsynligvis ikke, men det er slik det første møte med moskusen ofte fortoner seg. Her inviteres du til å bli med på en guidet tur for å oppleve moskus og fantastisk natur i Dovrefjell Nasjonalpark. Nasjonalparken er det eneste stedet i Norge, og et av få steder i verden, hvor du kan se den imponerende moskusen.

Flotte motiver og minner å legge inn i albumet hjemme. Det store og fredelige dyret, som er i familie med sau og geit, blender perfekt med omgivelsene og det er først når den rører på seg at du skjønner det at det er moskusen du ser.

Fotosafari moskus Dovre nasjonalpark
Utrolig spennende å jakte på det perfekte moskusbildet (Foto: Rune Nørstegård / Dovre & Lesja Aktiv)

Les også: Hva med en rundreise i Trøndelag?

Moskusen, som kan veie opp mot 400 kilo, regnes for å være et fredelig dyr, men det er klokt å holde seg på god avstand. Innimellom møter du også reinsdyrflokker og fjellryper i løpet av en slik tur. Guidene er kunnskapsrike og tar deg også med på en tur gjennom plante- og dyrelivet i nasjonalparken. En fantastisk og unik naturopplevelse som passer for alle, bortsett fra hunden din da, som må holde seg hjemme.

Du bør selvfølgelig kle deg etter været og årstiden. Turene arrangeres nesten gjennom hele året, så husk å bringe litt ekstra klær i ryggsekken. Været kan skifte fort i fjellet. Ta med nistepakke og noe å drikke. Gode og vanntette sko med ankelstøtte er en fordel, så også en vindtett jakke. Har du kikkert får du enda mer ut av opplevelsen.

Andre opplevelser i området

Kongsvold Fjeldstue er et tradisjonsrikt hotell med moderne komfort. Med idyllisk beliggenhet på Dovrefjell og lett tilgjengelig med bil, tog eller buss fra både Oslo og Trondheim. Her har det vært overnatting siden 1100-tallet. Åpent fra mars til medio november.

Kongsvold fjellstue på Dovre
Kongsvold Fjeldstue er et tradisjonelt hotell med moderne komfort. Fjellstue-tradisjoner går tilbake til 1100-tallet, og de eldste av dagens bygninger kan dateres tilbake til 1720 (Foto: Dovre Design / Frich´s Management AS)

Dovrefjell-Sunndalsfjella nasjonalpark har det eneste gjenlevende økosystem i Europa bestående av villrein, jerv og fjellrev. En stamme på rundt 2500 dyr representerer siste rest av den Euro-asiatiske villreinstammen i Europa. I tillegg finner du landets eneste moskusstamme på ca. 283 dyr i området.

Fakta

Oppdal i Trøndelag ● Dovrefjell-Sunndalsfjella nasjonalpark ● Naturvakker safari i fjellterreng ● Middels krevende, passer for de fleste ● Varierende lengde etter behov ● 2 døgn ● Nyttig webadresse: moskussafari.no


Annonse:

Verdenskart for vegg – til nytte og glede

Kart over verden til å henge på veggen.
Med dette verdenskartet på veggen finner du lett fram til land, byer og hav over hele verden.

3 kommentarer om “Moskussafari på Dovre – med guide og telt”

Legg inn en kommentar