Jente i zipline

Rypetoppen i Meråker – rett og slett en rå naturopplevelse

Ingen kommentarer
Her kan du henge i et fjelltelt i fjellveggen 30 meter over vannet med utsikt mot den ettertraktede fossen Brudesløret (Foto: Rypetoppen)

Mange er på jakt etter den helt spesielle overnattingen, den de aldri glemmer og alltid må fortelle videre til kjente og kjære. Dette er en unik opplevelse.

I Meråker, rett ved grensen til Sverige, ligger Rypetoppen. En opplevelsespark av de sjeldne som også gir deg et adrenalinkick gjennom en ekstrem campingmulighet. Så hva med å henge i et fjelltelt i fjellveggen 30 meter over vannet med utsikt mot den ettertraktede fossen Brudesløret?

Riktig nok koster det litt penger. Men så er du også godt ivaretatt med hensyn til sikkerheten (Foto: Rypetoppen)

Du får hjelp med innlosjeringen, og en nattevakt med radioforbindelse vil være tilgjengelig for de overnattende til enhver tid. Leie av soveposer og liggeunderlag er inkludert i pakken, men det anbefales å ta med eget. En god frokost vil bli servert på sengen, så alt du trenger å ta med er egnede klær, godt humør og et fulladet kamera.

Dette er et populært reisemål uavhengig om du bor langt unna eller i nærheten.

Alt er lagt til rette for opplevelser som blir minner for livet.

Sjekk websiden for all oppdatert info.

Skjem bort kjæresten, en venn, eller en som rett og slett fortjener en rå naturopplevelse, og ta de med på en luftig natt i vakre omgivelser.

Du kan også bo i lavvo, det er et stemningsfullt alternativ for deg som ønsker en roligere friluftsopplevelse. I den flotte lavvocampen, som ligger idyllisk til ved vannkanten, er det åtte lavvoer på plattinger til overnatting. Det er fire 16-mannslavvoer med plass til 10-12 personer som passer utmerket for familier og mindre grupper. Ved lavvoene er det en grillplass med benker, grill og bålpanne. Toaletter og oppvarmet oppholdsbygg er åpne under hele besøket.

Les gjerne: Hva med en rundtur i Trøndelag?

Et tredje alternativ er Bjørnehiene som er små hytter bygd inn i terrenget og byr på sengeplass til seks. De har en fin beliggenhet med utsikt over Langhalstjønna, og kort avstand til både toalett og Langhus. Hyttene passer derfor utmerket for familier, venner eller små grupper som ønsker å overnatte litt mer behagelig, men samtidig i nær kontakt med naturen.

Men for å sove godt på natten trenger du en herlig dag med latter og spenning. Du befinner deg i en av landets største, og sikreste klatreparker med et unikt sikkerhetssystem, kåret til Europas beste. All nødvendig opplæring gis før du slipper ut i løypene på egenhånd.

Parken ligger idyllisk til i naturskjønne omgivelser med skog, fjell og vann på alle kanter (Foto: Rypetoppen)

Her kan du sveve i zip-line over vannet samtidig som du nyter det vakre fossefallet, Brudesløret. Du slipper gratis inn, men må betale for å benytte tilbudene. I aktivtetsparken kan du også padle kano, og SUP (Stand- Up–Padle). Du kan fint bade i parken, det er ofte rekordvarme badetemperaturer i juli.

Det er flotte turstier i området og du kan gjerne ta med deg fiskestanga. Fiskekort kan kjøpes i parken. Det er lagt til rette med benker, slik at du kan spise medbragt mat. I tillegg er den ei varmestue med sitteplass til cirka 100 personer. Parken har flere griller som kan benyttes og du kan kjøpe grillkull og tennvæske i kiosken (engangsgriller er ikke tillatt).

Opplevelser i nærheten

Teveltunet Fjellstue ligger i gangavstand fra Rypetoppen. De har servering både innendørs og i Villmarksleiren. Du kan hilse på alpakkaene, handle ekte lokalmat og nyte nykvernet kaffe med tilhørende sveler.

Meråkerfjell Ridesenter har hovedsakelig fjellridning, men også rideleir på våren, rideskole, terapiridning, temming og gangsetting av islandshest, samt avl og salg av islandshester. Fjellturene kan også være i kombinasjon med fiske eller sauesanking/tilsyn.

Alt dette finner du bare 1 time 30 minutter fra Trondheim. Sjekk flere gøyale opplevelser i Trøndelag på deres offisielle hjemmesider.


Annonse:

Verdenskart for vegg – til nytte og dekor

Kart over verden til å henge på veggen.
Med dette verdenskartet på veggen finner du lett fram til land, byer og hav over hele verden.

Legg inn en kommentar