Par som raster i fjellet i Hemsedal mens de får besøk av nysgjerrige sauer

Vandre i Hemsedal – opplev unik variasjon

Én kommentar
Voksne barn og hund i fjellet Hemsedal
Husk å registrere deg når du har nådd en av de mange toppene (Foto: Nils-Erik Bjørholt / hemsedal.com)

I Hemsedal er det det frodige fjellandskapet som ønsker deg velkommen. Den åpne og varierte naturen er et godt utgangspunkt for både vandrere, klatrere, ryttere og syklister.

En stolheis kan ta med sykler opp i fjellet til 1100 meters høyde, og ned igjen kan du velge mellom lett terreng og bratte utforløyper.

Par i stolheis Hemsedal
Med denne stolheisen kommer du deg lett til fjells (Foto: Nils-Erik Bjørholt / hemsedal.com)

Ikke bare en vinterdestinasjon!

Både våren, sommeren og høsten i Hemsedal er fulle av aktiviteter. Velg blant mange flotte fjellturer for store og små. Hemsedal har lagt til rette for mange fine opplevelser i naturen. De har som ett av tilbudene plukket ut 20 forskjellige topper av variert vanskelighetsgrad og lengde til programmet Topp 20, nettopp for at du skal få oppleve det beste av fjellene i Hemsedal.

Damer med kart barn som ligger og hviler på fjell med hund
Du får mer ut av turen med et godt kart (Foto: Nils-Erik Bjørholt / hemsedal.com)

På fjelltoppene er det klippetenger til Topp 20-brosjyren. Ved fremviste klipp får du kjøpt hovednålen Topp 20 Hemsedal og tilhørende anhengsmerker med navnet på hver fjelltopp på. Merkene og kart selges på Turistkontoret, eller i sportsbutikkene.

Barn på lek i fjellet i Hemsedal
Fjellene i Hemsedal lokker fram smil, latter og utferdstrang (Foto: Nils-Erik Bjørholt / hemsedal.com)

Tips! Er du på utkikk etter eventyrlige steder å bade i kulper eller fosser eller kanskje du bare har lyst å nyte synet av vakre fosser? Da anbefaler vi deg å ta en titt i artikkelen Fossejakt på Hemsedals egne hjemmesider.

Topp 20-brosjyren er gratis. På toppene finner du også en grønn postkasse med gjestebok slik at du kan skrive deg inn i boken.

Men det finnes også både lettere og flatere alternativer. Det går sentrumsnære stier langs Hemsila og oppover Grønåsen (Thorsetåsen). Dette er en grønnmerket sti som er skiltet fra brannstasjonen i sentrum. Det er hvilebenk langs Hemsila, og rett før hengebrua er stien koblet sammen med enda en ny sti, Fiskumstigen som ender opp i Tottenskogen. Total sammenhengende lengde 11,5 km.

Par som raster i fjellet i Hemsedal mens de får besøk av nysgjerrige sauer
Flere som er nysgjerrige på menyen i fjellet (Foto: Nils-Erik Bjørholt / hemsedal.com)

Tøffeste alternativ i Hemsedal er Skogshorn og den såkalte Skogshornstigen. Her er det foretatt en stor oppgradering der sherpaer fra Nepal har lagt fine steintrapper for å sikre en god sti med god drenering.

Tips! Et godt kart over Hemsedal finner du her i vår nettbutikk!

Til Skogshorn er det mye småstein, men etter oppgraderingen er stien lettere tilgjengelig for flere. Det er også laget fine rasteplasser underveis, slik at du kan hvile deg litt på turen. Men husk at det er veien som er målet, ikke toppen. Det er lov å snu!

Høstfarger fjell Hemsedal
Mektige Skogshorn en vakker høstdag (Foto: Frank Tolpinrud / hemsedal.com)

Via Ferrata i Hemsedal

Dette er en flott opplevelse der erfarne guider tar deg trygt og sikkert opp bratte fjellsider og langs trange fjellhyller på en tilrettelagt klatrerute som fører deg helt til topps på Røggjin.

Via Ferrata betyr på italiensk «jernvei» og er enkelt fortalt klatreruter som går på installasjoner i bratt eller vertikalt terreng.

Ved behov settes det opp flere turer, så sjekk gjerne bookingsiden til Aktiv Hemsedal for oppdatert informasjon.

Menn klatrer via ferrata i Hemsedal
Via Ferrata i Hemsedal er både utfordrende og spennende (Foto: Nils-Erik Bjørnholt / hemsedal.com)

Fakta

Hemsedal i Buskerud (Viken fylke) ● Høyeste fjell er Høgeloft 1920 moh. ● Stor variasjon av stier ● Lengde, varighet og vanskelighetsgrad passer for alle ● Fint også for sykkel ● Nyttig webadresse: hemsedal.com

Mer å finne på

  • Elvesnorkling i Hemsedal er en helt unik aktivitet, både morsom og actionfylt. Elva er rik på fisk, små og store som svømmer sammen med deg. Sikten i vannet er overraskende bra. Du må melde deg på i forveien. En lokalkjent guide guider deg trygt nedover elven. Varighet ca. 3 timer.
  • Besøk Ulsåkstølen ved foten av Skogshorn og opplev ekte stølsliv. Ta også turen innom Hemsedal Hjort i Grøndalen der du kan hilse på hjortene eller kjøpe kjøtt direkte fra oppdretter.
  • Hemsedal klatresenter ligger i SkiStar Lodge Hemsedal Suites i Hemsedal skisenter. Senteret består av en 14 meter høy klatrevegg og ett stort buldreområde. De har også en Moonboard buldrevegg og en treningsrigg for de som ønsker å bli sterke.

Tips

Ta deg gjerne tid til å lese våre artikler om Besseggen, Hardangervidda og Øyerfjellet!


Annonse:

Verdenskart for vegg – til nytte og glede for alle

Kart over verden til å henge på veggen.
Med dette verdenskartet på veggen finner du lett fram til land, byer og hav over hele verden.

1 kommentar om “Vandre i Hemsedal – opplev unik variasjon”

Legg inn en kommentar