To personer på vei opp til Kattanakken i Nordfjord

Kattanakken i Nordfjord – luftig og krevende topptur

Ingen kommentarer
To personer klatrer opp på Kattanakken i Nordfjord
Kattanakken er en luftig og utfordrende fjelltur (Foto: Mattias Fredriksson / fjordnorway.com)

Er du klar for en luftig og krevende dag i fjellet som du vil huske til evig tid, ja da er dette et absolutt høydepunkt.

Naturen her er fylt med dramatisk villskap. Indre Nordfjord har mye vill og vakker natur, men Kattanakken overgår det meste.

Les gjerne: Vår artikkel om forslag til rundreise på Vestlandet!

Kattanakken er fjellryggen mellom Briksdalsbreen og Kjøttabreen på den ene siden, og Melkevollsbreen på den andre siden. På avstand kan denne høyreiste bautaen se uoverkommelig ut, så man skulle ikke tro det var mulig å gå tur her. Men så feil kan man ta.

Naturen har vært såpass raus at det finnes en smal, men trygg sti der du kan krangle deg frem oppover mot iskanten.

Utsikt over Briksdalsbreen
Briksdalsbreen sett fra stien til Kattanakken (Foto: Mattias Fredriksson / fjordnorway.com)

Hver eneste dag med godt vær tilbyr Kattanakken den samme framsyningen fra toppen: Briksdalsbreen som brisker seg langt der nede, omkranset av ville fjell, den mektige Jostedalsbreen og brusende fossefall.

To personer på vei opp til Kattanakken i Nordfjord
Toppen av Kattanakken i sikte (Foto: Mattias Fredriksson / fjordnorway.com)

Start fra parkeringsplassen ved Briksdalsbre Fjellstove. Følg veien mot Briksdalsbreen. Ta av til høyre rett før andre brua over elva. Følg stien innover skogen. Etter hvert dreier den sørover og går over noen svaberg, før han svinger vest og skrår oppover fjellsida helt til du kommer opp på ryggen på ca. 700 moh. Videre følger du ryggen opp mot toppen.

Tips å utforske:

Briksdalsbre Fjellstove ligger innerst i Oldedalen, med fin utsikt mot fjell og bre og med gangavstand til Briksdalsbreen. Fjellstova har restaurant, kafè og suvenirbutikk, og her er fire rom, en leilighet og ei hytte for utleie. Her kan du også booke breskyss helt frem til breen.

Den mektige Briksdalsbreen er en del av Jostedalsbreen Nasjonalpark. Fra 1200 meters høyde stuper det ville brefallet helt ned i den frodige, trange Briksdalen, et syn som hvert år trekker til seg 300.000 gjester fra hele verden.

Jostedalsbreen Nasjonalparksenter ligger i praktfulle omgivelser ved Oppstrynsvatnet omringet av frodige daler og bratte fjell ved nordsiden av Europas største fastlandsis, Jostedalsbreen. De formidler naturverdier, kulturminner og historien om folket i og omkring Jostedalsbreen nasjonalpark.

Nordfjord er et kompakt og komplett stykke Norge. Fjord, fjell, dal, kyst eller bygd? Alt du trenger å vite om Nordfjord finner du HER!


Annonse:

Verdenskart for vegg – til nytte og glede for alle

Kart over verden til å henge på veggen.
Med dette verdenskartet på veggen finner du lett fram til land, byer og hav over hele verden.