Mann med sykkel og sykkelvogn på Øyerfjellet

Øyerfjellet – vennlig turterreng for sykkel, fotturer og telting

4 kommentarer
Innsjø fjell Øyer telt camping
Idyllisk leirplass i Kriksvika på Øyerfjellet (Foto: Pellestova)

Fra Pellestova er det utallige veier å velge mellom.

På Øyerfjellet er terrenget åpent og flatt, med en god del myr, dammer og småtjern. Det er mye bjørkeskog opp til rundt 1000 meter over havet, noe granskog med innslag av furu i sørlige og vestlige områder.

Øyerfjellet er et utmerket område for deg som vil utforske fjellet i vennlig turterreng. Det finnes et stort nettverk av stier du kan følge, og du kan gå eller sykle nesten hvor langt som helst. Ta gjerne med et turkart og fiskestang også.

Følg Hundersetervegen fra Øyer sentrum. Etter 12 kilometer kommer du til Pellestova hotell. Med Pellestova som utgangspunkt pakker vi fjelltelt og litt proviant og velger å ta en vandretur opp til Reinsfjell på 1066 moh. og videre til Hitfjellet på 1084 moh. og Kriksfjellet på 1058 moh. for deretter å finne en teltplass ved gapahuken i Kriksvika nede ved flotte Reinsvatnet.

Skilt med postkasse på Kriksfjellet i Øyer
Fra toppen av Kriksfjellet har du utsikt i alle retninger (Foto: Pellestova)

Fra Pellestova starter en sti like ved Hitvegen, bak det grønne veiskiltet til Hornsjøen, og tar deg på fin sti via Malmtjønn, før den fortsetter opp til Pellevegen.  (Hold til venstre ved skiltet til Ukstjønn).

Ved Pellevegen er det synlig skiltet videre mot Reinsfjell og Djupslia.  Når det flater ut på toppen deler stien seg i en ytre og indre sti, men begge stier leder frem til toppunktet som er godt synlig med både skilt og postkasse.

Denne turen og nesten hundre andre teltvennlige områder kan du lese om i boka NORGES FINESTE TELLTURER, finn ut mer om den her!

Første økta opp til Reinsfjell tar omtrent 1 time og gir deg en herlig utsikt over Reinsvatnet (bilde). Herfra skimtes toppene i Jotunheimen, Rondane og Alvdal Vestfjell. På toppen er det også flere fine steder å slå seg ned for en kaffepause. Er du dreven camper finner du også en grei teltplass her oppe.

Øyerfjellet utsikt over vann
Reinsvatnet sett fra sørøst (Foto Jan-Tore Egge / Wikimedia)

Etter Reinsfjell går det sti nedom Pellevegen ved Kriksvika der du finner en flott teltplass ved rasteplassen helt nede ved vannet.  Vi la turen først oppom Hitfjellet og videre til Kriksfjellet, men du kan fint korte det turen ved å droppe dette. Eller du kan ta denne toppen dagen etter. Da følger du veien noen få meter over Kriksbekken før du tar inn på stien som går mot Kriksfjellet.

Tar du med teltet opp er det fine plasser å slå leir på toppen her også. Det er en utrolig opplevelse å våkne til panoramautsikt.

Ønsker du å korte ned turen ytterligere, er det mulig å parkere ovenfor Malmtjønn der stien starter fra Pellevegen eller kjøre direkte til Kriksvika, campe der og ta noen kortere vandreturer derfra.

Benker og bord ved vann på Øyerfjellet
Det er mange idylliske rasteplasser å velge mellom (Foto: Pellestova)

Gapahuken ved Kriksvika (bilde) er oppført av Øyer fjellstyre, og ligger på en lun og fin plass på nordsiden av Reinsvatnet. Du finner det du trenger; toalett, grill, bord og benker. Bade kan du også, men på eget ansvar, stranda har fin bunn. Dessverre er det ikke lov å fiske her.

Pellestova hotell har sykler til utleie, både vanlige terrengsykler og el-sykler. Veiene er supre å sykle på og det er enkelt å kombinere en natt eller to i telt med sykling i fjellet.  Det er også fint å telte på flere av fjelltoppene, blant annet Kriksfjellet, som nevnt over. Mer på pellestova.no

Mann med sykkel og sykkelvogn på Øyerfjellet
På Øyerfjellet har du utallige sykkelveier å velge mellom (Foto: Pellestova)

Med utgangspunkt Lillehammer følger du E6 nordover til Øyer. Her er det avkjøring ved Ensby. Følg fylkesvei 312/361 mot Hafjelltoppen, deretter bomvei. Fra Lillehammer er det også fint å kjøre om Nordseter og bomvei over fjellet til Pellestova.

Andre opplevelser i området

Pellestova (bilde) er et moderne hotell øverst i Hafjell med direkte tilgang til et fantastisk turterreng, sommer som vinter. Her er sykkelutleie, restaurant og innendørs parkering tilgjengelig. Sjekk pellestova.no

Salong på hotell med utsikt over fjellet
Fra Pellestova har du et godt utgangspunkt for turer i Øyerfjellet (Foto: Pellestova)

Downhill sykling er en spennende og stadig voksende aktivitet, som passer for alle som kan sykle på en vanlig sykkel. Hafjell Bike Park er ledende i Norge på heisbasert sykling og har løyper er tilpasset alle ferdighetsnivåer. Sjekk hafjell.no

Fakta

Øyer kommune ● Åpent fjellandskap med småskog, tjern og myrer ● Lett tilgjengelig til fots og på sykkel ● Reisetid Lillehammer–Pellestova ca. 30 min med bil, bomvei ● Gode infotavler og skilting underveis ● Nyttig webadresse: lillehammer.com

Kart

Noen bilder fra innlandet

Annonse

Verdenskart for vegg – til nytte for store og små

Kart over verden til å henge på veggen. fra Stikk av as
Med dette verdenskartet på veggen finner du lett fram til land, byer og hav over hele verden.

4 kommentarer om “Øyerfjellet – vennlig turterreng for sykkel, fotturer og telting”

Legg inn en kommentar