Grimstad – Groos og Marivold turområder

4 kommentarer
To barn og en voksen på sykkel gjennom Grimstad sentrum. Hvite hus og brosteinsbelagte gater.
Grimstad er også kjent som sykkelbyen, ikke minst takket være byens to sykkelhelter i verdensklasse (Foto: Hanne Feyling (c) Visit Sørlandet AS)

Grimstad er en typisk sørlandsby med et sjarmerende bysentrum, trange gater og hvite trehus.

Grimstad er også kjent som dikternes by, skjærgårdsbyen og sykkelbyen, men har også flotte turområder i kort avstand fra sentrum.

Les gjerne vår artikkel om de hvite Sørlandsbyene!

Byen har flest soltimer i Norge og en langstrakt skjærgård. Skjærgården har fine øyer og holmer, og mange av dem er friområder slik at du kan gå i land der du ønsker. I sommermånedene yrer det av båttrafikk mellom holmene, og gjestehavna er full av turister som kommer sjøveien. Henrik Ibsen tjente her som apotekerlærling frem til 1850. 

Du finner mye mer om Grimstad på deres egne hjemmesider.

Grimstad by sett fra sjøsiden med kirken i bakgrunnen. Masse båter på havna.
Grimstad sett fra sjøsiden (Foto: Wikimedia)

Groos friluftsområde og vandrepark har tilknytning til mange stier, gang – og sykkelveier. Stiene er merket slik at det er lett å finne frem, og det finnes informasjon om kulturminner, flora, dyre- og fugleliv. Her er det langgrunne sandstrender, lekeplass, bane for sandvolleyball, svaberg, sommerrestaurant, toalettanlegg og parkering.

Turstien svinger innom Ibsens kjærlighetssti, et par gårder fra 1600-tallet og edeltrærne i Voldparken. Groosebekken renner gjennom naturskjønne omgivelser som en sentral nerve i Grimstad, før den munner ut i sjøen ved Groos.

Les også gjerne: vår artikkel fra Lillesand!  

Bilde av brygge på Groos i Grimstad.
Groos er et populært badeområde like utenfor sentrum
(Foto: Anders Martinsen Fotografer)

Halvøya Marivold er et populært utfartsområde som kan benyttes hele året. Marivold ligger på østsiden av den østre innseilingsleden til Grimstad og du kan kjøre bil rett inn i skjærgården. Her er det ramsalt kystnatur, svaberg, sandstrender og en artsrik flora.

Voksent ektepar på benk i skjærgården på Marivold i Grimstad. Nyter medbrakt mat og drikke.
På Marivold nyter du ramsalt kystatmosfære
(Foto: Terje Rakke / Nordic Life / Visit Sørlandet)

Du finner også rester etter forsvarsanlegg fra andre verdenskrig. Det er parkeringsplasser for dagsbesøkende, samt flere fornminner. I sesongen er kiosken, butikken og restauranten på Marivold Camping åpen. Restauranten Osterkilen Mad & Vinstue er viden kjent for god mat og flott utsikt fra terrassen.

Osterkilen Mad & Vinstue byr på deilig mat og skjønn atmosfære (Foto: Marivold)

Rundt campingområdet er det gode fiskemuligheter, ballspill på gressletta i Paradisbukta, sandvolleyball og minigolf. Hyggelig betjening er alltid behjelpelig med gode tur- og sykkeltips.

Området er tilpasset handikappede og barnevogner med asfalterte stier ned til flere strender, fiskebrygge og grillplass ved Smørsund.

Er du golfentusiast så har Grimstad Golfklubb sin 9-hulls bane cirka 2 km unna.

Mer om Marivold på deres hjemmeside HER!


Annonse

Verdenskart for vegg – til nytte for hele familien

Kart over verden til å henge på veggen. fra Stikk av as
Med dette verdenskartet på veggen finner du lett fram til land, byer og hav over hele verden.

4 kommentarer om “Grimstad – Groos og Marivold turområder”

Legg inn en kommentar