Appelsiner og sjokolade turmat

Einerfjellet ved Grimstad – fin vandre- og topptur som passer for alle

Einerfjell er en topp litt innenfor Reddal utenfor Grimstad. Du kan komme dit med bil eller sykkel – og den kan også kombineres med tur på Kjørkevegen.

Ingen kommentarer
Nydelige heier med spredt furuskog preger området (Foto: Anne Elisabeth Jensen / Visit Grimstad)

Herfra får du et fantastisk utsyn over Reddalsbygda og Reddalsvannet, og du ser også langt til havs.

Einerfjell er en topp litt innenfor Reddal utenfor Grimstad. Du kan komme dit med bil eller sykkel – og den kan også kombineres med tur på Kjørkevegen og Barnevandrerstien.

Vidt utsyn fra veien opp (Foto: Anne Elisabeth Jensen / Visit Grimstad)

Følg stien gjennom småskogen og over flotte svaberg. Snart er du fremme ved turens mål, Einerfjellet. Den har en fantastisk utsikt, og ingen trær stenger utsynet. På tilbaketuren kan du selvfølgelig velge å gå samme veien tilbake, det er det enkleste, men det er også en fin variant å gå videre.

Da tar du kurs rett vestover langs en litt utydelig sti, passer en myr på høyre side, og snart fortsetter stien ned en bratt eikeli. I bunnen av denne treffer du en annen tursti, Kyrkjevegen. Den var i gamle dager eneste forbindelse mellom Beisland og Landvik.

Følg stien mot høyre. Den kan være litt utydelig, men er stedvis merket med røde turvandrersymboler. Etter en stund kommer du til en stor flat stein som er merket “Ligsteinen”. Der pleide bærerne å hvile når de bar kiste fra Beisland til begravelse i Landvik.

Skilt underveis til Einerfjell
God skilting hjelper deg underveis (Foto: Visit Grimstad)

Les også: De hvite Sørlandsbyene

Like etter steinen går stien opp til høyre og følger en bratt bergvegg på høyre side. Oppe i lia er det en flott heller som det er mulig å krype igjennom. Stien fortsetter så bratt oppover og går over til svaberg. Der er det selvfølgelig vanskelig å følge noen sti, men du treffer den igjen øverst oppe på venstre side.

Litt smakfull proviant kan være et godt turfølge (Foto: Anne Elisabeth Jensen / Visit Grimstad)

Snu deg på toppen og nyt utsikten mot Homborsund Fyr. Stien går nå ned i en liten dal, men så opp på svaberg igjen. Her går stien til høyre, noen små varder hjelper deg videre slik at du kommer inn på stien som går nå nedover i småskogen. Den er ikke spesielt tydelig, men går naturlig i terrenget. Etter en stund krysser du en gammel vei og like etter er du ute på veien ved Strømne gård. Da er det bare få hundre meter tilbake til bilen.

Les også: Vår artikkel om Groos og Marivold turområder

Slik kommer du deg dit:

Kjør av fra E18 i Grimstad retning Reddal. Kjør forbi Landvik Kirke og fortsett gjennom Reddal i retning Birkeland. Helt på toppen, rett før den første gården, står det et skilt til Einerfjell på venstre side. Her er det en liten parkering lang veien. Er denne full kan en kjøre 100m forbi gården, her er det en større parkeringsplass. Parkering i veikanten.

Praktisk info: Turen er 4,2 km lang, og tar ca. 3 timer.

Hvorfor Grimstad?

Sjarmerende bro mellom Marivold og Rønnes (Foto: Terje Karlung / StikkAv.no)

Ferie i Grimstad – småbyliv og aktive dager

Grimstad sjarmerer mange med sine hvite hus, trange gater og smug. I sentrum finner du koselige nisjebutikker og spisesteder med noe for enhver smak. Gjennom hele året er det varierte aktiviteter og en mengde arrangementer for store og små. Nyt gode dager på stranda, på sykkelen, på museum eller i båten. Kanskje biter sjøørreten også?

Alt du trenger å vite om byen med flest soltimer i Norge finner du her: www.visitgrimstad.com


Annonse:

Verdenskart for vegg – til nytte for alle

Kart over verden til å henge på veggen.
Med dette verdenskartet på veggen finner du lett fram til land, byer og hav over hele verden.

Legg inn en kommentar