Skjærgården i Lillesand

Lillesand – med tidenes kanskje sprøeste landemerke

Én kommentar
OVER Lillesand klatretårn landemerke
Et fantastisk byggverk som bare venter på å utforskes (Foto: Elisabeth Høibo / Visit Sørlandet)

Et drøyt kvarter nordøst for Kristiansand ligger den idylliske lille sørlandsbyen Lillesand, der små opplevelser blir store.

Liten jente i Blindleia Lillesand med stråhatt og blomster
Idyllen er komplett i vakre Blindleia (Foto: Elisabeth Høibo / Visit Sørlandet)

Å besøke Lillesand er som å besøke en ekte «Kardemomme By».

Her kan hele familien få noen drømmedager. Her er ispauser på bryggekanten obligatorisk mens sjølufta og måkeskrikene fyller sansene med inntrykk. Vær forberedt på at dagene flyr fort og at dere kvier dere for å reise herfra igjen.

På bystranda midt i sentrum er det ofte sandslott-konkurranser der barna kan delta mens de voksne nyter sola fra en benk. På Lekeplassen i S.N. Hansens park med den overdimensjonerte blå stolen, egen sandstrand og gode muligheter for krabbefiske er det perfekt for piknik med medbrakt fra byens kafeer eller bakerier.

Skjærgården i Lillesand
En herlig sommerdag i skjærgården (Foto: Visit Sørlandet)

Verdens høyeste frittstående klatretårn

Men Lillesand er også noe mer enn en idyllisk sommer by. Allerede vestfra på E18 er opplevelsestårnet OVER noe av det første dere får øye på. Tårnet er med sine 47 meter verdens aller høyeste frittstående klatretårn. Men det er mer enn en attraksjon for de som vil klatre. Med trappene helt til topps kan dere nyte utsikten fra toppen, helt uten klatreferdigheter.

Først og fremst er dette et opplevelsestårn med innvendige trapper som er åpent for alle. Utvendig er det et idrettsanlegg for klatring og for Sørlandet er det kanskje tidenes sprøeste landemerke. Her kan dere gå i løse lufta samtidig som dere ser halvveis til Danmark.

Men det morsomste for mange er bare å se rett ned på klatrerne i veggen. Tårnet er nemlig bygget med hele ti meter overheng, og med to utstikkere med glassgulv, som gir følelsen av å gå i løse luften.

Les gjerne vår artikkel om De hvite Sørlandsbyene

Her kan hele familien utfordre sine egne grenser i trygge omgivelser. For dem som har lyst på en større utfordring, arrangeres det klatrekurs og rappellering hver dag hele sommeren

Tårnet er langt ifra tett, så dere er praktisk talt ute når dere er inne. Fra trapperommet er det tett kontakt med omgivelsene utenfor, så også med vær og med vind. På toppen er det panoramautsikt i 360 grader.

For de ekstra tøffe kan de to utstikkerne på toppen være et greit mål. Her kan de spasere ut på to glassgulv, og «gå i løse luften». For besøkende som går trappene er det vanlig drop-in.

Sjekk også ut hva nabobyen Grimstad har å by på!

Det er bare å kjøpe billett på bensinstasjonen før dere kjører opp til selve tårnet. Trappene passer for både barn og voksne. Ved tårnet er det satt opp sofabenker store nok for hele familien, der dere kan ligge og se opp på de som dingler i veggen over dere. Avslappende for de voksne, og spennende for både store og små.

Når mørket faller på, lyses OVER opp i alle regnbuens farger, og det er ekstra moro å bevege seg innvendig gjennom etasjene i ulike farger. En selfie på toppen av verdens høyeste klatretårn er en sikker hit uansett alder.

Mer å utforske i nærheten

Vil dere virkelig oppleve Blindleia, kan dere ta rutebåten M/B ØYA (bilde) hele veien til Kristiansand (båten går tur/retur om sommeren), eller hoppe av i en av de gamle uthavnene langs ruta. Første stopp er Brekkestø. I hagen hos Brekkekjærhaven kulturkafé er det god tumleplass for de minste, og inne i kafeen finner dere en hel seksjon i biblioteket for små gjester.

Passasjerferge Lillesand Blindleia mange passasjerer
MB Øya tar deg rundt i Blindleia (Foto: René Bjerregaard / Visit Sørlandet)

Forside Turmagi

Denne artikkelen sammen med en masse gode råd og tips finner du i denne herlige boka. Dekker hele landet og inneholder massevis av flotte bilder og kartutsnitt.


I Lillesand er folk glad i å gå på tur. Det er mange kjempefine løyper også for de minste beina. Midt i byen ligger for eksempel idylliske Springvannsstemmen, et perfekt turområde for en liten runde, eller gå på jakt etter salamander. Her yngler det nemlig av rumpetroll og salamandere og ytterst på Springvannsheia er det fin utsikt over byen og innseilingen.

Fakta

Lillesand i Agder ● Bystrand og lekeparker ● 47 m høyt klatretårn ● 30 km fra Kristiansand ● Småbyidyll med gjestehavn og nisjebutikker ● Nyttige webadresser: visitsorlandet.com, overagder.no, blindleia.no


Annonse:

Verdenskart for vegg – nyttig for hele familien

Kart over verden til å henge på veggen.
Med dette verdenskartet på veggen finner du lett fram til land, byer og hav over hele verden.

1 kommentar om “Lillesand – med tidenes kanskje sprøeste landemerke”

Legg inn en kommentar