Barn som hopper og leker i høyet på Foldvik ved Stavern

Foldvik Familiepark utenfor Stavern – der barn og voksne har det gøy sammen

Ingen kommentarer
Jente med geiter på Foldvik i Vestfold
På Foldvik står nærkontakt med dyrene i høysetet (Foto: Arve Kern)

Kun 4 km fra Stavern finner dere noe av det mest gøye barna kan tenke seg. Hoppe i høyet, leke med dyr og plaske i vann blir aldri feil. Dessuten er det lærerikt og inspirerende.

I tillegg til dyra byr Foldvik på mer enn 40 ulike aktiviteter. Dette er sunne aktiviteter som frister og utfordre barn i alle aldre.  Aktivitetene er spredt på store og trygge områder der dere gjerne kan gå barbeint.

Maskoten Foffa har forestilling to ganger om dagen på Trilletrall amfi. Parken har også et eget område med vannpark der dyr spruter vann og bøtter med vann splasher utover.

Jente leker i vann på Foldvik ved Stavern
Vannleker er alltid gøy (Foto: Arve Kern)

Trygge omgivelser

Alle besøkende skryter av parken og at den er tvers igjennom perfekt for barn i alderen 1,5-12 år med sine varierte aktiviteter. Her er det tilrettelagt for barnevogn, grillmuligheter, det er lite kø og korte avstander og en park som trygt kan anbefales og besøkes om igjen og om igjen.

I trygge omgivelser finner dere splitthoppende glade barn og voksne som kan senke skuldrene.

Barn mater kalver gjennom et gjerde på Foldvik i Vestfold
Gress til kalvene må til (Foto: Arve Kern)

Her finner dere aktiviteter som frister og utfordrer barn i alle aldre. Høyhopping, gigantiske hoppeputer, Tøffen Tog, traktorkjøring, akebakke, interaktive leker, klatrestativ, elektriske traktorer, X-Cross-biler og mye mer.

Les gjerne: Ula camping ved Larvik – en sjarmerende favoritt

På varme dager er plaskedammen spesielt populær med masse ulike spredere og vannbøtter. En dag i Foldvik Familiepark blir en dag med «gøy på landet» og der dere også kan få nærkontakt med søte dyr som kalver, geiter, griser, esler, lama, kaniner og katter på en ekte bondegård.

Høyhopping gir virkelig den ekte bondegårdsfølelsen. Her vil det krible i magen i det dere hopper utfor kanten. Vinden røsker i håret når dere svever i lufta før en deilig landing nede i den myke halmen. De høye rundballene gir nok høyde til å slå salto, snurre, stupe kråke eller til og med dabbe i hoppet.

Barn som hopper og leker i høyet på Foldvik ved Stavern
Det blir ikke skikkelig sommer før du kan hoppe i høyet (Foto: Arve Kern)

Vannlek slår alltid an for både små og store barn. I Plaskedammen er det utallige spredere i ulike former og størrelser. Kaniner, katter og blomster som spruter vann både høyt og lavt. På midten av området er det et stort tre der vann sildrer ned.

Området foran treet er ment for de minste barna. Her kan de få en trygg opplevelse med vannlek og selv bestemme hvor våte de skal bli da de ikke trenger å være redde for plutselig å få vann på seg. Området bak treet er for de som vil få bøtter med vann helt over seg eller som ønsker å spurte på hverandre med vannkanoner. På området er det skifterom, toaletter og en kiosk der dere kan få kjøpt badetøy, håndkle is, brus og kioskvarer.

Barbeint i gresset

Parken byr også på en blomsterprakt som gjør et besøk til terapi også for øynene. I løpet av sesongen blir det brukt mer enn 20 000 blomsterplanter. Selv om parken er på drøye 100 mål oppleves den som intim og idyllisk.

Parken har naturlig underlag eller gress og for mange er det deilig å kunne løpe rundt barbeint og kjenne grasstråene kile mellom tærne. Små stier er tilrettelagt med grus for å sikre god fremkommelighet for rullestolbrukere. Det er 4 handicaptoaletter fordelt på fire ulike toalettområder.

Gjennom hele sommeren kan barna også få hilse på den populære maskoten Foffa. I ferietiden det teaterforestillinger daglig der Foffa er med og Foffa hilser gjerne på barna etter forestillingen.

Får dere lyst på noe å spise eller drikke kan dere kjøpe hamburger, pizza og annen enkel mat, kaffe, vafler, brus, is med mer i Kafé Jordbærtua. Det er også mulig å ta med seg grillmat og benytte en av parkens mange gratis gassgriller. I parken er det også tre kiosker.

Finn fram

Enkleste vei til Foldvik er å kjøre fra E18 til Stavern. Herfra er det skiltet til parken. Dere tar til høyre ved bensinstasjonen i Stavern sentrum og etter drøyt 4 km kommer et nytt skilt til høyre, da er det 500 meter igjen til dere er fremme.

Mer å utforske i nærheten

I Stavern by (bilde) slår sommerpulsen gjerne litt ekstra. Hele Norges smilehull er den lille og sydende Vestfoldbyen blitt kalt, så Stavern er absolutt verdt et besøk.

Dame og barn på sykkel gjennom portal i Stavern
Sykkel er et perfekt transportmiddel på en sommerdag i Stavern (Foto: Didrick Stenersen / visitvestfold)

Er dere glad i å gå tur anbefales kyststien mellom Stavern og Helgeroa. Det er en 35 km merket sti som tar dere langs svaberg, sandstrender, grunne viker og ulike typer skog. Dette er turopplevelser på sitt beste og en fin måte å komme seg rundt i omegnen av Stavern på.

Les gjerne: Vår artikkel om kyststiene i Vestfold her! Eller ta en titt på vår artikkel om Citadelløya her!

Fakta

Stavern i Vestfold ● Familiepark med aktiviteter og dyr ● Godt egnet for barnevogn ● 4 km med bil fra Stavern ● Mange benker og griller til egen bruk ● Nyttige webadresser: foldvik.no, visitvestfold.com


Annonse:

Verdenskart for vegg – til nytte for hele familien

Kart over verden til å henge på veggen. fra Stikk av as
Med dette verdenskartet på veggen finner du lett fram til land, byer og hav over hele verden.

Legg inn en kommentar