Hengekøye Ula far og lite barn

Ula camping ved Larvik – en sjarmerende favoritt

Én kommentar
Telt camping Ula Vestfold
På Ula camper du idyllisk mellom furutrærne (Foto: Ula camping)

Ula er stedet for deg som liker å se barna kose seg med venner, klatre i furutrær eller fiske fra svaberg. Sommeren er mangfoldig på så mange vis der ute i skjærgården.

Ula er en liten idyllisk perle ut mot havet mellom Larvik og Sandefjord, innerst i en liten bukt ut mot Skagerak, og er en gammel los- og fiskehavn. En bilfri og familievennlig teltplass med flotte teltområder under furukronene. En herlig blanding av liv og røre og harmonisk familieliv.

Mann trekker kjerre med barn sykkel og utstyr Ula telt
Du ferdes trygt når du camper på Ula (Foto: Ula camping)

Her kan du boltre deg i fine sandstrender og blankskurte svaberg helt fra sesongstart 1. mai. Ula Camping er midt i smørøyet til en vellykket teltferie, i et naturlig teltområde som det ikke finnes makent til noe sted, og som har eksistert i over 70 år.

Du har alt du trenger her; servicebygg med toaletter og dusj. HC toalett, kiosk, minimarked, pub og uteservering med alle rettigheter alle dager i skoleferien. Utenfor skoleferien er Strandkiosken og puben åpent i helgene i sesongen. Her finner du også leker og spill. I løpet av sommersesongen, arrangerer Ula Camping forskjellige dager og kvelder med underholdning og quiz.

Hengekøye Ula far og lite barn
Både store og små finner roen på Ula (Foto: Ula camping)

Bruk den fine stranden, kjenn sanden mellom tærne, nyt havet, fisk etter krabber, utforsk svabergene, turstiene og alt annet vi tilbyr av gratis natur her på Ula Camping. Legg vekk telefonen og husk at det er en grunn til at Ula er en plass uten Wi-Fi, med enkle fasiliteter og hvor naturen er lekeplassen.

Skulle du ønske mer er det nok å velge av i Vestfold, og før du aner er ferien slutt. Da er det bare å komme tilbake, igjen og igjen som så mange gjør.

Svaner med unger på Ula telt camping
Det er plass til både store og små på Ula (Foto: Ula camping)

Alle besøkende er opptatt av å ta vare på plassen med sine majestetiske furutrær. Derfor oppfordres det til ikke å bruke engangsgriller, men heller benytte grillene som er plassert ved resepsjonen eller ha med egne turgriller som er brannsikre, og som ikke lager brennmerker. Husk alltid å ha slukkeutstyr og vann i nærheten, og unngå åpen ild siden det er forbudt med åpen flamme.

Les gjerne: Vår fine artikkel om kyststiene i Vestfold!

Kommer du med telt er ingen forhåndsbooking nødvendig og plassene nærmest sjøen har havutsikt. Det er også mulighet for å ta med soveposen, og leie småtelt og Lavvo på campingen. Lavvoen er fullt utrustet med madrasser, grill, kokeutstyr med mer. Ferdigoppsatte småtelt har madrasser.

Ula ligger mellom Sandefjord og Larvik. Kjør Rv 303 til du ser skiltet til Ula og Eftang. Når du kommer kan du parkere midlertidig på betalingsparkeringen i Ula havn. Følg så gangveien 300 meter mot stranden og resepsjonen. Ved innsjekking får du henvisning til gratis offentlige parkeringsplasser for gjester. Det finnes også traller som du kan benytte til å trille bagasjen inn (se bildet).

Området har en del campingvogner og bobiler, men dette er kun sesongplasser.

Du kan lese om Ula og nesten hundre andre telt- og campingmuligheter i boken NORGES FINESTE TELTTURERkjøp den her!

I området rundt Ula er det mange fine turstier og småveier, et godt utgangspunkt for fotturer og sykkelturer. Sjøen innbyr til fiske, kajakkturer og dykking. Ula er også kjent for flott klatreterreng. Her kan du ta deg en tur langs kyststien, eller bare nyte synet ut i havgapet.

Dame klatre fjellvegg Ula
Du finner alltid noen utfordringer og aktiviteter i nærheten av Ula (Foto: Ula camping)

Sjøen utenfor Ula kan være tøff, og den velkjente losen Ulabrand hjalp mang en seiler trygt i havn. Øverst på fjellknausen over havnen står et steinmonument til minne om Ulabrand. Herfra får du også fantastisk utsikt over mot havet og horisonten.

Litt fakta

Vestfold, mellom Sandefjord og Larvik ● Skjærgård og sandstrender ● Lett tilgjengelig med bil ● Reisetid Larvik – Ula 20 minutter med bil Fv303 ● Bilfritt område, 5 min gange fra P-plass ● Nyttig webadresse: ulacamping

Hvorfor Vestfold?

Litt magisk, litt hemmelig, i Vestfold er du tett på alt – fra vikinghistorie til Verdens Ende. Det er som å være i en skjærgårdspark full av opplevelser og kontraster. Rockemusikk eller måkeskrik? Høye hæler på byen eller barbeint på en sandstrand? Finn mer på visitvestfold.com

Andre høydepunkter

  1. Larvik museum holder til innenfor porten til det gamle Fritzøe Verk på Langestrand i Larvik. Her kan du få et innblikk i to definerende perioder av Larviks historie.
  2. Bøkeskogen i Larvik er Norges største og verdens nordligste offentlige bøkeskog, og landets første offentlige friområde.  Skogen er 300 mål stor og troner majestetisk på toppen av Larvik by. Et vakkert tur- og rekreasjonsområde med fine gangstier og turløype.
To damer i skog Larvik bøk
Bøkeskogen i Larvik er et herlig rekreasjonsområde, her i høstskrud (Foto: Visit Vestfold)

Annonse:

Verdenskart for vegg – til nytte og glede for alle

Kart over verden til å henge på veggen.
Med dette verdenskartet på veggen finner du lett fram til land, byer og hav over hele verden.

1 kommentar om “Ula camping ved Larvik – en sjarmerende favoritt”

Legg inn en kommentar