Aukrust Alvdal Flåklypa

Aukrustsenteret i Alvdal

Ingen kommentarer
Solan Gundersen og Ludvig poserer foran måneraketten på Aukrustsenteret i Alvdal.
Ludvig og Solan ønsker deg velkommen til Alvdal (Foto: Ivar Thoresen)

Sjuogtredve mil nordover, litt øst og oppover

Bli med på en reise i Kjell Aukrusts liv, forfatterskap og humørfylte fantasiverden. Solan, Ludvig, Reodor Felgen og Emanuel Desperados ser fram til å møte sine gjester.

Senteret er sjølberga med både kraftverk og egen avis, fjøsnisse og stjernesmell.  Bygget har forsiden vendt mot Alvdals vakre kulturlandskap, og baksiden som en demning mot riksveien og rommer intet mindre enn Kjell Aukrusts fantastiske tegninger, bøker, filmer og oppfinnelser!

Aukrustsenteret er et vakkert museumsbygg under himmelhvelvingen i Alvdal. 
Her sett fra Flåklypatoppen.
Aukrustsenteret er et vakkert museumsbygg under himmelhvelvingen i Alvdal.
Her sett fra Flåklypatoppen (Foto: Audun Lutnæs / Wikimedia)

Senteret har egen butikk der fargetrykk av malerier og tegninger er blant de mest populære artiklene. Her er også Solan Gundersens filttøfler for både små og store føtter til salgs. Kan være gode å ha til kalde trekkfulle vinterkvelder. Alle Flåklypaproduktene finner du også i nettbutikken.

Et slags multikunstnermuseum

Og så er det jo museum da, som viser multikunstneren Kjell Aukrusts utrolige humor og fantasi. Det er rakettverksted og hvem fristes vel ikke av å lage sin egen spesiallagde mjølkesjokolade i Reodor Felgens sjokolademaskin.

Les gjerne: Vår artikkel om Sølnkletten – majesteten i Alvdal Vestfjell!

Eget bildet på trykk i “Flåklypa tidende” og Kjell Aukrust som leser høyt fra egne bøker er også blant godbitene.  Det vises filmer i Flåklypasalen og serveres godbiter i Solan Gundersens kafé: Her kan man samtidig nyte utsikten mot majestetiske Tron og Husantunet med sine værbitte hus. 

Flåklypatoppen

På Flåklypatoppen finner du Reodor Felgens månerakett La Pollo XIII, verksted og bolig. Her blir det aktiviteter og opplevelser basert på Kjell Aukrusts univers slik vi kjenner det fra bøker, tegninger og filmer.

Reodor Felgen er kjent for sine mange oppfinnelser. Han har bl. a. tidligere funnet opp et tre-trinns rakettsystem, suppeskje med lyddemper for ikke å glemme racerbilen Il Tempo Gigante, som alle er beskrevet i Flåklypa Tidende. Med Flåklypatoppen ønsker senteret å skape en arena for sunne aktiviteter for barn og unge i alle aldre, aktiviteter som stimulerer til kreativitet og oppfinnsomhet.

Alt om senteret som åpningstider, priser og annen informasjon finner du på deres hjemmesider her!

Kjell Aukrust

Kjell Aukrust på sokkel.

Jeg vokste opp blant kuer, griser, hester, høner, spælsau, agronomer fra Østerdalen og en illsint sveiser fra Solør. Det var på Storsteigen Landbruksskole i Alvdal, hvor far min var rektor”.

Dette skriver Kjell Aukrust i en av bøkene sine. Med barndommen og oppveksten i Alvdal som ballast, ble han en av våre mest folkekjære kunstnere. Tegner, forfatter, maler, oppfinner og humorist.

Andre opplevelser i nærheten

Savalen er en kompakt helårs destinasjon med særpreg stabilt, godt klima og mange spennende aktiviteter og opplevelser. Opplev Savalen med hotell og SPA idyllisk beliggende ved innsjøen Svalen 730 moh.

Her kan du vandre i høstfjellet på sitt vakreste med krystallklar luft, isblå himmel og skog og fjell i et fantastisk fargespill. Eller besøk gjerne Savalen når snøen har lagt seg og opplev god, gammeldags norsk vinter på sitt beste. Når sommeren endelig er kommet kan man teste ut badevannet og nyte den lange lyse sommernatta eller ta en fjelltur til fots eller på hesteryggen.

Du finner også mange reisetips i våre artikler om rundreise på Østlandet og i Trøndelag! Legendariske Røros er heller ikke langt unna, du finner mer info i vår artikkel her!

Trenger du mer inspirasjon kan vi anbefale boka Opplev Norge, der denne artikkelen delvis er hentet fra. Der finner du 200 andre tips til Norgesferie. Du kan kjøpe den her!


Annonse:

Verdenskart for vegg – nyttig og lærerikt

Kart over verden til å henge på veggen.
Med dette verdenskartet på veggen finner du lett fram til land, byer og hav over hele verden.

Legg inn en kommentar