Ta med barna til Lofoten – et øyrike full av opplevelser

Ingen kommentarer
Ta godt vare på ferieminnene. Her fra Vindstad i Reinefjorden (Foto: CH / VisitNorway)
Ta godt vare på ferieminnene. Her fra Vindstad i Reinefjorden (Foto: CH / VisitNorway)

Lofoten er kanskje det mest perfekte stedet for familieferie i hele landet. Rammet inn av salt sjø, vakre dramatiske fjell og kritt hvite sandstrender kan alle nyte ferien til fulle.

Her er rolig tempo og trygge rammer og alt ligger til rette for å ha det moro på et avslappende familieeventyr. Lofoten er en ekte og naturlig fornøyelsespark med mange vakre steder å boltre seg på. Nesten uansett hva dere ønsker å delta på av naturaktiviteter så finner dere det i Lofoten.

Her er sjøfiske, hesteridning, enkle toppturer, spektakulære vandringer, sykkelturer, padleturer eller leting etter koraller i fjæra.

Tre damer på stranda i Lofoten
Bunesstranda er stor, nesten gigantisk (Foto: Kristian Nashoug / http://www.lofoten.info)

Lev som en viking

Men det er en opplevelse dere ikke må gå glipp av, nemlig et besøk på Lofotr Vikingmuseum. Dette er et helt spesielt museum der dere reiser 1000 år tilbake i tid. Her kan ungene delta i lek og lære om vikingene og deres levesett.

Gildehall viking måltid Lofoten
Her kan du spise, leve og te deg som en ekte viking (Foto: VisitNorway)

Her oppleves håndverk, mytologi, aktiviteter og mat fra vikingtid i et levende vikingmuseum. Museet er bygget på stedet hvor en av de mektige norske høvdingene holdt til. Dere går inn i en fullskala gjenoppbygging av det største høvdingehuset som er funnet og blir virkelig hensatt til vikingtiden. Lyset flakker fra ildsteder og tranlamper, det lukter tretjære og lammesodd.

Les gjerne også: På sykkel i Lofoten

Gården, smia, vikingskip og naustområdet er levendegjort med guider, håndverk og aktiviteter – alle i tidsriktige kostymer. Utenfor er det gamle husdyrraser som trives i det frodige kulturlandskapet. Dette er minner for livet! Sjekk mer på hjemmesiden her!

To vikinger i Lofoten
På Lofotr vikingmuseum på Borg kan du oppleve vikingtiden i et levende miljø (Foto: Kjell Ove Storvik / Destination Lofoten)

Andre aktiviteter som lokker

I Lofoten må også naturkreftene utfordres. Med vind i håret og naturlig utforskertrang er det mye å finne på her i midnattssolens eget rike. Men viktig er det å gi barna ro og ha god tid. Her er noen tips til utendørsaktiviteter som skaper gode minner i et barnesinn:

Bli med familiepadling og bli bedre kjent med livet i havet og fjæra rett fra en kajakk. Dette er både trygt og spennende med lek og læring i fokus og en rolig tur i skjermet farvann Det kreves ingen forkunnskaper, men alle må være svømmedyktige og minimum 6 år.

Les gjerne også: Med telt på hvite strender

Turridning med Islandshester en aktivitet som skjer flere steder i Lofoten og tilbudet strekker seg fra gammelt kulturlandskap og spennende geologi, via nausttufter fra vikingetiden til turer i midnattssol og over spektakulære sandstrender. Her får dere muligheten til å bli godt kjent med hesten, og de ulike gangartene som islandshesten har.

På ridetur på hvite strender i Lofoten (Foto: VG Partnerstudio / VisitNorway)
På ridetur på hvite strender (Foto: VG Partnerstudio / VisitNorway)

Når dere først er i Lofoten bør dere jo også fiske litt etter Lofottorsken. Havet er fullt av fisk. Mange lokale fiskere tar dere med på uforglemmelige fisketurer i sommersesongen. De kjenner området og fiskeplassene, så sjansene er alltid svært gode for fangst.

Du kommer nesten aldri tomhendt hjem fra en fisketur i Lofoten (Foto: CH / VisitNorway)
Du kommer nesten aldri tomhendt hjem fra en fisketur i Lofoten (Foto: CH / VisitNorway)

Besøk Lofotens hjemmesider på nett, der får dere alle detaljene godt presentert.

Andre opplevelser

Lofotakvariet, Storvågan

Dette er gøy! Her oppleves livet i havet fra fjæresteinene til de store dyp. Her er også en seldam og en oterdam som er blitt meget populære blant unge besøkende. Arktisk torsk (skrei) og en rekke fiskeslag fra området finnes ved Lofotakvariet.

Mating av seler på Lofoten Akvarium Thomas Rasmus Skaug - VisitNorway
Også seler må ha mat (Thomas Rasmus Skaug / VisitNorway)

Lofoten på sykkel

Den dramatiske naturen gir rom for flotte sykkelopplevelser. Store deler av Lofoten sykles i flatt og lett terreng og det finnes mange avstikkere fra Europaveien som jo kan ha mye trafikk. Sjekk turistkontorene for sykkelutleie.

Fra sykkelsetet er det et mangfold av opplevelser som venter (Foto: CH - VisitNorway)
Fra sykkelsetet er det et mangfold av opplevelser som venter. Her fra Hamnøya (Foto: CH – VisitNorway)

Annonse:

Verdenskart for vegg – til nytte og glede for store og små

Kart over verden til å henge på veggen. fra Stikk av as
Med dette verdenskartet på veggen finner du lett fram til land, byer og hav over hele verden.

Legg inn en kommentar