Som å komme inn i en annen verden (Foto: Romsåsen gruver)

Romsåsen Gruveopplevelser – en annerledes aktivitetspark i Askim

Ingen kommentarer
  • Indre Østfold er et eldorado for det enkle friluftslivet (Foto: Jonas Ingstad / Haldenkanalen Regionalpark)
  • Sykkelopplevelsene er mange i Indre Østfold (Foto: Jonas Ingstad / Haldenkanalen Regionalpark)
  • Tettere på naturen kommer du neppe (Foto: Jonas Ingstad / Haldenkanalen Regionalpark) kano i Haldenkanalen Østfold

Hvis dere liker å samle på spesielle opplevelser er Indre Østfold et eldorado for kanopadling, fiske, vandring og sykkel. Her kan dere leve det enkle liv i pakt med naturen.

Her finnes et stort mangfold av fiske og fiskeplasser og for de som liker å sanke er det gode muligheter for å plukke både bær og sopp. I regionen finnes også mange turhytter, utsiktstårn og fugletårn, og de for som vil overnatte i naturen finnes det mange tilrettelagte leirplasser og gapahuker.

Liker dere å utforske spennende steder?

Romsåsen Gruver ligger i naturskjønne omgivelser der både adrenalin og skogens ro kan nytes til fulle. Dette er Norges eneste åpne Nikkelgruve. Her kan små og store teste seg i den tøffe ziplinen eller rappellere ned den gamle gruvesjakta. Dere kan klatre opp en fjellvegg i gruva eller bli med 150 år tilbake i tid på gruvevandring i Norges eneste åpne nikkelgruve. Her blir Romsåsens historie til din opplevelse.

Som å komme inn i en annen verden (Foto: Romsåsen gruver)
Som å komme inn i en annen verden (Foto: Romsåsen gruver)

I historiske Katedralen må dere prøve den robuste klatreveggen på 9 meter. Klatringen skjer sammen med gode instruktører og med nødvendig sikkerhetsutstyr. Ingen forkunnskaper er nødvendig. Passer alle barn fra 6 år og oppover.

Temperaturen i rommet er mellom 5 og 12 grader hele året og det anbefales varme klær og joggesko eller klatresko. Katedralen blir også benyttet til intimkonserter og andre mindre kulturinnslag.

Tøffe utfordringer venter i Romsåsen gruver (Foto: Indre Østfold)
Tøffe utfordringer venter i Romsåsen gruver (Foto: Indre Østfold)

Hovedsjakten i gruva er 20 meter dyp og går mellom øvre og nedre stoll. Her kan dere rappellere gjennom en unik historie som gruvearbeiderne på 1800-tallet benyttet som tippsjakt for å frakte malmen ut til Nikkeltunet. Nede i is-tunnelen ligger det gjerne is på gulvet til nærmere St. Hans og temperaturen blir sjelden over 5 grader om sommeren.

Anbefaler varmt tøy, gode sko og gjerne hansker. Dyktige instruktører veileder deg fra topp til bunn. Nedre aldersgrense 10 år og husk – MOT er først og fremst å overvinne seg selv!

Les gjerne: Sarpsborg – med inspirasjon til naturopplevelser

Dere må absolutt også teste den tøffe Ziplinen på 180 meter som går over Nikkeltunet basecamp med en høyde på 12 meter. Luftig og spennende aktivitet som passer nesten alle aldre, men anbefales fra 6 år. Arrangøren hjelper deg med alt nødvendig sikkerhetsutstyr. Ziplinen er betjent av kvalifiserte instruktører på start og stopp.

Der er også guidet historisk omvisning i gruva hver søndag kl. 12.00 fra midten av mai til start av oktober. Oppmøte utenfor gruva fra kl. 11.30 for billettsalg. Passer for alle aldersgrupper.

På Nikkeltunet står det en høy og kraftig furu som dere kan klatre på korte grener opp til toppsikring på ca. 13 meter. Fritidstøy og gode sko er en fordel. Anbefales fra 6 år og oppover. Her vil dyktige instruktør hjelpe dere å nå nye høyder. Etter endt aktivitet kan dere slå dere til ro med grilling og kos i Sluskestua eller ute på Nikkeltunet.

Mer å utforske i nærheten

Klar for litt fart og spenning? Askim Pumptrack (bilde) er åpen for alle hele dagen, og den er gratis å bruke. Banen finner dere i Askim idrettspark. Og lurer dere på hva en pumtrack er? En pumptrack er en lukket runde, eller bane, med en serie kuler, hopp og doseringer. Formålet er at dere skal «pumpe» deg rundt banen i stedet for å tråkke, derav navnet.

Askim Pumptrack er åpen for alle hele dagen, og den er gratis å bruke (Foto: Jonas Ingstad) gutt på sykkel med grønn hjelm
Askim Pumptrack er åpen for alle hele dagen, og den er gratis å bruke (Foto: Jonas Ingstad)

Østfoldbadet i Askim er et av Norges fineste og mest komplette badeland, som holder åpent alle ukedager hele året. Her er attraksjoner for både store og små som er glad i vannaktiviteter.

Umulig å kjede seg i Askimbadet (Foto: Askimbadet)
Umulig å kjede seg i Østfoldbadet (Foto: Østfoldbadet)

Les gjerne også: Haukenestårnet – høyeste senga i Østfold

Fakta Romsåsen

Kykkelsrud i Askim ● Gruveopplevelser og aktivitetspark ● Zipline og rappellering ● Passer for barn ned til 6 år ● Grill- og uteplass ● Nyttige webadresser: visitoestfold.com, romsasen.no, ostfoldbadet.no


Annonse

Verdenskart for vegg – til nytte for familie og kontor

Kart over verden til å henge på veggen. fra Stikk av as
Med dette verdenskartet på veggen finner du lett fram til land, byer og hav over hele verden.

Legg inn en kommentar