Syklister tar seg også greit frem på Venabygdsfjellet (Foto: Magnus Roaldset Furset / Spidsbergseter Resort Rondane)

Myfallet – trolsk stemning på Venabygdsfjellet

Ingen kommentarer
Imponerende fossefall inne på vidda (Foto: Julia Hamre / Spidsbergseter)

Her mangler det bare at det ekte trollet stikker hodet ut av disen og ønsker velkommen.

Myfallet er som tatt ut av folkeeventyrene og er en godt gjemt hemmelighet på Venabu og Ringebufjellet.

En absolutt populær tur i spektakulær natur uten å klatre opp på de høyeste toppene.

Myfallet byr på tre fosser med over 100 meters fall bare 2,5 km fra Venabu. Du kan følge T-merket sti fra innkjøringen til Venabu Fjellhotell.

Men turen kan du egentlig starte fra hvilken som helst av turistbedriftene på fjellet, det er gode stier over det hele.

På vei til Myfallet (Foto: Spidsbergseter)

Denne går på bro over Mya elv og deretter bak noen seterhus. Videre på stien som krysser Bjørndalen frem til utsiktspunktet der du ser fossene rett imot. Før nedstigningen til fossen går du forbi en benk som passer fint til en liten pustepause.

Det er mulig å komme seg ned til bunnen av fossene ved å følge stien ned Bjørndalen, den er noe bratt og med glatte steiner nederst. Det er også 2 utkikkspunkter for de som ikke ønsker å gå til bunnen.

Ved start på Spidsbergseter er det lett sti i åpent terreng direkte fra hotellet. Her følger du samme vei som skiløypene på vinteren. Det er ikke merket til Myfallet her, så det lønner seg å ha med kart eller få en grei veibeskrivelse fra kjentfolk.

Stien går nedover og inn i bjørkeskog og videre over på grusveier, forbi noen hytter og to vann; Nørdre og Søre Fiskeløysa. Gå gjerne på oversiden av Søre Fiskeløysa, er du heldig kan du treffe på bever her. Etter å ha krysset Rondevegen begynner det å bli mer skilting og videre er det godt merket, både med skilt og røde T’er.

Syklister tar seg også greit frem på Venabygdsfjellet (Foto: Magnus Roaldset Furset / Spidsbergseter Resort Rondane)
Syklister tar seg også greit frem på Venabygdsfjellet (Foto: Magnus Roaldset Furset / Spidsbergseter Resort Rondane)

Veien tilbake

Etter å ha tatt en pust i bakken på denne bortgjemte perlen forslår vi å ta hjemturen videre over Veslefjell. Fortsetter du videre opp over tregrensen får fjellandskapet en vakker overflate av lysegrå stein, blandet med de fargene årstiden har å by på.

Vel oppe på toppen kan du nyte utsikten innover mot Rondane, Svartfellet, Dynjefjellet, Trabelifjellet, Kyrkjegardsfjellet og Muen. Det er en flott varde her og en gapahuk av stein til le for vinden. En perfekt rasteplass etter nesten 300 høydemeters stigning opp fra fossen.

Etter en hel dag i fjellet anbefales å avslutte i badeanlegget Karlsvogna på Spidsbergseter.

Ingen sak å finne veien, det er godt skiltet (Foto: Spidsbergseter)
Ingen sak å finne veien, det er godt skiltet (Foto: Spidsbergseter)

Her finner du tre av turistbedriftene på Venabygdsfjellet:

Fakta

Venabygdsfjellet i Ringebu ● Spennende og trolsk dagstur Middels krevende med noen bratte partier, passer for de fleste ● Hele runden 13,5 km 3,5 timer ● Nyttig webadresse: lillehammer.com og Venabydgsfjellet.com

  1. Venabustallen (bilde) har et 20-talls trygge hester, flesteparten er norske dølahester, men også noen andre raser er representert på stallen. Felles for alle er at de er stødige på foten, og godt egnet for ridning i terrenget. Her arrangeres rideferier og –weekends, heldagsturer, 4-, 3-, 2- og 1-times turer, rideinstruksjon på ridebanen for nybegynnere, leierunder for de minste. Sjekk tilbud og betingelser her!
Vi sadler hesten for en ridetur fra Venabu Fjellhotell (Foto: CH / Visitnorway)
  1. Karlsvogna Fjellbad Spidsbergseter er et velværesenter av de sjeldne. Her finner du steambad, boblebad, flere badstuer, motstrømsanlegg, klatrevegg og fossefall. Selv friluftselskende nordmenn må av og til innse at været ikke innbyr til uteliv. I Karlsvogna Fjellbad er det alltid sommer, uansett om snøstormen hyler utenfor.

Du må gjerne lese vår artikkel om rundreise på Østlandet her, mange gode tips!


Annonse

Verdenskart for vegg – til nytte for familie og kontor

Kart over verden til å henge på veggen. fra Stikk av as
Med dette verdenskartet på veggen finner du lett fram til land, byer og hav over hele verden.

Legg inn en kommentar