Golf i midnattssol gir en eventyrlig stemning, her fra hull 12 (Foto: Kevin Murray)

Lofoten – Golf i midnattssol

Ingen kommentarer
Vidunderlig golfidyll med midnattssol i bakgrunnen (Foto: Rune Nilsen / visitbodo.com)
Vidunderlig golfidyll med midnattssol i bakgrunnen (Foto: Rune Nilsen / visitbodo.com)

Å spille golf midt på natten i strålende midnattssol er en helt spektakulær opplevelse. Her kan du beundre en sirklende ørn på himmelen til lyden av bølgene fra havet utenfor!

Kan du tenke deg noe vakrere omgivelser for en runde golf (Foto: Kevin Murray) Lofoten
Kan du tenke deg noe vakrere omgivelser for en runde golf (Foto: Kevin Murray)

Dette kan oppleves på Lofoten Golf Links, kanskje Norges mest berømte golfbane. Det aller mest fascinerende er at banen ligger så naturlig i terrenget, og at man kan spille golf i midt på natten. Dette frister langt flere enn bare ihuga golfentusiaster.

Golf i Lofoten har sin egen sjarm (Foto: CH / Visit Norway)
Golf i Lofoten har sin egen sjarm (Foto: CH / Visit Norway)

Banen er en spektakulær 18-hulls seaside linksbane som er lagt vakkert inn i terrenget, og er etter hvert blitt verdenskjent på grunn av den unike beliggenheten.

Les gjerne også: Lofoten på sykkel

Alle hull er spektakulære (Foto: Kevin Murray) Lofoten golf
Alle hull er spektakulære (Foto: Kevin Murray)

Lofoten Golf Links ligger sentralt i Lofoten, 45 km sørvest for Svolvær ved stedet Hov – helt ytterst på Gimsøya. Et hyggelig og beskjedent lite sted som byr på en av verdens mest eksklusive og enestående baner. Banen ligger midt i den vakre naturen med sine praktfulle fjorder, de hvite strendene og de mektige fjellene Lofoten er så kjent for. De hvite strendene fungerer som naturlige vannhindre og bunkere.

Bo og spise

Lofoten Links tilbyr også overnatting i helt nye og store høystandard lodger like ved stranden på Hov. Lodgene er nordvendt med vakker utsikt mot nordlyset og storhavet, noe som gjør de til et unikt sted i Lofoten.

Opplev alt hva Lofoten tilbyr og nyt utsikten mot midnattssola eller nordlyset fra sofakroken og varmen peisen tilbake i lodgen.

Stemningsbilde rundt hull 16 (Foto: Kevin Murray) golf Nord-Norge Lofoten
Stemningsbilde rundt hull 16 (Foto: Kevin Murray)

Ca. 600-700 meter fra klubbhuset på golfbanen, rett ved Hov og Hov Gård ligger en koselig campingplass.  Campingplassen ligger ved ei nydelig hvit sandstrand med utsikt over havet mot nord og midnattssola. Her er det oppstillingsplasser både med og uten elektrisitet. Servicehus med dusjer og WC, samt Låven restaurant hvor frokost, lunsj og middag serveres.

Les gjerne også: Lofoten – med telt på hvite strender

I kafeen på klubbhuset serveres god mat laget av lokale råvarer. Kafeen har alle rettigheter, slik at du kan innta både lokale og internasjonale forfriskninger når det måtte passe. Du kan også innta et godt måltid på Restaurant Låven ved Hov Gård rett ved golfbanen.

Golf i midnattssol gir en eventyrlig stemning, her fra hull 12 (Foto: Kevin Murray)
Golf i midnattssol gir en eventyrlig stemning, her fra hull 12 (Foto: Kevin Murray)

Opplev midnattssola

Midnattssola kan oppleves med nesen vendt nordover på yttersiden av Lofoten. Gode eksempler er Laukvik, Gimsøy, Utakleiv, Ramberg eller på en fjelltopp.

Kniper solen mellom hendene
Med lys 24 timer i døgnet blir opplevelsene i nord så mange flere. (Foto: Anita Brendeløkken / nordnorge.com)

Andre baner i nord

Andre golfbaner nord for polarsirkelen finnes i Kirkenes, Varanger, Karasjok, Lakselv, Alta, Hammerfest, Tromsø, Bardu, Ibestad, Vesterålen, Harstad, Bodø, Narvik og Mo i Rana.


Annonse

Verdenskart for vegg – til nytte og glede for hele familien

Kart over verden til å henge på veggen. fra Stikk av as
Med dette verdenskartet på veggen finner du lett fram til land, byer og hav over hele verden.