Unn deg et cruise til Modalen (Foto: Robin Strand / Visit Bergen)

Modalen utenfor Bergen – mellom fjord, fjell og fossefall

Ingen kommentarer
En vakrere utsikt skal du lete lenge etter (Foto: Nordlandsblogg / Visit Bergen)
En vakrere utsikt skal du lete lenge etter (Foto: Nordlandsblogg / Visit Bergen)

Modalen byr på krystallklar luft og landlig skjønnhet. Dette er et flott reisemål for deg som setter pris på storslagen natur. Her er supre forhold for vandring, fiske, kajakk, rafting og sykling.

Og for en hobbyfotograf er dette et rent eldorado, klart til å festes på minnebrikken.

I Modalen finner du også Hordalands svar på Preikestolen, nemlig Slottet. Dette er en klippeblokk som kneiser loddrett 260 meter over Mofjorden og har et fritt fall på 180 meter. En virkelig luftig opplevelse med storslått utsikt både innover mot Mo og utover fjorden mot Langedalen, ja i klart vær kan du se helt inn til Bergen by.

Les gjerne: Bergen – smekkfull av gode historier og fordums storhet

Imponerende og majestetiske Slottet ruver over Mofjorden (Foro: Nordlandsblogg / Visit Bergen)
Imponerende og majestetiske Slottet ruver over Mofjorden (Foro: Nordlandsblogg / Visit Bergen)

Stien begynner ved hovedveien i Stokkevika og herfra følger den elva et stykke. Rett etter at du har kryssa elva kommer du til et punkt det stien deler seg. Tar du til høyre kommer du inn i Hestabotn. Dette er et naturreservat der det blant annet vokser barlind. Stien til venstre går videre til Slottet. Her er terrenget småkupert med lett stigning og noen steder er det steinur som må forseres. Blå merker på trær og steiner markerer hvor stien går.

Etter hvert som du nærmer deg Slottet, kan du sjå formasjonen fra siden. Som et alternativ kan du ta deg tilbake igjen ved å følge ei rute som går lengre mot vest. Denne er også merket. Du kommer da ned til Hestabotn. Denne stien er ikke så godt opptråkket og ikke fullt så god for de minste.

Det er bare å stoppe opp og nyte øyeblikket (Foto: Espen Bakketun)
Det er bare å stoppe opp og nyte øyeblikket (Foto: Espen Bakketun)

For å nå toppen må du beregne en times fottur fra Stokkevika, via Hestabotn der stien deler seg. Begge ruter går til toppen. Tar du stien mot fjorden er utsikten over Mofjorden storslått. Tunnelen “Slottsporten” (950 meter) går gjennom fjellet. Turen er ikke spesielt krevende og passer med en viss varsomhet også for barn fra 4–5 årsalderen.

Les gjerne: Bergen over Vidden – vandretur fra byfjell til byfjell

Skriv deg gjerne inn i boka som ligger i postkassa. Det er satt opp Informasjonstavle ved startpunktet og pilskilt og blå merking underveis. Ved informasjonstavla er det plass til noen få biler. Ellers er det parkering på andre siden av veien 20 meter fra informasjonstavla.

Andre høydepunkter i området

  • Ta et cruise fra Bergen (bilde under) og opplev Mostraumen med bratte fjell, friske fosser og stri strøm. Innerst i den dype Osterfjorden ligger Modalen, som med sine få hundre innbyggere er den nest minste kommunen i Norge.
Unn deg et cruise til Modalen (Foto: Robin Strand / Visit Bergen)
Unn deg et cruise til Modalen (Foto: Robin Strand / Visit Bergen)
  • Stølsheimen er det store fjellområdet mellom Modalen, Sogn og Vossebygdene og er et av de fineste fjellområdene på Vestlandet. Her er det et rikt nettverk av merkede stier og hytter. Modalen er en naturlig innfallsport til dette landskapet.

Litt fakta om turen til Slottet

Modalen i Osterfjorden ● Halvdagstur med storslått utsikt ● Lite krevende, passer for barn ● 2 km ● 2 timer ● Nyttig webadresse: visitBergen.com


Annonse:

Verdenskart for vegg – til nytte og glede for familie og kontor

Kart over verden til å henge på veggen. fra Stikk av as
Med dette verdenskartet på veggen finner du lett fram til land, byer og hav over hele verden.

Legg inn en kommentar