Mann på marked i Fredrikstad

Gamlebyen i Fredrikstad – et levende bysamfunn hele året

Gamlebyen i Fredrikstad byr på unike og varierte shoppingmuligheter noe som gir besøket her en ekstra dimensjon.

Én kommentar
Folk i gamle drakter
Sjarmerende innslag fra Gamlebyen i Fredrikstad (Foto: Thomas Andersen – http://www.thomasfoto.com)

Gamlebyen byr på unike og varierte shoppingmuligheter noe som gir besøket her en ekstra dimensjon.

Gled deg til å oppleve en stemningsfull høst og førjulstid i Gamlebyen, med innholdsrike markeder, blide folk og spennende aktiviteter for store og små.

Hver lørdag fra april til oktober/november (sjekk hjemmesiden) arrangeres frimarkedet, et bruktmarked fullt av morsomme godbiter. I høysesongen er det også marked på søndager og alle butikkene holder åpent.

Gamlebyen bugner også av små koselige butikker og spisesteder, du finner butikkene her!

Mann på marked i Fredrikstad
Velkommen til frimarkedet i Gamlebyen i Fredrikstad! Er du heldig finner du akkurat det du har lett etter lenge – eller ikke visste at du ønsket deg (Foto: Marta Garmann)

I hjertet av Gamlebyen ligger også Skandinavias største Modelljernbanesenter. Et fantastisk opplevelsessenter med en hel verden av små tog, biler, hus, mennesker og landskap – med mange små detaljer og masse humor!

Les også: Hva med en rundreise rundt Oslofjorden?

Anlegget har 2 km med skinnegang, er datastyrt og styringsprogrammet sørger for optimal togtrafikk. Fra kontrollrommet overvåkes og vedlikeholdes togene til enhver tid. 

Liten gutt ser på modelltog
Modelljernbane har sine entusiaster i alle aldre. Opplev en hel verden av små tog, biler, hus, mennesker og landskap (Foto: VIKfoto)

Besøk også ØstfoldmuseeneFredrikstad Museum som ligger i ærverdige Tøihuset, med inngang fra Tøihusgaten, hvor de har både faste og temporære utstillinger. Det unike Tøihuset var ved åpningen i 1775 landets største bygning. Denne militære lagerbygningen ble plassert der byens torg og sentrum en gang lå. 

Les også: Hva med en sykkeltur i Indre Østfold?

Byfergene i Fredrikstad er rene passasjerferger og en viktig del av kollektivtilbudet i byen. Gamlebyfergen kjører mellom Cicignon og Gamlebyen. Overfarten tar ca. ett minutt hver vei.

Dette og masse mer om Fredrikstad og Hvaler kan du lese på destinasjonens egne hjemmesider eller ta direkte kontakt med Visit Fredrikstad & Hvaler
Kirkegaten 31B
1632 Gamle Fredrikstad
Telefon: 69 30 46 00 
info@visitfredrikstadhvaler.com


Annonse:

Verdenskart for vegg – nyttig og dekorativt

Kart over verden til å henge på veggen.
Med dette verdenskartet på veggen finner du lett fram til land, byer og hav over hele verden.

1 kommentar om “Gamlebyen i Fredrikstad – et levende bysamfunn hele året”