kano kan du låne via BUA

Friluftsliv på budsjett

Ingen kommentarer
Du kommer virkelig tett på naturen fra en kano eller kajakk.
Kano er noe av det du kan låne via BUA (Foto: Visit Telemark)

Test gjerne friluftslivet uten at det koster for mye

BUA er en nasjonal ideell organisasjon som jobber for at barn og unge skal få mulighet til å prøve flere og mer varierte aktiviteter. De gjør dette ved å gjøre det enklere for deg å låne utstyr til sport og friluftsliv. BUA skal gjøre det enklere for barn og unge å prøve flere og mer varierte aktiviteter, uten å øke forbruket. 

Les gjerne denne artikkelen: Ta med ungene på telttur

Over hele landet finnes det utstyrsordninger, hvor du kan låne gratis utstyr til sport og friluftsliv. BUA heter mange av dem, Skattkammer, Frigo, Turbo eller Frilager heter andre.

Tilbudet er først og fremst rettet mot barn og unge, men i de fleste utstyrsordningene kan alle låne. Utstyrsordningene eies og drives av kommuner, lag og foreninger. Utstyret er i hovedsak kjøpt inn nytt med midler fra stiftelser eller offentlige tilskuddsordninger og noe utstyr er donasjoner fra privatpersoner.

Du finner ditt nærmeste BUA-tilbud på denne nettadressen: www.bua.io

Visste du forresten at som medlem i Norges Jeger- og Fiskerforbund (NJFF) har du tilgang til nesten 150 båter rundt om i landet. Noen er plassert på sjøen, andre på fjellet eller i innlandet? Medlemmer bestiller enkelt sin egen båtnøkkel i njffbutikken.no.

Nøkkelen passer til alle båtene. Når du skal bruke en båt må du huske å booke den i riktig tidsrom på NJFF sin nettside.

Øyungen i Nordmarka er bare ett av mange vann der du kan leie båt.

Båtene kan bookes maks tre dager av gangen. Hver enkelt forening bestemmer hvor båtene skal ligge, og de velger selv om båtene skal flyttes. Båtene er laget i aluminium og tåler en støyt. De er solide og lette. Med sin vekt på kun 78 kilo, skal det være mulig å håndtere dem for en person. Båtene er 14 fot og modellen heter Viking 440.

Øyungen, Nordmarka ved Oslo. Vannet sett mot nordvest fra en bålplass ved dammen i sørøst (Foto: Wikimedia)

Nøkkelen kan kjøpes i NJFF- butikken og koster kr. 200. Du må være medlem av NJFF for å bestille og bruke nøkkelen. Det koster en del å produsere og sende ut nøklene, og prisen dekker utgiftene de har med prosjektet.


Annonse:

Heng verden på veggen – til pynt og nytte

Kart over verden til å henge på veggen.
Med dette verdenskartet på veggen finner du lett fram til land, byer og hav over hele verden.

Legg inn en kommentar