Vandre i Norge – et tilbud til alle, uansett alder, form og bosted

3 kommentarer

Å vandre er et lavterskeltilbud for oss som er så heldige å bo i Norge. Du må ikke nødvendigvis opp på vidda eller fjellet for å gå tur. De fleste av oss kan nyte godt av en merket sti bare noen hundre meter fra egen inngangsdør. Takket være 1000-vis av frivillige arbeidstimer har lokale turlag og foreninger gjort en kjempejobb med å legge til rette for friluftsliv og med det en bedre folkehelse.

Vettisfossen i Møre og Romsdal (Foto: Thomas Rasmus Skaug Visitnorway)

Mine egne vandreturer er ofte korte turer på et par timer gjennom en skog, langs stranden, rundt en sjø eller til et flott utsiktspunkt på fjellet. Lys og skygge, det skiftende været, landskapets farger, dyr, fugler og planter, oldtidsminner og de menneskene jeg møter, er alt sammen med til å gjøre opplevelsen til noe helt spesielt. Og så gir den korte vandreturen mosjon, frisk luft i lungene og en god følelse av velvære. Mer om vandring i Norge finner du på denne siden!

Anbefaler alle å skaffe seg boka Vandreturer i Norge med nesten 100 turbeskrivelser fra det ganske land. Det meste av innholdet her er hentet fra denne boka.

3 kommentarer om “Vandre i Norge – et tilbud til alle, uansett alder, form og bosted”

Legg inn en kommentar