Sykkelturer i Danmark – Nord-Jylland!

3 kommentarer
En sykkeltur på Nord-Jylland er balsam for sjelen (Foto: © Niclas Jessen / Visit Denmark)

Anbefalt sykkeltur syd for Blokhus – Panoramarute 412

En herlig 50 km lang dagstur/rundtur på asfalt- og grusvei gjennom et særegent landskap, der det gjennom mange år ble høstet torv. Gled deg til havluft, moser og et variert dyre- og planteliv.

Aktivitetsområdet Gateway Blokhus i Blokhus Klitplantage er et bra sted å starte turen, og vi anbefaler at du kjører den mot klokken. På den måten får du ly av plantasjene mens du har motvind, og full glede av medvind på de mer åpne strekkene. Hvertfall så lenge vinden kommer vest – og det pleier den som regel.

De herlige hvite klittene venter langs hele vestkysten av Danmark.

Første del av ruten går gjennom plantasjen som ble plantet i sist halvdel av 1800-tallet, men du når raskt ut i det åpne sanddynelandskapet med ville blomster som torskemunn, marihand og gul pine, hvis rot er bra til å lage snaps.

Alle disse åtte markerte sykkelrutene er beskrevet i boken Cycelture i Danmark.

Nord-Jylland

En ferie i Nordjylland er preget av hav – mot vest Nordsjøen, mot øst Kattegat, og gjennom regionen krysser Selve Limfjorden. Derfor kan du oppleve et veldig spesielt lys i denne delen av landet, som også kaller seg Landets lys.

Hvis sesongen er riktig, er varmen også fylt med øgler og flagrende sommerfugler, og hvis du ser opp, vil du sannsynligvis få øye på store rovfugler som sirkler over sine byttedyr.

Se alle de 84 flotte turene i boka Cykelture i Danmark!

Se også vår hovedartikkel om sykkel!

Egen kartserie over hele Danmark:

Scanmaps / Nordisk Korthandel har utarbeidet en egen serie på 8 detaljerte sykkelkart som til sammen dekker hele Danmark. Du kan kjøpe de hver for seg eller samlet her!

Ønsker du å sykle i Danmark? Vi har boka og kartene du trenger.

3 kommentarer om “Sykkelturer i Danmark – Nord-Jylland!”