Sykkelturer i Danmark – Vest-Jylland

Ingen kommentarer
Sykkelferie er spennende for store og små (Foto: © Niclas Jessen / Visit Denmark)

Himmelen er høy i den vestjyllandske delen av Danmark, mye saltvannsdusjer fra havet, brede strender og en imponerende natur.

Limfjordlandet i nord er mildere, kupert og frodig med små sund, bredt og utvidet.

Her er en anbefalt sykkeltur. Den kalles “Fuglenes fjord” og er Panorama Route 408 – Vedersø Klit – Stadil -Vest Stadil Fjord.

Her er kartet du trenger for å få mest ut av sykkel-ferien!

En 27 km. lang dagstur beskrevet med utgangspunkt i ferieutleien på Vedersø Klit. Selvfølgelig kan du starte der det passer deg. Hvis du starter i Vedersø Klit vil du uansett ta sørover, noe som passer fint med vinden som vanligvis kommer fra sørvest.

Ruten er beskrevet i denne retningen med klokken. Hvis du må handle forsyninger, kan du komme innom butikken på Vedersø Klit Camping.

Ellers krysser du hovedveien, ignorerer Sykkelveiens skilt ved Hugvej og tar rett frem forbi Vedersø Ridecenter. Snart kommer du til Kaj Munks prestegård, der denne kontroversielle presten og dramatikeren bodde de siste tjue årene av sitt liv. Hvis været er fint, anbefales det å ta en tur i den vakre parken.

Et godt sykkelkart er viktig. Så går du ikke glipp av noe (Foto: © Niclas Jessen / Visit Denmark)

Vår og høst bruker tusenvis av trekkfugler området som et rasteområde, men det er det også mange fastboende fugler, så uansett årstid, kan du se frem til en flott naturopplevelse.

Se alle turene i boken Cykelture i Danmark

Les også våre artikler om sykkelturer på hhv Bornholm, Syd-Jylland, Nord-Jylland, Fyn og Øst-Jylland.

Annonse: