Aalborg Zoo byr på opplevelser for store og små (Foto: Kjetil Løite / Visit Denmark)

Herlige opplevelser på Nord-Jylland i Danmark

Ingen kommentarer

Turene på Nord-Jylland følger kysten de fleste steder. Det er også her du finner den vakreste utsikten, mest villmarksområder og de beste stiene og turstiene.

Men ingen regel uten unntak. Hammer Hills, Rold Forest, Højris Mill og Nymølle Bæk er blant de mest unike naturområdene i landet, hvor et nettverk av tur- og turveier viser gjesten rundt landskapene. Ønsker du å vandre eller sykle i jordbrukslandet kan du velge noen av strekningene på Hærvejen.

Både i det nordre Himmerland og Vendsyssel går Hærvejen gjennom områder med planteavl, husdyrhold, større gårder og bygder.

I denne boka får du massevis av tips til å vandre eller sykle Hærvejen i historiske spor.

Den nye boka om Hærvejen tar deg gjennom noen av Danmarks vakreste landskaper. En kartbasert guide som dekker hele den utvidede Hærvejs-ruten fra Fredrikshavn til Padborg. 130 spennende sider!

Du kan bestille den her!

Et lite utvalg severdigheter for hele familien nord på Jylland:

North Sea Oceanarium – den villeste undervannsverdenen

Kom og hils på meg på Nordsøen Oceanarium (Foto: Nordsøen Oceanarium) selunge Danmark Jylland
Kom og hils på meg på Nordsøen Oceanarium (Foto: Nordsøen Oceanarium)

Nord-Europas største akvarium ligger i Hirtshals, og er en av Nordjyllands mest populære turistattraksjoner med ikke mindre enn 200 000 besøkende årlig

Dette er Nord-Europas største akvarium som byr på en helt unik opplevelsesverden langt under havnivå i Nordsjøen. Bli med ​​ned i det ukjente og fantastiske havet.

Les gjerne: Sykkelturer i Danmark – Nord-Jylland

North Sea Oceanarium gir deg historien om livet i Nordsjøen og kun det. Her er ingen haier eller fisk fra varme og eksotiske reisemål, men fisk, dyreliv, fauna og flora basert på det som finnes under overflaten i Nordsjøen. Her er både innendørs og utendørs basseng og aktiviteter, og gir derfor en god opplevelse uansett om det er sommer eller vinter.

Nordsøen Oceanarium tar deg med til en verden under vann (Foto: René Stoklund / Visit Denmark)
Nordsøen Oceanarium tar deg med til en verden under vann (Foto: René Stoklund / Visit Denmark)

Lek og kul læring

North Sea Oceanarium kan snart feire 40-årsjubileum. Opprinnelig var det fisk og fiske som var i fokus for senteret, men har gjennom årene blitt utviklet seg til et omfattende opplevelsessenter der lek, læring og interaktive utstillinger for alle aldersgrupper er det sentrale omdreiningspunktet. Her kan du blant annet oppleve den spesielle månefisken på nært hold, og selene og fiskene i bassengene deres mates hver dag.

Her kan du studere Månefisk i sitt rette element (Foto: René Stoklund / Visit Denmark)
Her kan du studere Månefisk i sitt rette element (Foto: René Stoklund / Visit Denmark)

Det største akvariet rommer hele 4,5 millioner liter vann, og er tilpasset stimfisk som krever helt spesielle forhold – inkludert et ovalt akvarium. Og dette er nettopp tankegangen bak alt på senteret: De prøver å lage en så nøyaktig kopi av naturen som mulig, slik at det er mulig for gjestene å få en opplevelse som om de selv dykker blant dyrene eller går rundt. på bunnen av havet – men med beina godt og trygt plantet på bakken.

I ett med naturkreftene (Foto: René Stoklund / Visit Denmark)
I ett med naturkreftene (Foto: René Stoklund / Visit Denmark)

Utstillingene er bygget slik at hele familien kan få en spesiell opplevelse sammen, uansett om barna er 2, 7 eller 13 år – eller om du selv skulle ha mye kunnskap på forhånd.

Velkommen til Lille Vildmose

Lille Vildmose er en høymyr i innlandet i kommunene Aalborg og Mariagerfjord, Danmark. Det er den største gjenværende høymyren i Nordvest-Europa. Myra er en rest av lynghei som en gang strakte seg sørover fra Limfjorden til Rold Skog.

Lille Vildmose er ikke engang liten, som i navnet. Tvert imot er den stor, våt og vill. Det store arealet på 7600 hektar er en ekte dansk villmark med storslått og uberørt natur og unikt dyreliv – en naturrikdom som mange ikke vet finnes i Danmark.

  • Utsiktstårn i Lille Vildmose (Foto: Nicolas Cho Meier / Visit Denmark)
  • Nærhet til naturen i Lille Vildmose (Foto: Nicolas Cho Meier / Visit Denmark)
  • Høstaktiviteter i Lille Vildmose (Foto: Nicolas Cho Meier / Visit Denmark

Midt i Lille Vildmose ligger Lille Vildmosesenteret

Start besøket her og kle deg godt for å fortsette opplevelsen ute i Lille Vildmose. Ved å kjøpe inngangsbillett til Lille Vildmosesenteret får du tilgang til hele det store og ville opplevelsesuniverset med bl.a. kino, utstilling, villsvin, naturlekeplass, hoppeslott og ørnesimulator.

Aalbog Zoo – svært nær alle typer ville dyr

Aalborg Zoo er åpen 363 dager i året, og ingen dager er like. Med godt over 100 ulike eksotiske dyrearter er det lærerike opplevelser hele året. Aalborg Zoo besøkes årlig av rundt 450 000 mennesker og jobber målrettet for å være en helårsattraksjon, hvor hagens koselige rammer kan brukes til mange ulike arrangementer.

I Aalborg Zoo kan du glede deg til store opplevelser med alle slags dyr, der du både kan lære mer og bli godt underholdt. Hver dag står dyrepasserne klare til å fortelle og svare på spørsmål om de mange eksotiske, og i mange tilfeller truede, dyrene i hagen.

  • Aalborg Zoo byr på opplevelser for store og små (Foto: Kjetil Løite / Visit Denmark)
  • Poserer for fotografen i Aalborg Zoo ( Foto: Kjetil Løite / Visit Denmark)
  • Vi koser oss i Aalborg Zoo (Foto: Kjetil Løite / Visit Denmark)

Aalborg Zoo bidrar til naturvern og gjør en stor innsats for å styrke innsatsen for truede dyrearter. Aalborg Zoos avlsprogrammer for truede dyrearter bidrar til å sikre genetisk mangfold for fremtidige bestander. I hagen formidles Aalborg Zoos forsknings- og avlssamarbeid til gjestene, slik at de får innblikk i denne delen av Dyreparkens arbeid.

Kart over Aalborg Zoo
Kart over Aalborg Zoo

Aalborg Zoo er Aalborgs mest populære attraksjon og en hyggelig og lærerik opplevelse for alle generasjoner. Som det eneste stedet i Danmark kan hagegjester møte den asiatiske løven, afrikanske elefanter og Borneo-orangutang her.


Annonse

Boka om sykkelturer i Danmark
Boka om sykkelturer i Danmark

Legg inn en kommentar