Portåsen – Herman Wildenveys rike

Én kommentar
Byste av dikteren og forfatteren Herman Wildenvey.
Byste og minneplakett over den kjære dikteren.

Småbruket Portåsen ligger i et vakkert kulturlandskap og stille skogsterreng i Mjøndalen. Dette er dikteren Herman Wildenvey sitt barndomshjem.

Stedet er et senter for formidling av Herman Wildenveys liv og diktning og et sted for nyskapning innen poesi og lyrikk. Likeledes skal det være en nasjonal møteplass for forfattere og kunstnere.

Portåsens venner

Foreningen Portåsens Venner har som formål å gjøre Portåsen tilgjengelig for publikum, og å spre kunnskap om Herman Wildenveys liv og dikting.

Basert på dugnad og frivillig innsats har den veldedige foreningen Portåsens Venner gjennom mange år sørget for å holde Wildenveys barndomshjem i en forfatning som har gjort det mulig å gjennomføre periodiske kulturarrangement for allmennheten.

Posrtåsen er dikteren Herman Wildenveys barndomshjem.
Portåsens Venner sørger for å holde Wildenveys barndomshjem i god forfatning.
(Foto: Portåsen)

Alt som skjer på og rundt Portåsen finner du på deres hjemmesider her!

Området rundt

Det er mange turstier i vakre og barnevennlige omgivelser. Natur og flora er nesten uberørt siden dikteren selv tråkket sine barnesko i skogene omkring. Naturen rundt Portåsen representerte en evig inspirasjonskilde for Herman Wildenvey. Det et gårdstun og idylliske fellesarealer med mulighet for å spise medbrakt mat.

Koselige Sørines Kafé (stengt i juli) tilbyr varierte spesialiteter. Basert på sesongens ferske råvarer ønsker de å løfte frem både tradisjonelle retter og moderne fristelser. Sjekk Portåsens hjemmesider (link over) for mer presise åpningstider.

Portåsen og en masse andre besøksmål finner du i boka Opplev Norge!

Anbefaler også vår artikkel om rundreiseforlag på Østlandet!

Del gjerne med venner!

1 kommentar om “Portåsen – Herman Wildenveys rike”