Hervenknappen på Toten – halve Østlandet i sikte

Én kommentar
En tur til Hervenknappen byr på nydelig utsikt (Foto: Hans Haug / Visit Innlandet) solnedgang over Toten
En tur til Hervenknappen byr på nydelig utsikt (Foto: Hans Haug / Visit Innlandet)

Den vakre Hervenknappen ligger på Totenåsen i Østre Toten kommune og ruver 784 meter over havet.

Oppe på toppen er det benker og bord og en sikteskive som viser hvilke fjelltopper du kan se i det fjerne. Dette er faktisk en av toppene hvor du ser størst del av Norge. Du ser ikke bare Mjøsa, men helt til Rondeslottet i god sikt.

Dette er et svært populært utfartsmål på Toten med en fantastisk fin utsikt. Er du sprek og har greit med tid kan vi anbefale turstien fra Evjua Strandpark nede i Totenvika. Stien herfra er blåmerket og første delen av turen følger Totenåsenstien.

Ruta går mot Oppgardssætra, videre mot Herva og opp til selve høydepunktet: Hervenknappen. Turen er beregnet til om lag 2, 5 time.

Vel oppe ser du mot øst hele veien til Sälen i Sverige. Mot vest kan du se Vassfaret og Norefjell. Og retter du blikket nordover finner du Hemsedalsfjellene, Jotunheimen og Rondane.

Utsikt fra Hervenknappen mot Totenvika (Foto: Evjua Strandpark)

Floraen i området viser et bredt artsmangfold. Du kan blant annet finne Soldogg, en liten kjøttetende plante som vokser blant torvmose på myrområder.

Les gjerne også: Torsæterkampen – høyest i Østre Toten

Ønsker du en kortere tur kan du ta bilen til Herva og gå den merkede stien opp til Hervenknappen. Turen tar cirka 30 minutter rolig gange. Dette er en fin tur også for barn og seniorer. Fra Skreia sentrum følger du skilt mot Torsætra, ta til venstre mot Herva når du kommer til det gamle pleiehjemmet og følg denne veien til du ikke kommer lenger.

Evjua Strandpark

Kombiner gjerne toppturen med et besøk i Evjua Strandpark. Her finner du et spennende utvalg opplevelser for både store og små. Evjua Strandpark er et idyllisk fritidsområde med strandrestaurant, campingplass, båthavn, og overnatting i Kapteinsboligen.

Evjua Strandpark ligger idyllisk ved Mjøsa (Foto: Evjua)

Her finner du også et bakkenært klatreanlegg som egner seg meget godt for barn og unge, samt hindere som også storebror møter med iver og glede. Klatreparken er omkranset av en rekke opplevelser innenfor 2-3 minutters gangavstand. Besøk gjerne hjemmesiden deres her!

Flotte turmuligheter i skog og mark, samt utleie av båt til fiske.

Les gjerne vår artikkel om rundreise på Østlandet!


Annonse

Verdenskart for vegg – til nytte for hjem og kontor

Kart over verden til å henge på veggen. fra Stikk av as
Med dette verdenskartet på veggen finner du lett fram til land, byer og hav over hele verden.

1 kommentar om “Hervenknappen på Toten – halve Østlandet i sikte”

Legg inn en kommentar