Hærvejen på Jylland – med noen av Danmarkshistoriens mest spennende steder

Én kommentar
Høsten kan være en deilig tid for en sykkelopplevelse (Foto: © Niclas Jessen)

Hærvejen er en flere hundre kilometer lang tur- og sykkelrute som går hele Jylland på langs.

‘Hærveje’ var i ældre tider betegnelsen for hovedfærdselsårer ligesom kongens hærstræder og alfarveje, der ifølge Jyske Lov ikke måtte spærres.

Underveis bringer denne ruten deg nær alt hjertet begjærer i dansk natur: sjø, kyst, heier, skog og åpent land samt noen av de mest spennende stedene i dansk historie.

Hærvejen er en historisk rute der mye av veien følger Jyllands høyderygg med god skilting og mange fasiliteter (Foto: ©Kenneth Stjernegaard / VisitVejle)

Fra sør går Hærvejen fra Padborg ved den tyske grensen, opp via Viborg og Aars, til enten Frederikshavn eller Hirtshals (ca. 475 km. / 500 km. totalt) og kan selvfølgelig vandres og sykles i begge retninger.

I dag er Hærvejen en rekreasjonsrute for deg som vil vandre eller sykle langs historiske stier mens du opplever det beste fra Jyllands natur. Hærvejens sekretariat har satt sammen alt de tror du trenger: forslag til etapper, opplevelser langs ruten samt gode kart. Du finner det her!

På deres interaktive kart finner du informasjon om servering og overnatting langs ruten.

Vi anbefaler også Visit Danmarks egne hjemmesider, de flommer over av gode tips!

Vandre og sykle på Hærvejen

Hærvejen har hundrevis av kilometer tur- og sykkelvei som går som ryggrad gjennom Jylland. Med andre ord vil du ha muligheten til å oppleve hele spekteret av danske landskap og natur fra heier, plantasjer og kyster i nord til bekker, skoger og åser i sør.

Mappen inneholder 9 delkart og ett hovedkart.

Med så mange mil er det vanskelig å bestemme seg! I den anbefalte kartmappen har Hærvejens sekretariat arrangert ruten geografisk for deg, slik at du enkelt kan velge hvor du vil reise videre.

Under de forskjellige seksjonene finner du informasjon om natur, historie og opplevelser. Informasjon om mat og overnatting er på Hærvejens sekretariats interaktive kart.

Les gjerne: Hva med en vandretur i vakre Danmark?

Vi ønsker deg en god tur!

Hvis du ønsker å kjøpe en organisert tur på Hærvejen med overnatting, kart og bagasjetransport, se mer her på denne siden, der samarbeidspartnere tilbyr sine pakkereiser på Hærvejen.

Turene kjøpes på leverandørens egne hjemmesider.

Da er det bare å velge!

Det offisielle kartsettet består av 1 oversiktskart i målestokk 1:300 000 og 9 detaljkart i målestokk 1:50 000. Leveres i praktisk plastmappe.

På hærvejene har man i århundreder færdedes, når man skulle forlade hjemstavnen med ærinder i fremmede egne. Hærvejenes historier spreder sig ud sammen med de mange hjul og fødder, klove og hove, der var med til at forme deres spor. For Hærvejene var ikke kun en vej men mange veje.

Mange idylliske strekninger langs Hærvejen (Foto: ©Kenneth Stjernegaard / VisitVejle)

Du kan lese mer om sykkelopplevelser i denne artikkelen!

Foto: © Niclas Jessen


Annonse:

Verdenskart for vegg – til nytte for hele familien

Kart over verden til å henge på veggen.
Med dette verdenskartet på veggen finner du lett fram til land, byer og hav over hele verden.

1 kommentar om “Hærvejen på Jylland – med noen av Danmarkshistoriens mest spennende steder”