Golfbane i Sandefjord Vestfold folk spiller

Golf i Vestfold – der banene ligger tett

Ingen kommentarer
Golf i vestfold mann slår ball
Bunkersslag fra hull 18 på Sandefjord Golfklubb (Foto: Roger Kvalvåg)

Norge har i dag 185 golfbaner over hele landet, herav om lag 50 fullverdige 18-hullsbaner og drøyt 100 ni- og sekshulls baner.

For å spille golf i Norge kreves det grønt kort, som du får etter teoretisk- og praktisk opplæring. Golfkurs arrangeres i regi av de enkelte golfklubbene rundt om i landet og du trenger ikke være medlem for å delta. Norges Golfforbund kan hjelpe med adresseliste og andre data vedrørende golfklubbene.

Sjekk Golfforbundets hjemmesider for detaljert informasjon om sporten og mulighetene i din nærhet.

Vestfold er blant regionene der golfbanene ligger tettest og her er en oversikt over de ulike banene:

Mann spiller golf slår fra green
Konsentrasjon og kroppskontroll er viktig (Illustrasjonsbilde, foto: https://golfible.com)

Borre Golfbane

Borre Golfbane ved Semb Hovedgård er rangert som et av landets beste golfanlegg. En topp internasjonal mesterskapsbane som ble åpnet 1991. Banen ligger i et usedvanlig vakkert område mot Borrevannet, og har et rikt fugle- og dyreliv. Rundt banen er det laget en natur-kultursti. Anlegget består av 27 fullverdige hull, og er dermed blant de største anleggene i Norge. Banen tilhører Semb Hovedgård, en gammel storgård. Klubbhuset, som inneholder restaurant, er en vakkert restaurert 17. hundretallsbygning. Link til hjemmeside.

Les gjerne: Vår artikkel om rundreise rundt Oslofjorden!

Solum Golfbane

Solum golfbane ligger i Holmestrand i Vestfold. ett minutt fra avkjøring 31på E18. Banen er en fullverdig golfbane med 18 hull, driving range, treningsgreen, proshop og kafeteria. Det er lagt stor vekt på å bygge en golfbane inn i eksisterende topografi. Terrenget er innbydende med store landskapsbevegelser. Banen er lett tilgjengelig og godt synlig, drøye 50 minutters biltur fra Oslo, og ca. 100 meter fra  E-18. Link til hjemmeside.

Golf
Du finner utstyr i alle prisklasser, men pris og kvalitet henger som oftest sammen (Foto: Wikimedia)

Larvik Golfklubb

Banen ligger i naturskjønne omgivelser midt mellom Larvik og Stavern, ca. 12 mil sørover fra Oslo. Larvik Golfklubb har en av Norges beste baner på Fritzøe Gård i Larvik. Larvik Golfbane er en av banene med lengst sesong i landet. Banen har internasjonal standard og er av høy kvalitet. Egen proshop. Det er en hyggelig kafé med gode, raske måltider. Kaféen er åpen for alle og du kan sitte ute på den store fine terrassen. Link til hjemmeside.

Lurer du på hva annet Vestfold har å tilby deg? Sjekk deres hjemmesider, der er det mye spennende!

Nøtterøy Golfklubb

Ligger på Sanne gård i Hellaskogen, 6 km fra Tønsberg sentrum. Banen, som er en 18-hulls mesterskapsbane, er tegnet av golfarkitekt Jeremy Turner. Kvalitet er vektlagt i alle ledd og banen ligger i et område med flott natur – noe som absolutt øker spilleopplevelsen. Det er delvis overbygget utslagssted på driving range og store områder for nærspill og putting. Klubbhuset har en førsteklasses restaurant og det er store terrasser på begge sider. Rikholdig proshop. Link til hjemmeside.

Vestfold Golfklubb i Stokke

Vestfold Golfklubb ligger på Vear i Stokke mellom Tønsberg og Sandefjord. Klubben ble stiftet 1958 og er en av landets eldste 18-hulls baner. En helt ny hovedbane åpnet i august 2002 der samtlige greener, teesteder og bunkere er bygget om. Flere fairways er nye, det er bygget flere vannhindere på banen. I tillegg er det anlagt 9 hulls bane. Kafeen, kjent for sine hjemmelagde vafler, er åpen alle dager i høysesongen.  Utenom sesong er det en selvbetjent kiosk med kaffe, pølser og kioskvarer. Link til hjemmeside.

Golfballer
Det går en del av disse i løpet av sesongen (Foto: Wikipedia)

Sandefjord Golfklubb

Banen er en kombinert park- og skogsbane. Den er lett å gå uten store stigninger og passer spillere i alle aldre. Alle hovedstiene i området er beholdt og nye er laget slik at tilgjengeligheten i området er sterkt forbedret. Klubbhus med terrasse og pro shop ligger ved det store treningsanlegget. 

Driving Rangen er 325 m lang og 70 m bred med seks mål-greener merket med flagg. Det kan trenes fra fire utslagsmatter under tak ved siden av de 25 ordinære utslagsstedene på kunstgress. Ved siden av utsalgsstedene er det øvingsområde med bunker og chipping green.

Golfbane i Sandefjord Vestfold folk spiller
Utsikt fra terrassen på Sandefjord Golfklubb (Foto: Roger Kvalvåg)

Ta avkjøringen fra E-18 til Sandefjord. I første rundkjøring tar du til høyre og kjører 200 meter rett fram før du tar til høyre og så raskt til venstre. Du er da på Skiringssalsveien (Fv80) som går langs jernbanelinjen i retning sydover mot Larvik. Det er skiltet helt fram til golfbanen som ligger 5 km fra byen. Link til hjemmeside.


Annonse:

Verdenskart for vegg i plakatformat – så finner du frem

Kart over verden til å henge på veggen.
Med dette verdenskartet på veggen finner du lett fram til land, byer og hav over hele verden.