Norge har opplevd den største økningen i registrerte golfspillere i Europa siden 2020. Kanskje ikke så rart når man kan spille under slike forhold (Foto: Amisol Travel)

Porto Santo – en sjarmerende portugisisk vulkanøy

Ingen kommentarer
Mange nordmenn ønsker aktive ferier i naturskjønne omgivelser, og her vil Porto Santos robuste fjellandskap og sandstrender være et spennende alternativ til for eksempel Madeira, som er mer turistifisert og mangler sandstrender. Foto: Amisol Travel.
Mange nordmenn ønsker aktive ferier i naturskjønne omgivelser, og her vil Porto Santos robuste fjellandskap og sandstrender være et spennende alternativ til for eksempel Madeira, som er mer turistifisert og mangler sandstrender (Foto: Amisol Travel)

Nå kan du reise til en helt spesiell vulkanøy i Atlanterhavet. Det er endelig åpnet for flyvninger til den portugisiske øya Porto Santo.

Sandstrand Portugal strå parasoller Porto Santos blått hav
Øya Porto Santo er kjent for sin uberørte natur ni kilometer med sandstrender og varmt klima året rundt (Foto: Amisol Travel)

Øya byr på unike terapi muligheter, takket være sitt varme klima året rundt og helbredende sand. I tillegg gjør disse forholdene øyen til en populær golf destinasjon, som har tiltrukket våre danske naboer hit i mange år.

Midt ute i Atlanterhavet, 2 kilometer nordøst for Madeira, finnes en helt spesiell portugisisk vulkanøy som nordmenn fra desember kan reise til direkte fra Oslo med SAS.

Øya Porto Santo er kjent for sin uberørte natur, ni kilometer med sandstrender og varmt klima året rundt. I tillegg til dette tilbyr øya et bredt spekter av aktiviteter som 45 kilometer med turstier, tennisbaner, paddelbaner, dykking, båtturer, beachvolleyball og sykling.

Spesielt øyas verdensberømte golfbane designet av golflegenden Seve Ballesteros, vil appellere til mange nordmenn. Norge har faktisk opplevd den største økningen i registrerte golfspillere i Europa siden 2020, med en økning på 17 prosent ifølge en ny rapport fra R&A.

  • Norge har opplevd den største økningen i registrerte golfspillere i Europa siden 2020. Kanskje ikke så rart når man kan spille under slike forhold (Foto: Amisol Travel)
  • Golfbane sett fra lufta Porto Santos Portugal
  • Ifølge statistikk fra Statistisk Sentralbyrå foretok nordmenn flere reiser i andre kvartal av 2023 enn i 2022. Lis Vogelius forventer også at mange nordmenn vil reise utenlands i løpet av vinteren. Foto: Amisol Travel
  • Golf i Portugal vulkanøya Porto Santo i Atlanterhavet

Mange nordmenn ønsker aktive ferier i naturskjønne omgivelser, og her vil Porto Santos robuste fjellandskap og sandstrender være et spennende alternativ til for eksempel Madeira, som er mer turistifisert og mangler sandstrender. Porto Santo er allerede populær blant danske reisende med over 10 000 årlige besøk, sier Lis Vogelius, direktør i det norske reisebyrået Amisol Travel, som har datterselskap i Danmark.

Les gjerne også vår artikkel: Golf i Vestfold – der banene ligger tett

– Danskene blir spesielt tiltrukket av det brede utvalget av aktiviteter, spesielt de utfordrende golfbanene med havutsikt. For de som er mindre aktive, inviterer naturen også til øysafari og avslapning på sandstranden, mens de som er interessert i historie kan besøke Christoffer Columbus’ hus og museum på øya, legger hun til.

I Atlanterhavet, 42 kilometer nordøst for Madeira, finnes en helt spesiell portugisisk vulkanøy som nordmenn nå kan reise til direkte fra Oslo med SAS. Foto: Amisol Travel.
I Atlanterhavet, 42 kilometer nordøst for Madeira, finnes en helt spesiell portugisisk vulkanøy som nordmenn nå kan reise til direkte fra Oslo med SAS (Foto: Amisol Travel)

Helbredende sand

En gruppe norske og portugisiske forskere har gjennom vitenskapelige studier funnet ut at Porto Santos ni kilometer lange sandstrand har helbredende egenskaper. Sandens høye mineralinnhold kan, når det blir oppvarmet, bidra til å lindre tilstander som for eksempel leddgikt, åreknuter, smerter i ledd og muskler, hudproblemer og benskjørhet. Lokalbefolkningen utnytter denne effekten ved å dekke seg til med sanden på stranden og ligge der i minimum 20 minutter.

– Porto Santo blir også kalt den gylne øya på grunn av stranden, som har blitt belønnet med priser som en av Europas beste strender på grunn av sandens skjønnhet og helbredende egenskaper, samt vannets klarhet og renhet!

Lis Vogelius – Amisol Travel

I tillegg til å være helbredende er sandstranden også selvrensende. Sanden på denne stranden blir jevnlig skylt helt bort av havet på deler av stranden, slik at bare klipper er igjen. I løpet av få dager kommer sanden tilbake.

En gruppe norske og portugisiske forskere har gjennom vitenskapelige studier funnet ut at Porto Santos ni kilometer lange sandstrand har helbredende egenskaper. Foto: Amisol Travel.
En gruppe norske og portugisiske forskere har gjennom vitenskapelige studier funnet ut at Porto Santos ni kilometer lange sandstrand har helbredende egenskaper (Foto: Amisol Travel)

Nordmenn reiser mer

Ifølge statistikk fra Statistisk Sentralbyrå foretok nordmenn flere reiser i andre kvartal av 2023 enn i 2022. Det forventes også at mange nordmenn vil reise utenlands i løpet av vinteren.

Porto Santo forventes å være blant de utenlandske destinasjonene som appellerer til nordmenn på grunn av øyas milde og stabile klima, noe som gjør det mulig å nyte naturen også om vinteren.

Amisol Travel er et norskeid reisebyrå med datterselskap i Danmark. Selskapet har over 30 års erfaring med pakkereiser over hele verden, som mer enn 400 000 nordmenn har benyttet seg av.

Les mer på www.amisol.no


Annonse:

Verdenskart for vegg – for hjem og kontor

Kart over verden til å henge på veggen. fra Stikk av as
Med dette verdenskartet på veggen finner du lett fram til land, byer og hav over hele verden.

Legg inn en kommentar