Strand i Hellas

Zakynthos i Hellas – vandreturer rammet inn av spektakulære utsikter

Én kommentar
Strand i Hellas
Navagio, stranden der det ikoniske skipsvraket ligger dypt nede i sanden (Foto: Wikimedia)

Det berømte skipsvraket på bildet er fra en smuglerskute med tobakk og alkohol. Den ble satt i brann da den ble oppdaget av tollere, og deretter ble den strandet på et sted som bare er tilgjengelig fra sjøen. Det er bygget en utsiktsplattform som gjør det mulig å få et glimt av vraket mellom 200 meter høye klippevegger.

Zakynthos er en gresk øy i Det joniske hav, en av De joniske øyer utenfor vestkysten av Hellas med omkring 32 000 innbyggere.

Den er den tredje største av joniske øyer og den tiende største øya i Hellas etter område. Den er en adskilt regional enhet av regionen De joniske øyer og dens eneste kommune. Øya er frodig og grønn med fjell i vest, og lavland i øst, noe som gir en variert vandring. 

Havn Hellas utsikt Zakynthos
Utsikt over Zakynthos by med havna (Foto: Wikimedia)

Hovedstaden, som har samme navn som prefekturet, er byen Zakynthos. Den ligger på den østlige delen av nordkysten. I tillegg til det offisielle navnet er den også kalt for Kora, det vil si «Byen», en vanlig benevnelse i Hellas når navnet på øya i seg selv er også navnet på den fremste byen. Havnen på Zakynthos har fergeforbindelse til havnen på Kyllini på fastlandet. En annen ferge knytter landsbyen Agios Nikolaos til Pesada på Kefallinia.

Les gjerne: Vår artikkel om vandring.

Øya dekker et areal på 410 km² og dens kystlinje er omtrentlig 123 km lang. Helgenen Dionysios fra Zakynthos er øyas store skytshelgen, født i 1546. Den greske nasjonalpoeten Dionysios Solomos og forfatteren Andreas Kalvos kommer begge kommer fra øya, og ligger begravet her. På øya døde også den belgiske anatomen Andreas Vesalius i 1564. I de siste årene har Zakynthos fått en blomstrende turistindustri.

Vandrekart over Zakynthos kan du kjøpe HER!


Annonse:

Verdenskart for vegg – til nytte for alle

Kart over verden til å henge på veggen.
Med dette verdenskartet på veggen finner du lett fram til land, byer og hav over hele verden.

1 kommentar om “Zakynthos i Hellas – vandreturer rammet inn av spektakulære utsikter”

Legg inn en kommentar