Kyst Azorene blått hav vandre

Azorene – frister det å vandre på Azorene?

Ingen kommentarer
Azorene vandre blått hav
For mange er Azorene selve paradiset (Foto: Wikimedia)

Azorene har et nettverk av turstier klassifisert av de ulike regionene på øyene, noe som garanterer sikkerhet og trygghet for alle turgåere.

I århundrer var den enkleste måten å reise fra et sted til et annet på den samme øya sjøveien; faktisk var det ikke så mange veier, og få var egnet for trafikk. Det var hovedsakelig gangstier, som øyboerne brukte i sitt daglige slit, selvfølgelig ledsaget av hester, esler og muldyr. Stiene ble også brukt til å ta storfe til eller fra beitemarkene.

Azorene kratersjø vandre kart
Den vulkanske kratersjøen Lagoda das Sete Cidades på São Miguel (Foto: Wikimedia)

Lokalbefolkningen brukte også disse stiene til festligheter i nærheten, og til transport av landbruksprodukter, fisk, trekull og andre varer for handel. Noe større varer ble fraktet med båt.

Les gjerne: Vår artikkel om vandring på Zakynthos i Hellas her!

Det er dette nettverket av gangstier som nå er restaurert og gjort tilgjengelig for alle, slik at de kan glede seg over landskapet på Azorene. Faktisk går hver av disse gangstiene gjennom usedvanlig vakre områder, og knytter nesten alle hjørnene på hver av øyene sammen, både langs kystlinjene og i fjellene.

Tour & Trail Super-Durable Map over Azorene er det mest detaljerte, nøyaktige og tøffeste, storskala kartet over disse 9 øyene i handelen.

Sea Trail er en vandresti langs havet som begynner ved huset São João (det siste huset mot vest) og løper langs havutsikten som strekker seg til Atlanterhavsbassenget. Underveis er det mulig å besøke Whale Watching Tower, The Viewpoint of the Camel, The Bay of Pigeons, The Sea Lounge, i tillegg til havet og selve bassenget. Sjekk: aldeiadafonte.com

Kyst Azorene blått hav vandre
Kyststien Sea Trail på Azorene har mange magiske utsiktspunkter (Foto: Aldeia Fonte)

Azorene på Wikipedia:

Azorene, eller Asorene, (portugisisk: Açores) er en portugisisk øygruppe i Atlanterhavet, ca. 1500 km fra Lisboa og 3900 km fra den nordamerikanske østkysten. De ni øyene som utgjør Asorene har et samlet areal på 2355 km² med en befolkning på 246 018 (2006). Øygruppen er ved siden av Madeira en av Portugals to selvstyrte regioner. Største by er Ponta Delgada på São Miguel.

Terra Nostra Part Azorene
I kildene i Terra Nostra Garden finner du roen (Foto: Turismo Açores)

De ni større øyene strekker seg sammen med de åtte Formigas-klippene over 600 km fra nordvest til sydøst. Hele dette området utgjør en eksklusiv økonomisk sone på 1 100 000 km². Alle øyene er vulkanske, og vulkanen Ponta do Pico (2351 moh.) på øya Pico er øygruppens (og Portugals) høyeste punkt. Asorene er i virkeligheten toppene på noen av klodens høyeste (undersjøiske) fjell.

Azorene vandre Terra Nostra
På vandring gjennom Terra Nostra Garden (Foto: António Carvalho e Cunha)

Kart over eksotiske vandre- og sykkeldestinasjoner kan du kjøpe HER!


Annonse:

Verdenskart for vegg – så finner du dine reisemål!

Kart over verden til å henge på veggen.
Med dette verdenskartet på veggen finner du lett fram til land, byer og hav over hele verden.

Legg inn en kommentar