Damer med barn i gapahuk

Ørsjøen i Trysil – med fiskestang og telt

Ingen kommentarer
Gutt redningsvest bål vann Trysil
En fisketur i Trysil gir varige minner (Foto: Jonas Sjögren / trysil.com)

Dype skoger, urørt natur og høye fjell, ja det er Trysil i kortversjon. Opplev ekte villmark i kombinasjon med nydelig utsikt, urskog, åpne sletter, og hemmelige multemyrer.

Du skal lete lenge etter et område med samme spennvidde i aktivitetstilbudet, sommer som vinter. Familievennlige Trysil er ikke bare Norges største skidestinasjon, men utmerker seg mer og mer med sine utallige sommeropplevelser som tilbys alle naturinteresserte voksne og barn.

Trysil oppleves til fots, på to eller fire hjul eller høyt over bakken i den nye klatreparken. Her kan du i tillegg rafte, golfe og fiske med naturen som vakkert bakteppe og teste ut spennende sykling i Skandinavias best tilrettelagte sykkeltilbud.

Damer med barn i gapahuk
Koselig rast i gapahuken ved Mørsøybakken ved Trysilelva (Foto: Jonas Sjögren / trysil.com)

Les gjerne: Skagsvola – Trysils egen Besseggen

Men på denne turen skal vi, i tillegg til teltet, pakke med oss fiskeutstyr og redningsvest og prøve fiskelykken. Hele kommunen har et variert og godt fisketilbud for alle i familien.

Trysilelva og Ljøra er to elver som er kjent for sitt gode harrfiske og det er flere spennende småelver og sjøer med ørret. Flere vann innbyr også til et attraktivt fiske etter gjedde og abbor.

Sjekk gjerne denne videoen:

I Trysil kan du fiske over nesten hele kommunen på ett og samme fiskekort. Fiskekortet omfatter mer enn 120 elver, åer og sjøer. Felles for disse plassene er at de har en familievennlig profil. De er forholdsvis lett tilgjengelige, men med en liten fottur inn til et par av fiskeplassene. Ved de fleste av stedene er det gode muligheter for å finne plass til telt eller hengekøye.

Blant kommunens best anbefalte fiskevann finner du plasser som er tilrettelagt for hele familien, og ved mange av vannene er det teltplass, gapahuk og grillplass. Ved flere av vannene er det robåter til utlån eller utleie. Dette gjelder Eltsjøen, Gløtsjøen, Landsjøen, Mjølsjøen, Søndagsmyrdammen, Tørbergsjøen og Ørsjøen. Sistnevnte er vårt mål på denne turen og det er det flere grunner til.

Ørsjøen ligger både idyllisk og stille til og det er enkelt å kjøre dit. I Ørsjøen finnes det godt med både abbor og ørret. Her anbefales spinnere, små sluker og wobblere. Mark og dupp fungerer utmerket etter abboren. Fisket blir vesentlig mer effektivt om du kommer deg ut i båt.

Ved sjøen er det en flott gapahuk, grillplass og båter til utlån. En av båtene ligger ulåst. En annen båt inngår i ordningen «1 nøkkel – 100 båter», en utleieordning av småbåter i regi av Norges Jeger- og Fiskerforbund. Se nettsiden minebater.no for mer info.

Båtene til NJFF er laget i aluminium og tåler en støyt. De er solide og lette. Med sin vekt på kun 78 kilo, skal det være mulig å håndtere dem for en person. Båtene er 14 fot og modellen heter Viking 440. Alle båtene er gratis å bruke for medlemmer av NJFF, og de håper jo at folk viser både båtvett og folkevett når de benytter seg av dette fellesgodet. Nøkkelen kan kjøpes i NJFF- butikken og koster kr. 200,-. Du må være medlem av NJFF for å bestille og bruke nøkkelen. Nøkkelen passer til alle båtene over hele landet. Når du skal bruke en båt, husk å booke den i riktig tidsrom på nettsiden.

 I Trysil finner du et variert fisketilbud for alle i familien. Trysilelva og Ljøra er to elver som er kjent for sitt gode harrfiske. Her er det også mange strekninger som er perfekt lagt til rette for fluefiske.

Fiske i elv fra land med stang
Trysilelva er rik på fisk og har et tilbud til alle (Foto: Jonas Sjögren)

Voksne må ha fiskekort for å fiske i Trysil. Barn og ungdom under 16 år fisker gratis. Fiskekort kjøpes i sportsbutikker, på bensinstasjoner eller på nettsiden inatur.no.

Finn fram

Ørsjøen ligger 5-6 kilometers kjøring øst for Trysil sentrum. For å finne frem kjører du Bergevegen som starter rett nord for Trysil kirke og Støpvegen. Etter 6 km er det skiltet til Ørsjøen.

Litt fakta

Trysil kommune i Innlandet ● Fin fisketur med overnatting og tilgang robåt ● Bilvei helt frem ● Lett, passer for alle ● 1 time 10 min fra Elverum ● Nyttig webadresse: trysil.com/no

I nærheten

  1. Trysil har Norges største terrengsykkelanlegg og er et populært sted å dra på sykkelferie. Trysil bike arena har mer enn 50 kilometer med spesialbygde løyper, og omtrent 100 kilometer med naturlige singletracks.
Gutter på stisykling i Trysil
Hele familien storkoser seg på stisykling i Trysil (Foto: Hans Martin Nysæter)
  1. Klatreparken Høyt & Lavt ligger sentralt på Trysil Turistsenter. Om sommeren skjer mye av klatringen på tvers av sykkelløypene. Det er 8 klatrebaner i ulike vanskelighetsgrader og en klatrevegg, til sammen 89 klatreelementer.

Annonse:

Verdenskart for vegg – til nytte og glede

Kart over verden til å henge på veggen.
Med dette verdenskartet på veggen finner du lett fram til land, byer og hav over hele verden.