
Narvik oppleves helt spektakulær fra høyden og Narvikfjellets nærhet til bykjernen gjør dette lett tilgjengelig både for turister og lokalbefolkning.
Fjellet brukes som treningsarena, idrettsanlegg og turområde, og blir benyttet av mennesker i alle aldre til alle årstider.

Den mest kjente vandringsruten i Narvikfjellet er veien fra Skistua til Øvre fjellheisstasjon på 656 moh. Denne turen passer både for store og små, da den følger en godt utarbeidet fjellvei med fint underlag av grus og kompakt jord.
Turen opp tar om lag 45 minutter med normalt tempo, og ender ved Øvre Fjellheisstasjon og Fjellheisrestauranten 656 moh. Som takk for innsatsen nyter du en fantastisk utsikt over Ofotfjorden, malmhavnen og de massive fjellene rund byen. På Fjellheisrestauranten finnes toaletter og muligheten til å kjøpe både mat og drikke.

Videre fra Øvre Fjellheisstasjon kan du vandre til Linken 1006 moh. Herfra har du panoramautsikt over regionen, og på fine dager ser du innover i Sverige og ut mot Lofoten. Har du krefter til overs anbefales det å fortsette turen til Tredjetoppen 1272 moh., som er en velkjent og enkel tur som ikke krever andre forberedelser enn et par gode sko og ei vannflaske.
Alt du kan finne på i Narvik finner du på byens egne hjemmesider her!
Dersom du ønsker en kortere tur, men med like bra utsikt, kan du ta gondolbanen til Øvre Fjellheisstasjon på 656 moh., og gå videre oppover derifra. På den måten kan du spare mye krefter, samle høydemeter raskt og bruke mindre tid på turen som likevel gir deg maksimal uttelling i form av utsikt og opplevelse.

Gondolbanen er Narvikfjellets største turistmagnet. Banen ble bygget i 1995, og tar deg til Øvre Fjellheisstasjon, 656 meter over havet. Derfra har du god sikt til fjellet Den sovende dronning som er et av de aller mest kjente. Sovende dronning, eller Skjomtinden er en fjelltopp som rager 1575 moh. Den kan ses fra store deler av byen, spesielt fra torvet og Framnes.
Gondolbanen bruker om lag 8 minutter på den 1810 meter lange ferden fra startpunktet Nedre Fjellheisstasjon. Banen har en kapasitet på 350 personer i timen, og er i bruk både sommer og vinter.
Ta deg tid til å lese: Vår artikkel om Rallarveien i Narvik – Norge på tvers
Ta gjerne med telt
Det er greit å telte opp mot Tredjetoppen på 1272 moh. (bak Linken på 1006 moh.). Her er fint og flatt terreng, men kan være noe utsatt for vind. Uansett så er det en fantastisk opplevelse å telte der. Du nyter utsikt over den dype Ofotfjorden omgitt av stupbratte fjell på begge sider, sikt mot Sverige og Lofotveggen, og ikke minst midnattssola.
Turen til Tredjetoppen er en velkjent og enkel tur videre fra Øvre fjellheisstasjon som ikke krever andre forberedelser enn gode sko, litt proviant og en fornuftig pakket sekk.

Tips!
Tøttadalen (dalen til venstre for Narvikfjellet sett fra byen) er også et populært område å fricampe. Dalen ligger mellom fjellet Rombakstøtta (1230 moh.) og alpinanlegget og har et frodig og flott turterreng, med flere vann som er naturlige teltplasser om sommeren. Så dersom du følger lysløypa til venstre for anlegget, finnes det mange fine plasser med kanonfin utsikt.
Ta deg også tid til å lese vår artikkel om Norges nasjonalfjell – Stetind!
Få også med deg
- Trinigon, eller Det nasjonale frihetsmonument er en skulptur i sentrum av byen Narvik. Den er utført av billedhuggeren Espen Gangvik i 1995 og er lagd av høyglanspolert stål. Skulpturen har en høyde på 18 meter, og ble gitt som gave fra regjeringen for å markere 50-årsdagen for frigjøringen i 1945.
- Narvik Krigsmuseum er et moderne og nytt krigsmuseum med arkitektoniske og interaktive opplevelser, der Nord-Norges krigshistorie er samlet under ett tak, midt på Narvik torg, i det 4. hjørnet.
Annonse
Verdenskart for vegg – til glede for hele familien
