varde på fjell Romsdalen utsikt Rauma

Litlefjell i Isfjorden – i hjertet av Romsdalen

Ingen kommentarer
familie med barn på tur i Romsdalen
Litlefjell er en flott tur for litt fjellvante (Foto: Øyvind Heen / fjords.com)

Isfjorden er ei bygd innerst inne i Romsdalsfjorden, like ved Åndalsnes. Fra Isfjorden er det enkel adkomst til dalene og fjellene; Randonnée– og telemark-ski, fotturer, fjellklatring, sykling og kajakk er populære aktiviteter du kan gjøre i Isfjorden.

Turen til Litlefjellet i Romsdal er kort, men utsikten du får på toppen er stor. Det er ikke uten grunn at Arne Næss Sr. uttalte ordene «Aldri har mennesket fått så mye for så lite!» når han en gang stod på toppen.

Aldri har mennesket fått så mye for så lite!

– Arne Næss Sr.

Så hvis du er i Romsdalen og Åndalsnes om sommeren eller høsten, anbefaler vi deg å pakke teltet i sekken og ta turen opp til Litlefjell.

Denne og nesten hundre andre teltvennlige turer er beskrevet i boken Norges Fineste Teltturer.

Fjellturen starter fra Vengedalen i Isfjorden. Dette er samme dal som turen til Romsdalseggen starter fra, men du må kjøre mye lenger inn i dalen når du skal gå til Litlefjellet. Du kjører forbi Vengedalsvatnet og videre mot Romsdalshorn. Du får fjellryggen Litlefjellet på høyre side, og du kan også se stien som går oppover siden av ryggen.

Familie på tur Romsdalen Litlefjell
Utrolig vakkert på vei til Litlefjell (Foto: Øyvind Heen / fjord.com)

Litlefjellet er en bred fjellrygg som går mellom de kjente fjelltoppene Romsdalshorn og Blånebba og en flott lettversjon av Romsdalseggen. Dette er en familievennlig tur, men passen nok best for litt fjellvante barn, da det kun tar 20–30 minutter fra parkeringsplassen å gå opp til toppen.

Her får du ekstremt mye utsikt for lite strev. Et fantastisk skue over til Trollveggen og Trolltindene, Åndalsnes og Romsdalsfjorden. Nedi dalen slynger Raumabanen seg langs vakre Rauma elv.

varde på fjell Romsdalen utsikt Rauma
En utrolig utsikt venter deg fra Litlefjellet (Foto: Øyvind Heen / fjords.com)

Både startpunktet og stien er godt merket, og deler av stien er sikret med kjettinger. Deler av stien er bratt og litt luftig, vær spesielt oppmerksom på dette hvis det har regnet og stien og fjellet er vått og glatt.

Turen opp til Litlefjellet tar rundt 30 minutter og hvis du ikke er en erfaren turgåer så er dette en perfekt tur. Vær oppmerksom på at Litlefjellet har bratte stup på begge sider og at stien også er noe bratt.

Tips! Trenger du inspirasjon til Vestlandsturen kan vi anbefale å starte med det nye opplevelseskartet fra Nordeca – du finner det her!

Hvis du har med barn, må du alltid passe på dem på vei opp og holde dem i trygg avstand fra de bratte fjellsidene på begge sider av fjellryggen. Det er flere fine tjern på toppen som innbyr til både lek og til å slå leir for natten med de mektige Vengetindene som kulisse i bakgrunnen.

Motsol fjell vann blå himmel
Solen kan av og til være magisk (foto: Øyvind Heen / fjord.com)

Fra Isfjorden følger du skilt til Liabygda og videre til Venjedalen (bomvei med kortbetaling). Kjør forbi Venjesdalssetra på grusvei som slynger seg litt bratt oppover i terrenget, og videre innover mot Romsdalshornet. Starten av turen er innerst i Vengedalen, en kilometer etter å ha passert Vengedalsvatnet

Andre opplevelser i området

Turen opp Romsdalstrappa til det nye utsiktspunktet ved Rampestreken (bilde) er en spektakulær fjelltur som gir en fantastisk utsikt over Åndalsnes, Romsdalsalpene og Romsdalsfjorden. Start ved parkeringsplassen under Nebba og følg merka tursti opp til Nesaksla.

Utsiktsplattform Romsdalen utsikt Åndalsnes
Spektakulære Rampestreken er et populært turmål (Foto: Matti Bernitz / fjordnorway.com)

Trollveggen er Europas høyeste loddrette stup. Det er cirka 1 700 meter fra bunnen av dalen og opp til toppen av veggen, hvorav 1 000 meter er loddrett stup, der fjellmassivet delvis henger 50 meter utover veggen.

Fakta

Åndalsnes i Romsdalen ● Fjelltur med sting ● Normalt tilgjengelig, noen bratte partier ● 30 minutter en vei ● Åndalsnes – Isfjorden ca. 10 minutter med bil ● Nyttige webadresser: fjords.com og visitromsdal.com


Annonse:

Verdenskart for vegg – til nytte for alle

Kart over verden til å henge på veggen.
Med dette verdenskartet på veggen finner du lett fram til land, byer og hav over hele verden.

Legg inn en kommentar