Baneheia Kristiansand far og barn bader

Kristiansand – så mye mer enn ville dyr og sjørøvertokter

Ingen kommentarer
To gutter med redningsvest skyver en liten båt ut i sjøen
Herlig lek i vannet på Bragdøya (Foto: Adam Read / Visit Sørlandet)

Det sies at Sørlandet er barnas landsdel og da sier det seg nesten selv at Kristiansand må være barnas egen hovedstad.

Her er det kort vei mellom dyrepark, badeland, lekeland, klatreparker, vitensentre, museum og strandliv.

Alle kjenner Dyreparken med Kaptein Sabeltann og tante Sofie i spissen krydret med Klatremus og de andre dyrene i Hakkebakkeskogen. Parken har dessuten nesten 150 ulike dyrearter fra alle verdensdeler og rundt en million mennesker besøker Dyreparken årlig for å oppleve alt det parken har å by på. Så til Sørlandet er det deilig å dra på ferie med barn da både byen og distriktet rundt har også så utrolig mye annet gøy å tilby.

Bragdøya er en øy i Kristiansandsfjorden

Bragdøya er et offentlig friareal eid av Kristiansand kommune med klausul om at øyene skal være et rekreasjonsområde for byen med bade- og fiskemuligheter. Området er på hele 925 mål og det gamle kulturlandskapet er åpnet med gamle idylliske veier og stier, noe som gjør det lett å finne idylliske badeplasser på sydsiden av øya.

Les gjerne vår artikkel om de hvite Sørlandsbyene!

Øya har båtforbindelse fra Lumber Vågsbygd hele året og egen badebåt fra Kristiansand sentrum på sommeren. Forslag til sommeraktiviteter på Bragdøya kan være å låne en robåt, ta et bad i lagunen der det er en sandstrand velegnet for barnefamilier eller se dere rundt på kystkultursenteret.

To jenter på svaberg Sørlandet
Idyllisk piknik på Bragdøya (Foto: Adam Read / Visit Sørlandet)

Ellers er mulighetene mange for korte eller lange turer på øya. Gratis turkart finnes i kaféen. Det går villsauer på Bragdøya hele året. Ta gjerne med familien på overnatting i eget telt, det er gratis å campe på øya. Da får dere rikelig tid til å prøve fiskelykken fra en av de mange gode fiskeplassene, eller dere kan fange krabber fra bryggekanten.


Forside Turmagi

Denne artikkelen sammen med en masse gode råd og tips finner du i denne herlige boka. Dekker hele landet og inneholder massevis av flotte bilder og kartutsnitt.

Du kan kjøpe den her!


Barnas Øy er et ferie- og fritidstiltak for barn og unge på Bragdøya. De tilbyr kurs og opplevelser der kyst og natur er i fokus. Her lærer barn å kjøre båt, seile, ro, padle, stå på vannski, wakeboard, fridykke, fiske. Passer for barn mellom 6 og 12 år. Det er begrenset antall plasser, så dette må forhåndsbestilles. Se nettsiden barnasoy.no for åpningstider og påmelding.

Posebyen

Nyt den idylliske stemningen i Posebyen. Ta en deilig liten byvandring i trehusdelen av Kristiansand.

Posebyen er Kristiansands eldste bydel, faktisk den eneste bydelen som sto igjen etter bybrannen i 1892. Her kan du ta deg en rusletur og se på en av Nord-Europas største samlinger av lav- og gammel trebebyggelse.

Opprinnelsen til navnet Posebyen er noe uklart. En forklaring er at det stammer fra det franske «repos» som betyr hvilested. Dette fordi innbyggerne av denne delen av byen hadde gode inntekter ved å losjere soldater fra festningene.

Eldre dame på sykkel trær i blomst
Idylliske Posebyen i Kristiansand (Foto: Adam Read / Visit Sørlandet)

Baneheia er selve bymarka i Kristiansand

Rett ved sentrum av byen ligger det flotte rekreasjonsområdet Baneheia. Ypperlig egnet til bading og fiske i flere vann, det er fine ruslestier, lysløype, utsiktspunkter, handicap-løype, skogsti og kultursti. Det er fin variasjon på løypene og det er også tilrettelagt for dere som har barnevogn eller rullestol.

Baneheia byr også på et yrende fugl- og dyreliv og alt dette ligger bare noen få minutters gange nord-vest fra sentrum. Uansett når tid på året er det noe dere kan finne på i Baneheia.

Om vinteren kjøres det også opp løyper slik at man kan ta seg en skitur. Enten alene eller med familie og bekjente.

Baneheia Kristiansand far og barn bader
Fantastiske Baneheia rett utenfor byen (Foto: Landskapsfotografene.no / Visit Sørlandet)

Bystranda

Langs Strandpromenaden og i Kristiansand sentrum ligger bystranda der det er anlagt fin sandstrand, sittegrupper, badebrygge og herlig palmesus. Stranda er meget familievennlig med langgrunn strand.

Rett ved stranda ligger Tangen med klatrenett, fiskeplasser, utkikkspunkt, bocciabaner og bordtennisbord. Blått Flagg er en eksklusiv utmerkelse som få strender i Norge har – Bystranda i Kristiansand er en av dem.

Mer å utforske i nærheten

Dyreparken i Kristiansand er Norges største familieattraksjon med et komplett opplevelsestilbud for hele familien, inkludert overnatting. Parken er åpen hver dag hele året og er et sted for lek, latter og læring. Årlig er det over en million besøkende i Dyreparken og Badelandet.

Lite barn som sjørøver i Dyreparken
Gøy å være liten sjørøver i Dyreparken (Foto: Inger Hutchinson / Visit Sørlandet)

Klatreparken Høyt & Lavt Kristiansand ligger en 10 minutters biltur fra Kristiansand sentrum i naturskjønne omgivelser like ved vannet Grotjønn. Her kan dere boltre dere både i tretoppene, i skogen og på andre utearealer. Med 8 ulike løyper, 122 elementer og hele 23 zipliner er dette en spennende, utfordrende og variert park.

Fakta

Kristiansand i Agder ● Tilrettelagte bynære friluftsområder med badestrender ● Godt egnet for barnevogn ● Gratis med telt på Bragdøya ● Mange benker og små strender ● Nyttige webadresser: visitsorlandet.com/kristiansand, hoytlavt.no/kristiansand, dyreparken.no, barnasoy.no


Annonse:

Verdenskart for vegg – til glede og nytte for hele familien

Kart over verden til å henge på veggen.
Med dette verdenskartet på veggen finner du lett fram til land, byer og hav over hele verden.

Legg inn en kommentar