Fart og spenning i klatreparken på Evje (Foto: Altus)

Klatreskogen og Mineralparken på Evje i Setesdal – en hel verden av opplevelser venter

2 kommentarer
Tre glade barn med hjelm prøver seg i zip-line. Ser ut til å storkose seg.
Et eldorado for små akrobater i Junior Park (Foto: Klatreparken)

Evje er Sørlandets svar på Voss, spekket med adrenalinfylte opplevelser. Klatreskogen og Mineralparken ligger side om side.

Klatreskogen ligger idyllisk til med hele 4 zipliner som krysser elven Otra og er uten tvil en av de flotteste høydeparken i Norge. Parken ligger perfekt til i terrenget med store flotte trær, fjell og med fjorden som omringer det hele. Her kan du velge mellom mange morsomme aktiviteter; bowling, go-kart, rafting og klatring.

Tre personer i klatrevegg høyt over bakken og som kaster seg ut i en zip-line.
Her får du kurert høydeskrekken (Foto: Klatreparken)

Lenger mot nord er det daler og høyfjell med store vidder og flotte muligheter for fjellvandring, badeliv, ørretfiske og fjellklatring. Les mer på Visit Setesdal sine hjemmesider!

Klatreskogen har to avdelinger, Grand Park og Junior Park:

Junior Park

Junior Park, for barn mellom 4 og 10 år (over 100 cm), har mange av de samme aktivitetene som grand park, men med et sikkerhetssystem tilpasset de minste. Den er også bygget noe lavere i trærne, rundt 5 meter over bakken.

Det er bare å boltre seg i gøyale aktiviteter (Foto: Klatreparken)

Grand Park

Grand Park er parken for voksne og barn over 140 cm (10 år) og er bygget 4-12 meter oppe i trærne.

Etter et kort sikkerhetskurs er det bare å leke Tarzan i tretoppene som gir utfordringer som taubroer, stiger, balanseoverganger og linjeglidninger på om lag 200 meter over elva Otra.

Utsikten er helt fantastisk.

Alle som skal klatre i parken må godkjenne egenerklæringen. Dette gjøres ved å lese gjennom sikkerhetsreglene, og signere med navn og alder når du ankommer parken. Du kan gjerne lese gjennom på nettet før ankomst.

Viktig: Når du booker billett til klatreskogen, så booker du deg inn på et vist klokkeslett. Klokkeslettet er tidspunktet da sikkerthetsbriefen skal gjennomføres. Får å få deg med på denne briefen, må du møte opp senest 10 min før angitt tid, da du må få tildelt klatreutstyr før start. All nødvendig informasjon om sikkerhet finner du på klatreskogens hjemmesider her!

Utekafeen er et et populært stoppested på en tur rundt i parkene. Menge mennesker sitter i sola og spiser god mat og is.
I kafeen kan du nyte hjemmelagde pizza, flere deilige burgere, pølser og pommes frites og mye annet (Foto: Klatreparken)

Overnatting

Mineralparken Camping ligger like ved siden av Klatreskogen. Her er det godt tilrettelagt for bobiler. Det er også ferdig oppstilte lavvoer som du kan overnatte i.

Det er også mulig å bo midt i Mineralparken, da blir inngangsbillettene til parken inkludert og du får 10 % på klatring i Klatreskogen.

Her kan du finne frem til alle aktivitetene i parken.

Mineralparken – en steingal aktivitetspark

Bildet viser en av utstillingshallene på Mineralparken i Evje.
Det er totalt fem haller med mineraler, temautstillinger og innholdsrike veggmontasjer. (Foto: Mineralparken)

Her kan du se Europas flotteste og mest spektakulære samling av mineraler fra hele verden. Det er unikt formede krystaller, mineraler i all sin fargeprakt og kostbare edelsteiner. Disse kan med undring betraktes i spesielt anlagte underjordiske fjellgrotter.

Dette finnes ingen andre steder og er enestående i Europa. Man blir fascinert av mineralene på en ny måte – slik naturen skapte dem.

Spektakulær fargeprakt og særegne former gir publikum opplevelser de sent vil glemme. Interessen for mineralsamling er ganske utbredt i Norge, men også de uten mineralinteresse får et nytt syn på mineraler og stein.

En nydelig Ametyst (Foto: Wikimedia)
En nydelig Ametyst (Foto: Wikimedia)

Sjekk alle de spennende utstillingene, åpningstider og priser på parkens hjemmesider!

For barna

Det er aktiviteter for barn og området har stort parkområde med badeplass, bobilpark og Klatreskogen (se over). I Eventyrbekken kan barna vaske frem flotte edelstener og fossiler – en spennende aktivitet! Det er også mulig å lage sitt eget smykke.

Mange barn som koser seg på skattejakt etter mineraler på Mineralparken i Evje.
Ingen problemer å holde barna i aktivitet med skattejakt (Foto: Mineralparken)

Parken selger kaffe og is og har mange stoler blant utstillingene til å hvile seg på. Det er egen steinbutikk som selger steinprodukter.

Les gjerne vår artikkel om rundreise i Sør-Norge her!

Rett i nærheten finner du også Gokartbanen på Evje

En av Europas største Gokartbaner ligger på Evje. Det er gokart for alle på stor bane på 1050 m med aldersgrense 15 år, og liten bane på 210 m med aldersgrense 6 år.

I tillegg finnes det dobbelt gokart for handikappede, og elektriske biler for de aller minste. Åpent når snøen forsvinner i april, og stenger når kulda setter inn i oktober. Sjekk nærmere her!


Annonse:

Verdenskart for vegg – til nytte og glede for alle

Et dekorativt og fullt oppdatert verdenskart på norsk.

2 kommentarer om “Klatreskogen og Mineralparken på Evje i Setesdal – en hel verden av opplevelser venter”