Arctic Dome Høvringen Rondane

Fjellopplevelser på Høvringen i Rondane – et barnevennlig nydelig terreng

Ingen kommentarer
Dame på fjellet sitter ved tømmervegg i Rondane
Herlig med en pust i bakken (Foto: CH / Visitnorway.com)

Høvringen ligger i hjertet av Norge. Her er god plass for alle som ønsker å stimulere sansene – se – lytte – smake og lukte!

Terrenget er godt egnet for barnefamilier med både vandring, fiske og sykkel som basisaktiviteter.

Rondane Formokampen varde topptur
På vei opp mot Formokampen (Foto: Putten Seter)

Komfort og rå natur møter hverandre i Rondane. Høvringen høyfjellsgrend ligger på vestsiden av Rondane nasjonalpark. Her har de tatt imot gjester i over 150 år. I dag kan dere overnatte hos moderne hoteller, trivelige fjellstuer, autentiske seterhus, eller leie egen hytte eller leilighet.

Les gjerne vår artikkel: Høvringen i Rondane – populær fjelltur for alle

Eller kanskje det kan friste med en overnatting i luksusteltet Arctic Dome for hele familien, der dere får matkasse levert eller kanskje bestille egen kokk? Dessuten sover dere fantastisk godt i gode senger i oppvarmet telt – helt for dere selv.

Arctic Dome Høvringen Rondane
Arctic Dome – som å våkne i en drøm (Foto: Atle Bråtet)

Kombiner gjerne oppholdet med en natt eller to på Smuksjøseter Fjellstue. Her fristes det med natursti rundt Høvringsvatnet, kanopadling, bading i fjellvann, badestamp og fisketurer.

Kanskje det kan friste med en overnatting i luksusteltet Arctic Dome?

Sove under stjernene er unik opplevelse i Rondane
Arctic Dome er en helt unik opplevelse på vinteren (Foto: Arctic Dome)

Aktiviteter

Rundt Putten, Høvringen og i Rondane Nasjonalpark er det et godt merket turstinett som gir mulighet for korte og lange vandreturer for alle aldersgrupper.

Den norske fjellskolen Rondeheim har flotte aktiviteter som tilbys barnefamilier med blant annet taubane, klatring og ridning. Kano- og båtutleie er også tilgjengelig, solnedgangen over vannet er bare frydefull.

For å spisse fjellferien ytterligere er aktivitetsselskapet Fjellfant med på å skreddersy spennende og fantastiske opplevelser for hele familien. Menyen de kan tilby er mangfoldig og har spennvidde fra badestamp med sauna via hundekjøring og fisketurer til nattopplevelser med bål og stjernetitting. Vinterstid tilbys blant annet trugeturer, randonee og isfiske.

Skiløyper på Høvringen i Rondane skistaver i snøen
Rondane er også et magisk vintereventyr (Foto: Putten Seter)

Forslag til en barnevennlig topptur

Opplev herlig utsikt til nesten alle fjelltopper over 2000 meter på en relativt enkel topptur til Formokampen på 1428 moh. Et av de flotteste utsiktspunktene landet kan by er faktisk ganske lett tilgjengelig.

Unge gutter på Formokampen i Rondane
Utsikten fra Formokampen er bare herlig (Foto: Rondeheim)

Turen til Formokampen starter ved Høvringen eller Putten seter. Begge steder er det parkering og stiene er godt merket og tilrettelagt, med blant annet steinsetting i bløte partier.

Gangtid ca. 2 timer opp fra Putten, noe lenger fra sentrum av Høvringen. Når tregrensa passeres stiger det jevnt oppover til toppen er nådd. Der venter det en formidabel utsikt der dere i sørvest ser Jotunheimen med Galdhøpiggen og Glittertind.

Her kan du kjøpe kartet du trenger for en vellykket fjelltur!

Turkart Rondane

I nord ser dere Dovrefjell med Snøhetta og i øst hele Rondanemassivet. Med utsikt over Rondane, Jotunheimen og Snøhetta/Dovrefjell på samme tid er dette et perfekt sted for barn og unge å lære den norske fjellheimen å kjenne på nært hold.

På toppen finner dere nemlig ei sikteskive med navn ca. 40 topper, kikkert og informasjonstavler med U-Turn som informerer på norsk og engelsk. Som en historisk kuriositet passerer dere 2 dyregraver ca. 200-300 m på gressflata under toppen.

Gammel fangsthistorie

Det spesielle med fangstanlegget på Formokampen er at det ligger på toppen av fjellet. Underveis vil dere se fangstgroper, små varder og rester etter buestillinger. Og på toppen vil dere se en stor steinsetting. Forskerne mener at fangstgropene hadde ledegjerder av stein som styrte reinen mot gropene.

De dype og smale gropene var dekket med kvist og stedegen vegetasjon slik at reinen ikke så gropene før de tråkket utpå og falt nedi. Fangstanlegget er foreløpig anslått til å være mer enn 1000 år gammelt og av den grunn automatisk fredet.

Mer å utforske i nærheten

Den idylliske fjellgården Fagerli ligger mellom Gudbrandsdalslågen og Høvringen, Rondane. Fagerli er en skjult perle som ligger helt for seg selv med flott utsikt. Fagerlifossen som ligger i kort avstand til gården med sitt imponerende 60m dropp, er et yndet turmål. Fagerli har flere utleieenheter.

Putten Seter er en tradisjonsrik fjellstue som har tatt imot turister i snart hundre år. Her legges det vekt på å videreføre tradisjonene med god hjemmelaget mat og overnatting i vakre Rondane, med utsikt mot majestetiske Jotunheimen.

Putten seter i Rondane Høvringen
Idylliske Putten seter venter på dere (Foto: Putten Seter)

Massevis av flere tilbud og muligheter på Høvringen finner du på deres egne hjemmesider her!


Annonse:

Verdenskart for vegg – til nytte for alle

Kart over verden til å henge på veggen.
Med dette verdenskartet på veggen finner du lett fram til land, byer og hav over hele verden.

Legg inn en kommentar