Par går tur på Elgen ved Harstad

Elgen ved Harstad – romantikk i midnattssol

Ingen kommentarer
Par går tur på Elgen ved Harstad
En fantastisk og ganske så lettgått tur med unik utsikt (Foto: Baard Løken / nordnorge.com)

Fjellet har visstnok fått sitt navn fra formen. Fra en bestemt vinkel skal det ligne på en liggende elg.

Elgen ligger ytterst ved havgapet på en landtunge på Hinnøya, med Toppsundet i øst og Kasfjorden i vest. Et meget romantisk sted å tilbringe sene nattetimer sommerstid, da du herfra kan nyte fantastisk midnattssol i vest.

Elgen er absolutt et av Harstads mest populære turmål, og besøkes hvert år av mange turglade i alle aldre.

Dette er en veldig lettgått og rask tur. Alle med friske bein vil greie denne turen, og dette er også en tur som kan passe ypperlig for mange barnefamilier, med unger i skolealder. Her er en god sti du kan følge hele veien til topps.

Her starter du

Det greieste og mest vanlige startstedet for turen er ved Hans Egedes Minne (Elgsnes kapell) på Elgsnes. Ved den lille kirken er det greit med parkeringsmuligheter.

Alle med friske bein klarer denne turen!

Fra startpunktet følger du en traktorvei sørover før du så fortsetter langs sti vestover mot ryggen av Elgen. Ryggen er fin å gå, og en har god sti å følge hele veien opp. På vei opp ryggen oppleves etter hvert flott utsikt ned til husene ved Indre Elgsnes, et sted som har sin historie tilbake til bronsealderen. Her er relativt bratt ned langs sørvest-siden av fjellet.

Les gjerne: Vår artikkel om rundreiseforslag i Nord-Norge

Etter en kort stund kommer varden på toppen til syne, og bare siste slake etappe bort og opp gjenstår. På toppen er det gjestebok og en varde. Elgens beskjedne høyde tatt i betraktning (534 moh.), så er utsikten fra toppen virkelig formidabel.

Det å oppleve midnattssola fra toppen er meget romantisk, ja rett og slett magisk. Totalt er turen på om lag 4 kilometer. Med noen foto- og nytepauser bruker du et par timer på turen. Uten pauser går du fint på halvpartene av tiden.

Mann på sykkel natt i nord
Sjarmerende med sykkeltur i midnattssol (Foto: Frank Andreassen / nordnorge.com)

Tips: Besøk gjerne Elgsnes kapell, også kjent som Hans Egedes Minne. En langkirke i tre fra 1985. Kapellet ligger idyllisk til med utsikt over Toppsundet og de majestetiske fjellene på Grytøya på motsatt side av sundet.

Opplevelser i nærheten

Rett ved hjertet av Harstad finner du Trondenes Historiske Senter. Dette er et moderne museum som forteller historien om Harstad og nærliggende områder fra steinalderen helt til i dag.

Vi anbefaler også en vandring i kulturlandskapet på Trondenes, forbi nausttufter, gravhauger og den 2000 år gamle gårdshaugen.

Trondenes Historiske Senter i sommersol (Foto: Sør-Troms Museum / nordnorge.com)
Trondenes Historiske Senter i sommersol (Foto: Sør-Troms Museum / nordnorge.com)
Barn leker vikinger på Trondenes
Vikingtiden kan oppleves på ekte på Trondenes Historiske Senter (Foto: Frank-Andreassen / nordnorge.com)

Trondenes kirke ligger ca. 3 km nord for sentrum av Harstad på Trondenes, et historisk sted med spor tilbake til vikingtiden. Årstallet for bygging har inntil nylig vært satt til rundt 1250, men nyere forskning heller mot at kirken er av nyere dato. Den ble trolig fullført rundt 1440.

Kirken er bygd på et område der det tidligere har vært trekirker fra 1100-tallet. Rundt kirken finnes det rester av befestninger fra 1100-tallet, som skulle beskytte en tidligere trekirke mot angrep (Wikipedia).

Folk går tur Trondenes gamle kirke Harstad
Trondenes gamle kirke (Foto: Baard Løken / nordnorge.com)

Annonse:

Verdenskart for vegg – til nytte og glede

Kart over verden til å henge på veggen.
Med dette verdenskartet på veggen finner du lett fram til land, byer og hav over hele verden.

Legg inn en kommentar