Museet viser faste utstillinger med verk fra egen samling, samt skiftende utstillinger med innlånte og egne verk (Foto: Iwan Baan / Nasjonalmuseet)

Bli bedre kjent med Norge og norsk kultur

Ingen kommentarer
Historie, kultur og livsstil på ett og samme bilde, her fra Røros (Foto: CH / VisitNorway)

Norge kan oppleves på så mange måter.

Historie, kultur og livsstil, design og mattradisjoner er krydder i tilværelsen, og utfyller de mange spennende naturopplevelsene rundt i landet.

Å oppleve Norge bidrar til positive vibber i et avslappet tempo sammen med familien og andre hyggelige mennesker. Entusiasmen vi viser ved å leve i og med naturen er et fenomen i seg selv.

Historiei vikingenes fotspor

De tidligste tegn til menneskelig bosetting i Norge går tilbake til 9000 f.Kr. Vikingene bygde lange skip og plyndret Europa som handelsmenn og krigere. Reisene begynte i siste del av det 9. århundre og strakk seg fra Grønland i vest til Kaspihavet i øst.

Sporene etter vikingenes første maktsete finner du blant annet på Avaldsnes i Haugesund, som i dag er inspirerende dokumentert. Norge ble samlet til ett rike 900 e.Kr. og fikk sin egen grunnlov i 1814.

Fra en vikingfestival på Avaldsnes der de levere som ekte vikinger.
Livet som vikinger på Avaldsnes utenfor Haugesund.
(Foto: Ida Kristin Vollum – Vest Foto / VisitNorway)

Historien har satt mange spor, som i dag hører til de store attraksjonene i landet. For eksempel de 6000 år gamle helleristningene på UNESCOs verdensarvliste og landets gjenværende 28 stavkirker, hovedsakelig fra det 12. århundre, er unike på verdensbasis. Kirke- og kroningshistorien ble skrevet i Nidarosdomen i Trondheim, den største religiøse bygningen i Nord-Europa.

En verden av farger og toner

Godt tilgjengelige fjorder og fjell er ikke bare attraktive destinasjoner, men også en naturlig inspirasjonskilde for musikk, kunst og teater. La deg inspirere av et besøk på en av de mange musikkfestivalene, som er en integrert del av norsk kulturliv.

Et bratsjorkester spiller i en vogn på Fløibanen, på vei opp med Bergen i bakrunnen.
Bratsjgruppa til Bergen Filharmonsike Orkester spiller opp på Fløibanen.
(Foto: Oddleiv Apneseth / Bergen Tourist Board / visitBergen.com)

Opplev norsk og internasjonal kunst i anerkjente museer og små gallerier rundt i landet. En av de beste kulturelle opplevelser som Norge har å tilby, er teatrale og musikalske forestillinger på en utendørs scene. Selvfølgelig med den vakre naturen som bakteppe!

Les gjerne vår artikkel: Reisetips for hele familien – året rundt

Smakfullt enkelt – design og arkitektur

Dette har verden ikke sett maken til: Oslos særpregede opera!

Som en isbre renner den ut i fjorden og kan klatres og bestiges fra alle kanter. Oslos nyeste kulturelle ikon, noe som forbauser arkitekter og tilreisende og er det mest synlige uttrykk for det faktum at Norge også er tilhenger av det svært moderne. Sjekk nettsiden her!

Operaen sett fra havnepromenaden
Operaen sett fra havnepromenaden (Foto: Didrick Stenersen / VisitOslo)

Det nye Munchmuseet er et unikt og ambisiøst prosjekt som inngår som en del av Oslo kommunes byutviklingsprosjekt i Bjørvika. Museet inneholder Edvard Munchs etterlatte arbeider som han testamenterte til Oslo kommune i 1940. Nyt gjerne mat og drikke i restauranten i 12. etasje, kaféen på bakkeplan, eller i baren på toppen av bygget. Sjekk nettsiden her!

Sammen med Deichman Bjørvika er byggingen av det nye Munchmuseet kommunens største satsing på kulturbygg i moderne tid. Deichman Bjørvika er hele Oslos hovedbibliotek. Seks etasjer med litteratur, lese- og studieplasser, scener, kinosal og verksteder for store og små. Sjekk nettsiden her!

Nylig åpnet det nye Nasjonalmuseet, Nordens største kunstmuseum, i Oslo. Her kan du oppleve eldre og moderne kunst, samtidskunst, arkitektur og design under samme tak og på helt nye måter. Sjekk nettsiden her!

Slik ble det nye Munch-museet.
(Foto: Oslo kommune)
Slik er nye Deichman.
(Foto: Oslo kommune)
Museet viser faste utstillinger med verk fra egen samling, samt skiftende utstillinger med innlånte og egne verk (Foto: Iwan Baan / Nasjonalmuseet)
Nasjonalmuseet viser faste utstillinger med verk fra egen samling, samt skiftende utstillinger med innlånte og egne verk (Foto: Iwan Baan / Nasjonalmuseet)

Det samme gjelder de nasjonale turistveiene i Norge

De vakreste naturbaserte severdighetene er tilrettelagt langs svingete „Scenic routes“ og leder de reisende til flotte stoppesteder og utsiktspunkter. Spennende kunst og arkitektur på disse stedene gjør det hele til en sightseeingtur i tillegg til en unik opplevelse. Sjekk vegvesenets egne sider her!

Les gjerne vår artikkel om bilferie i Norge her!

Toalettbygg og uteanlegg på Ureddplassen ved fylkesveg 17 i Gildeskål, Nordland, Nasjonal turistveg Helgelandskysten. Spisse fjell i bakgrunnen.
Toalettbygg og uteanlegg på Ureddplassen ved fylkesveg 17 i Gildeskål, Nordland, Nasjonal turistveg Helgelandskysten (Foto: Steinar Skaar / Statens vegvesen)

Mat – frisk smak av Norge

Naturen gir et perfekt utgangspunkt for naturlig dyrehold, og nordmenn vet å gjøre bruk av sin unike og uberørt natur. Prøv ferskfanget torsk fra Lofoten, mørt reinkjøtt fra Finnmark eller saftige søte moreller fra Hardanger når du er rundt i Norge.

Servitør presenterer et delikat fat med norske skalldyr.
Norske skalldyr er i verdensklasse, her fra Fiskekompaniet i Tromsø
(Foto: Christian Roth Christensen / VisitNorway)

Det norske kjøkken er godt kjent og etterlater seg varige inntrykk. Dette er en god grunn til å oppdage lokal mat, og serveringsbransjen har opplevd en nesten revolusjonerende utvikling de siste årene.

Deres “suksess” er basert på produkter som trives i rent vann og frisk, ren luft; Fisk, skalldyr og vilt, frukt, sopp og masse deilig meieriprodukter. Selv tradisjonelle spesialiteter som spekemat, rømmegrøt og vafler med brunost er en fryd for ganen.

Sjekk gjerne ut Norges offisielle reiselivsportal Visit Norway for utfyllende informasjon!


Annonse:

Ønsker du full oversikt over hele verden på et blunk? Skaff deg et verdenskart!

Kart over verden til å henge på veggen. fra Stikk av as
Med dette verdenskartet på veggen finner du lett fram til land, byer og hav over hele verden.

Legg inn en kommentar