Vardefjellet, Brokke i Setesdal – en hyggelig rundtur for hele familien

Ingen kommentarer
En slurk vann rett fra bekken og en pust i bakken på vei til Vardefjell, Brokke i Setesdal (Foto: Stine Prøitz Jørgensen)

Vardefjellet ligger på 819 moh. og er en av fire nærliggende toppunkter som omkranser Brokke i Valle i Setesdal. Når du er på toppen kan du nyte utsikten, hvile ut ved varden og skrive deg inn i turboka som ligger fremme.

Turen til Vardefjellet starter ved Brokkestøylen og går langs lysløypa inn til bro nr. 2. Så holder du mot venstre og følger øvre delen av lysløypa. Følg så blå merking til retningskilt og videre oppover langs merket løype til toppen.

Når du er på toppen finner du en varde (derav navnet) og en postkasse med gjestebok. En hilsen i boken blir satt ekstra pris på. Tilbake kan du ta samme veien eller følge skilt og merket sti langs ryggen til jordet, videre nedover langs Heibergveien, via Sitåsen hyttefelt og tilbake til Brokkestøylen.

Brokkestøylen er en koselig støl midt mellom hyttefeltene i Brokke. Mange stikker innom for å smake på spesialiteten setervaffel med hjemmelaget syltetøy, rømme og lammekjøtt fra Heimigard (lokal produksjon). Et ypperlig sted å hvile etter en fjelltur i området. På Brokkestøylen kan du også sette opp telt, plassere bobilen eller leie deg ei campinghytte.

Brokkestøylen har også satt opp en dome du kan leie. Denne er tilrettelagt for “glamcamping” og her kan du nyte utsikten i en eventyrlig god dobbeltseng.

Glamping telt Brokke
Slik kan også campinglivet nytes (Foto: Brokkestøylen)

Denne turen og 99 andre finner du i boka Vandreturer i Norge!

Vil du ha en luftigere opplevelse er den åpnet er ny Via ferrata i Nomelandsfjell i Valle. Den er godkjent og åpen for eventyrlystne. Her er Nord- Europas lengste svaruter, av glatte svaberg. Sjekk mer her!

Det er en godt sikret rute med en fantastisk utsikt over Valle sentrum og nedover det vakre dalføret. Ruta har ulike vanskegrader og passer for familie, unge, nybegynnere og erfarne i normal fysisk form. Turen tar om lag 5 timer.

Les mer om vandring i Norge!


Annonse:

Verdenskart for vegg – til nytte for alle

Kart over verden til å henge på veggen.
Med dette verdenskartet på veggen finner du lett fram til land, byer og hav over hele verden.