Velværebassenget er en ren nytelse for alle (Foto: Sven-Erik Knoff / FotoKnoff)

Pirbadet i Trondheim – Norges største innendørs badeanlegg

Én kommentar
Her er det nok å finne på for de fleste (Foto: Sven Erik Knoff / FotoKnoff)
Her er det nok å finne på for de fleste (Foto: Sven-Erik Knoff / FotoKnoff)

Pirbadet ligger i overgangen mellom sjø og land på kai 68 på Brattøra i Trondheim. Dette er også hovedkaia for alle cruiseskip som anløper Trondheim.

I Pirbadet ligger de fleste tilbudene samlet i ett stort rom, noe som gjør at barn, ungdom, voksne og eldre kan være sammen under besøket. Men det finnes også avskjermede soner for badegjester som ønsker seg mer stillhet og ro, og steder hvor man kan leke høylytt uten å forstyrre andre.

Drømmedag for store og små (Foto: Sven-Erik Knoff / FotoKnoff) Blid gutt bader på Pirbadet i Trongheim
Drømmedag for store og små (Foto: Sven-Erik Knoff / FotoKnoff)

Badet har alle tenkelige aktiviteter. Her er bølgebasseng, boblebad, helsebad, idrettsbad, barnebasseng, strømningskanal, 100 meter lang fartssklie med lyd- og lyseffekter, tuneller og et skikkelig magasug. Stupeanlegget i Pirbadet har internasjonale konkurransemål med 10 meter som høyeste avsats.

Inne i badet er det stoler og bord til fri benyttelse. Det er ikke tillatt å reservere disse – de skal være tilgjengelig for alle. Finner badevertene klær og utstyr vil dette bli fjernet og lagt i hyllene utenfor garderobene

Det er fullt mulig å ta med seg egen matpakke inni badet, eller du kan kjøpe deg mat og drikke på Jafs.

Her er en kort oversikt over det som finnes i Pirbadet:

Velværebassenget

Ligger i det rolige hjørnet mot nordvest med stor panorama glassvegg ut mot Trondheimsfjorden. Vannet holder 34 grader og du kan nyte å bli massert av de kraftige bobledysene langs ytterveggen. På kanten av velværebassenget ligger et boblebad med vann på 38 grader.

Velværebassenget er en ren nytelse for alle (Foto: Sven-Erik Knoff / FotoKnoff)
Velværebassenget er en ren nytelse for alle (Foto: Sven-Erik Knoff / FotoKnoff)

Helsebad

Helsebadet er åpent hver lørdag og søndag i tidsrommet 14.00-18.00. Dette er et ekstra tilbud til barnefamilier. Du benytter vanlig inngang og betaler vanlige billetter. Her er lek og moro!

Er du i byen les gjerne vår artikkelByferie i Trondheim

Idrettsbassenget

Idrettsbassenget har åtte baner med internasjonale mål. Bredden er 21 meter og lengden er 50 meter. En flyttbar dokkport deler bassenget. Vanntemperaturen ligger på 27- 28 grader.

Pirbadet i Trondheim er Norges største innendørs badeland, her fra 50-metersbassenget (Foto: Sven-Erik Knoff / FotoKnoff)
Pirbadet i Trondheim er Norges største innendørs badeland, her fra 50-metersbassenget (Foto: Sven-Erik Knoff / FotoKnoff)

Ungdomsbassenget

Rett innenfor resepsjonsområdet ligger ungdomsbassenget med strømningskanal, bredsklie og boblebad. Her går det an å herje litt uten at andre sjeneres. Og det er 30 grader i vannet.  

Fjellet

Kjempegøy attraksjon! Her kan du klarte helt til toppen for deretter å skli eller hoppe ned igjen. «Fjellet» settes ut på vannet i helgene, på dager da det er skolefri og i alle høytider/helligdager.

Det populære "Fjellet" midt i bassenget (Foto: Sven-Erik Knoff / FotoKnoff)
Det populære “Fjellet” midt i bassenget (Foto: Sven-Erik Knoff / FotoKnoff)

Fartssklier

I samme område som ungdomsbassenget er det også en 100 meter lang fartssklie og et magasug som kanskje Norges råeste vannsklie på 80 meter med lyseffekter. Begge skliene har tidsmåling. Vannet holder 30 grader.

Barnebassenget

I småbarnsområdet som er formet som Selbusjøen, Nidelven og Trondheimsfjorden, finnes vannkanoner og diverse leker for de minste. Her er det også et boblebad.

Klatrevegg

Klatrevegg er installert i enden av bølgebassenget med flere ruter du kan teste ut. Rutene er satt av en profesjonell klatrer, så her er det utfordringer for både nybegynnere og viderekommende klatrere.

Klatreveggen er en gøyal utfordring (Foto: Sven Erik Knoff / FotoKnoff)
Klatreveggen er en gøyal utfordring (Foto: Sven-Erik Knoff / FotoKnoff)

Bølgebassenget

Bølgebassenget ligger midt i Pirbadet. Bølgene varierer fra svake dønninger til spisse topper. Klatrevegg er installert i enden av bølgebassenget.

Badstue

Badstue gjør godt for både kropp og sjel. Her er både tørrbadstue og dampbadstue. Temperaturen i dampbadstuen ligger mellom 45-65°C med høy luftfuktighet (40-65 %) og i tørrbadstuen, som er en vanlig tradisjonell badstue, ligger temperaturen på mellom 80 og 90°C.

Utebad

Det er et boblebad ute på terrassen med plass til 30 personer. Her kan du ligge og nyte utsikten til byen, fjorden med Munkholmen og hele havneløpet.

Trening, kurs og utleie

Et besøk i svømmehallen gir deg ikke bare bedre kondisjon og ekstra forbrente kalorier. Vanntrening virker også positivt inn på hjerterytme, blodtrykk og melkesyrekonsentrasjonen i blodet. Og visste du at svømming er det eneste faget som er helt livsnødvendig?

Delta på kurs, badet tilbyr svømme og crawlkurs for voksne, TSLK tilbyr svømmekurs for barn, så lærer du deg å svømme og/eller forbedrer din svømmeteknikk.


Annonse

Verdenskart for vegg – til glede og nytte for alle

Kart over verden til å henge på veggen. fra Stikk av as
Med dette verdenskartet på veggen finner du lett fram til land, byer og hav over hele verden.

1 kommentar om “Pirbadet i Trondheim – Norges største innendørs badeanlegg”