Ingen tvil om at Flotsberget er et populært utfartssted (Foto: Visit Elverum Regionen)

Flotsberget i Elverum – prøv deg som brannvakt

Ingen kommentarer
En herlig utsikt venter deg på toppen av Flotsberget (Foto: Visit Elverum Regionen)
En herlig utsikt venter deg på toppen av Flotsberget (Foto: Visit Elverum Regionen)

Flotsberget i Elverum er et yndet turmål og en flott topptur for store og små. Det er bare to kilometer å gå fra Flotta, litt bratt, men ikke spesielt krevende.

Utsikten på toppen er fantastisk og vel verdt innsatsen med å gå opp. Det påstås at du kan skue ut over sju kirkesogn.

Ingen tvil om at Flotsberget er et populært utfartssted (Foto: Visit Elverum Regionen)
Ingen tvil om at Flotsberget er et populært utfartssted (Foto: Visit Elverum Regionen)

Mange mener at dette er Elverums beste friluftssted. Litt varm i trøya blir du på denne turen og det lønner seg å ha med drikke. Det er ingen vannkilde på toppen, så husk vann i sekken. Derimot er det ei hytte der som i sin tid var bosted for brannvakta på sommerstid.

Den opprinnelige hytta ble bygget så tidlig som i 1898 og ble benyttet helt frem til 1972. Hytta er nylig restaurert med blant annet utedo og kan benyttes til overnatting. Det er kokemuligheter og noe kjøkkenutstyr tilgjengelig. Det er ikke så mange som overnatter så på natta kan du nok nyte utsikten ganske alene.

Elverum Flotsberget Innlandet DSC_0186 verdenskart topptur
Mange mener at dette er Elverums beste friluftssted (Foto: Visit Elverum Regionen)

400 meter fra hytta finner du et brannvakttårn. Du kan fortsatt klatre opp i brannvakttårnet om du vil ha enda bedre utsyn over Søndre Elverum. Flotsberget er et svært populært turmål for lokalbefolkningen og flere tusen personer går opp på toppen hvert år.

Interessert i toppturer landet rundt? Skaff deg den inspirerende boka Toppturer i Norge

Blant annet arrangerer DNT Finnskogen bløtkaketur til Flotsberget første onsdag i juni hvert år og Barnas Turlag i Elverum har besøkt stedet hver eneste høst siden foreningen startet i 2010.

Selve gåturen fra Flotta er som nevnt bare snaue to kilometer lang, men du kan gjøre turen til en noe lengre opplevelse ved å parkere ved Coop i Heradsbygd og starte turen derfra.

Denne benken venter på deg på toppen (Foto: Visit Elverum Regionen)
Denne benken venter på deg på toppen (Foto: Visit Elverum Regionen)

Ellers har du følgende alternativer:

•  Fra Jømna tar du til høyre like etter Melåsberget, Lillehovsætra – Sagkoia – Oksaugkoia. Derfra kan du velge mellom start ved Flotta eller Storhovsætra.

•  Fra sørvest langs bomvei med selvbetjent bom fra Jømna ved Rv 20 inn over Borgåsen og fram til Flotta. Derfra på merket sti opp til hytta, ca. 2 km og 200 høydemeter opp.

•  Fra nordvest lags bomvei med selvbetjent bom fra Nøtåsen øst i Heradsbygda (kjør inn fra Rv 20 mot Melåsberget) og inn til Storhovsætra. Derfra på merket sti opp til hytta, ca. 3 km og 180 høydemeter.

•  Fra øst på flere merkede stier som krysser offentlig vei mellom Risberget og Kynnberget/Sørskogbygda.

Og i nærheten finner du:

Elverum Golfklubb er et godt valg hvis du ønsker å oppleve en skikkelig norsk skogsbane. Banen åpnet som en fullverdig 18-hullsbane i 1991. Anlegget er svært veldrevet og flott, med topp standard på bane, range og treningsområder.

Golfklubben er en del av Starmoen fritidspark utenfor Elverum. Fritidsparken kan by på mangfoldige aktiviteter som seilfly- og motorflyturer, travbane, skyting og motoraktiviteter med gokart, bilcross og motorsykkel.

Christiansfjeld festning i Elverum er et sentrumsnært naturområde med historisk betydning og spor etter gammel militær aktivitet. Det er også et område for tur og trening, rekreasjon og filosofering og ikke minst bær, sopp og blomster.

Majestetisk portal møter deg på veien opp til Christianfjeld (Foto: Elverum kommune / Visit Norway)
Majestetisk portal møter deg på veien opp til Christianfjeld (Foto: Elverum kommune / Visit Norway)

Les gjerne også vår artikkel om Norsk Skogmuseum og Glåmdalsmuseet her!

Litt fakta om turen

Heradsbygd i Elverum ● 603 moh. ● Halvdagstur ● 4 km tur/retur ● 3 timer ● Ta med vann, kokemuligheter i hytta ● Enkel rute, passer for barn ● Nyttig webadresse: visitostnorge.no


Annonse:

Verdenskart for vegg – til nytte for hjem og kontor

Kart over verden til å henge på veggen. fra Stikk av as
Med dette verdenskartet på veggen finner du lett fram til land, byer og hav over hele verden.

Legg inn en kommentar