Fullt trøkk og mye gøy (Foto; Visit Telemark / Norsjø)

Norsjø Kabelpark i Telemark – som et skitrekk i vann

Ingen kommentarer
Norges eneste full size kabel drar i gang moroa (Foto; Norsjø)

Meteorologisk Institutt har stadfestet området rundt Norsjø Ferieland til et av Norges varmeste steder. Ikke rart at aktivitetene for det meste dreier seg om vann.

Dette er et campingresort proppfull av aktiviteter for store og små og den største attraksjonen er Norsjø Kabelpark, den eneste i sitt slag i landet. Med sin unike beliggenhet i vannkanten av Norsjø, en del av Telemarkskanalen, forsvarer den sin plass som en av Norges fineste campingplasser, spesielt for barn og unge.  

Det er enkle aktiviteter som badestrand, tråkkebåter, kanoer og båtutleie, og litt mer avanserte aktiviteter som SUP brett. Plassen er stadig i utvikling og ønsker å fremstå blant de beste i landet. Alle gjør det de kan for at gjestene skal trives, slik at de har lyst til å komme tilbake.

Ikke et kjedelig øyeblikk på Norsjø (Foto: Visit Telemark / Norsjø)

Vannski og wakeboard

Det som lokker aller mest er Norges eneste fullverdige vannski- og wakeboardanlegg. Norsjø Kabelpark er som et skitrekk ute i vannet som trekker dere rundt i havnebassenget og er 550 meter langt. Anlegget er godt egnet for store og små både med og uten erfaring.

Hele familien kan få prøve seg på wakeboard, vannski og knebrett. For de som føler seg drevne nok, er det små og store rails og flere hopp å prøve seg på. Som dere selv velger om dere vil kjøre på. Faller noen av, er det bare å svømme til land og prøve seg på nytt. Så spenn flytevesten og hold fast.

Fullt trøkk og mye gøy (Foto; Visit Telemark / Norsjø)

Banen er støyfri og har høy internasjonal standard og har vært arena for VM i wakeboard og wakeskate. Aldersgrensen er 10 år, men det er også noe som heter barnas kabel for de aller minste.  Her settes det opp egne tider der instruktører blir med barna. Passer fint for alle under 10 år som er komfortable i vannet. Parken er laget for at alle skal kunne ha det gøy.

Kontroll på utstyret er greit (Foto: Visit Telemark / Norsjø)

Alle som liker vann og fart kommer til å kose seg her. Om dere er nybegynnere eller proffe spiller ingen rolle. Det er knebrett, vannski, twintipski, wakeboard og balansebrett til utlån og våtdrakt kan leies ved behov. Banen er åpen i høysesongen hver dag, mens i mellom- og lavsesonger er åpningstidene mer begrenset.

Mer om Telemark finner du i mange av våre artikler, her er et utvalg:

Alt ligger til rette for et fartsfylt ferie (Foto: Visit Telemark / Norsjø)

Litt mer om Norsjø

Blomsterprakten og grønne plener gjør at du vil trives ekstra godt innerst i den lune bukta ved Norsjø. Her er det uterestaurant rett ved vannkanten, fin badestrand, lekeplass, minigolf, utleie av kano og tråkkebåter og motorbåt. Plassen er også et godt utgangspunkt for cruise på Telemarkskanalen med MS Telemarken.

Tur med MS Telemarken

Båten MS Telemarken har kun én ordinær avgang hver dag, der den starter ved Norsjø Hotell, kjører via Norsjø Ferieland til Ulefoss, hvor slusingen starter. Slusing på Ulefoss går gjennom 2 slusekammer opp til Eidsfoss, hvor det er tre slusekammer.

På vei til rundtur med MS Telemarken (Foto: Visit Telemark)

Videre fortsetter båten opp til Vrangfoss, hvor det er gjennom 5 slusekammer. Vrangfoss er det største sluseanlegget i Norge, med en fallhøyde på 23 meter. Båten legger til kai på nedsiden av sluseanlegget i Lunde. Her har du muligheten til å gå å kikke på sluseanlegget. Kilde: Norsjø Hotells hjemmesider

Ikke rart at Norsjø Ferieland er en sommerperle av de sjeldne (Foto: Visit Telemark / Norsjø)

Glamping på Norsjø

Nylig er det satt opp 2 Artic Dome glampingtelt med nydelig utsikt rett ut mot Norsjø. Glampingteltene har en egen platting på hele 130 m2 med stige rett ut til vannet. Her er det sengeplass til 4 (dobbeltseng og sovesofa), inkl. sengetøy, håndklær og utvask.

Besøk også Norsjø Hotell

Norsjø Hotell ligger nydelig plassert med panoramautsikt over vakre Norsjø, ca. 20 min kjøring fra deres samarbeidspartner Bø Sommarland. Videre er det kun en kort spasertur fra hotellet til MS Telemarken som går som rutebåt i Telemarkskanalen (se over).

Norsjø Hotell ligger i hjertet av Fruktbygda Gvarv, som tilbyr prisvinnende produkter av frukt, slik som juicer, syltetøy, honning, øl, vin og sider. Hvis du besøker hotellets utendørs grillbuffet som har åpent hver ettermiddag hele sommeren, vil du bli kjent med noe av det beste Fruktbygda har å by på.

Mer å utforske i nærheten

En reise på Telemarkskanalen med en av de ærverdige kanalbåtene er også en reise i tid. Her kan dere senke skuldrene, nyte vakker natur og oppleve de fantastiske slusene. Kanalen byr også på et mangfold av sykkelruter, stier og veier som egner seg veldig godt for deg som ønsker å oppleve kanalen på 2 hjul.

Stilstudie av MS Henrik Ibsen (Foto: Visit Telemark / Maverix Media AS)

Bø Sommarland er Skandinavias største vannpark med attraksjoner for store og små. Her er vannvittige opplevelser i trygge og trivelige omgivelser. Bestill gjerne billetter online på forhånd, hvor du kan sikre deg ett veldig godt tilbud hvis du planlegger litt.

Et av sommerens store høydepunkt – et besøk i Bø Sommarland (Foto: Yngve Ask)

Fakta

Akkerhaugen i Midt-Telemark kommune ● Camping med badestrand og wakeboard ● Godt egnet for barn ● 2 timer fra Oslo, 20 min. fra Bø Sommarland ● Mange aktiviteter ● Nyttige webadresser: visittelemark.no, norsjo-ferieland.no, telemarkskanalen.no, sommarland.no


Annonse

Verdenskart for vegg – til nytte for hjem og kontor

Med dette verdenskartet på veggen finner du lett fram til land, byer og hav over hele verden.

Legg inn en kommentarAvbryt svar